Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.09.17. 00:15

 

Ezt az e- mailt, Ellike nevű felhasznáónk küldte szerkesztőségünk címére és én megdöbbentem rajta, hogy valóban igaz, mert, ha összeadom a születési évem utolsó két számjegyét és hozzáadom a korom, akkor valóban 111-et kapok. Viszont, ha a legkisebb gyermekemet kérné erre bárki, akkor már nem igaz ez... Hiszen 2005-ben született és hatéves.... Tehát 11.  Mindenesetre több, mint érdekes. Íme:

 

 Érdekesség:

Külvilág:
Abony   

veroniq - 2011.09.07. 14:33

 

 

Egyik kedves Olvasónk, Ellike Görögországban járt a nyár foylanmán, és szeretne Önökkel megosztani néhány gyönyörű képet.

A fényképeken felfedezhető többek között Vergina, mely  a világörökség része, Édessa, a Vízesések városa, a spártai csata emlékműve, az Akropolisz, Theszaloniki, a Parlament és még számos más érdekes és szép látnivaló, köztük a magyar nyelvű étlappal, teltvirágú mályvával.

 

Galéria ITT, de addig is íme néhány ízelítő Görögországból:

Külvilág:

veroniq - 2011.09.07. 09:53

 Törtelen nincs strand, a helyiek még sincsenek fürdőhely nélkül. A határban egy állandó kifolyású vascsövön ömlik a kincset érő gyógyvíz egy homokos aljzatú gödörbe hosszú évek óta. Ez az ő gyógyvízgödrük.  — Ugye nem szüntetitek meg ezt a kifolyót, János!? Kezdjetek már vele valamit! — kérleli Reznek Lászlóné Godó János törteli polgármestert, aki elkísért bennünket a település határában álló kifolyóhoz. Az asszony kerékpárján három nagy műanyag kannát egyensúlyozva érkezett a hosszú csövű kúthoz. Az egyik kanna száját a nagy erővel kiömlő, 40 fokos melegvíz-sugár alá igazítja, amely egy kisebb medence méretű, homokos aljzatú mélyedésbe ömlik. A körülötte lévő betonlapokat az idő kikezdte, széttöredeztek, a gazos növényzet az úr, és rengeteg az eldobált szemét, leginkább sörösdobozok, műanyag palackok.

Külvilág:
Törtel   

Pásztor Imre polgármester lapunknak arról számolt be, hogy a település beadta az ivóvíz arzénmentesítésére vonatkozó projektjét és nagyon bíznak abban, hogy nyernek, hiszen törvény írja elő, hogy az arzén mértékét a határérték alá kell csökkenteniük. Ez azonban nem az egyetlen folyamatban lévő program a kis faluban, mert a belvízelvezetés gondjainak végső megoldása mellett alternatív fűtési mód bevezetésén is fáradoznak. Természetesen ezt is pályázatos forrásból szeretnék megoldani, a projekt részletei jelenleg vannak kidolgozás alatt.

Külvilág:

Pásztor Imre, Kőröstetétlen község polgármestere arról tájékoztatta lapunkat, hogy az abonyi Vízner és Társa Kft. nyerte el azt a közbeszerzési pályázatot, melyből a csapadékvíz elvezetést és egyben a belvízproblémákat oldják meg a kis faluban. „ Ezzel egyszer és mindenkorra, véglegesen megoldódik a belvíz problematikája Kőröstetétlenen. Megvan a nyertes, Víznerék nettó 69 millió forintos árajánlata volt a befutó a csaknem százmilliós nagyságrendű projektben.”- mondta el lapunknak adott villáminterjújában Pásztor Imre.

Külvilág:
Belvíz   

veroniq - 2011.09.01. 17:15

 Kisebb- nagyobb lépésekkel, de fejlődik Jászkarajenő, a kis alföldi település, mely komoly közbiztonságot érintő problémákkal is küzd. A rendőrség ígérete szerint pár hónap múlva már önálló rendőrőrs működhet a településen. Jelenleg teljes üzemmel folyik a főtér rekonstrukciója, pár hét múlva átadják azt, a lakosság nagy örömére. Egy újabb jó hír a karaiaknak: újabb nyertes pályázaton összesen 14.998.086 forintot kaptak a polgármesteri hivatal akadálymentesítésére.

Külvilág:

 

Vizsgálja az elszámoltatási kormánybiztos a Négy Mancs állatvédő alapítvány működését. Budai Gyula kedden az MTI-t arról tájékoztatta: tisztázni szeretné egyebek mellett azt, hogy a "közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt" milyen forrásokból finanszírozta a szervezet.
A kormánybiztos tudatta: a vizsgálat keretében már megkereste a Fővárosi Főügyészséget, kérve, hogy az alapítvány működésével kapcsolatban folytasson le törvényességi vizsgálatot. Budai Gyula a szervezet nyilvántartását végző bíróságot is megkereste, hogy a rendelkezésre álló, az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos valamennyi dokumentumot bocsássa rendelkezésére.

 

A vizsgálat elsődleges célja annak áttekintése, hogy a Négy Mancs alapítvány gazdálkodása megfelel-e az érvényben lévő jogszabályi rendelkezéseknek, valamint az, hogy tisztázza az alapítványnak nyújtott állami támogatások felhasználásának jogszerűségét - közölte. A kormánybiztos szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy "a magyar állam, illetve közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt milyen forrásokból finanszírozta az alapítvány".

 

Bővebben: http://www.zoldvalasz.hu/node/513

Külvilág:

 Újszilváson különleges mezőőrség működik: a nap 24 órájában adnak szolgálatot. Sikerült is a létrejöttük óta visszaszorítani a településen és környékén a bűnözést, törvénysértést.


Nem szeretnék bűnöző lenni Újszilváson. Ugyanis ha szembekerülnék a mezei őrszolgálat embereivel — márpedig ez minden bizonnyal így lenne —, nem nevethetnék laza könnyedséggel, gúnyosan a szemükbe. Inkább fülem-farkam behúzva elsunnyognék. Merthogy a három mezőőr megjelenése, termete, fellépése már magában tiszteletet parancsoló. Közülük Vágány László és Árva István korábban rendőr volt (utóbbi a készenléti rendőrségnél szolgált, majd a köztársasági őrezrednél volt kiképzési osztályvezető), míg Hajnovics István vadőrként tevékenykedett. Az újszilvási mezőőrség különlegessége, hogy a nap 24 órájában adnak szolgálatot, 12 óránként váltva egymást. Ez az országban is egyedülálló. 

Külvilág:

Budapest–Szolnok–Debrecen és a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon átlagosan 20-25 perces késések várhatóak, mert Monor és Pilis között egy személyvonat ismeretlen személyt gázolt. A menetrendszerinti közlekedés várhatóan csak délután állhat helyre.

Külvilág:
vonat   
késés   

 

Ebben az évben is megrendezésre került a Magyarok Országos Gyűlése Kunszentmiklós - Bösztörpusztán több ezer ember részvételével. Szeretettel várjuk az élménybeszámolókat, addig is itt van egy kis kedvcsináló galéria!

Külvilág:
Első<< Előző78910111213Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok