Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Parlament"
12Következő >>

veroniq - 2014.10.21. 09:43

(MTI) - Egyebek mellett a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények elévülésének megszüntetését célzó kormánypárti törvényjavaslat általános vitájával folytatódott az Országgyűlés hétfői ülése a késő esti, majd a keddre virradó órákban.


    Amnesztia a fuvarozóknak, uniós jogharmonizáció a vasúti közlekedésben

    A képviselők két közlekedési tárgyú törvény módosításával kezdték meg a viták sorozatát: először rövid vita bontakozott ki az útdíj-fizetési rendszer módosításával kapcsolatos bizottsági jelentésekről és az összegző módosító javaslatról. A módosítás lényege, hogy azok fuvarozók, akik utólag fizették meg az úthasználati díjat, vagy eltértek az adott útvonalról, visszakaphatják a befizetett büntetést. A képviselőcsoportok mindegyike egyetértett az összegző módosító javaslattal, amely pontosításokat tartalmaz.

Közélet:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.09.17. 12:25

Zajlik az élet a Magyar Parlamentben, a Pető Intézet támogatását, megmentését összesen 218 fideszes képviselő NEM támogatta. A KDNP-sek sem. Köztük a mi jelöltünk, Földi László a FIDESZ- KDNP országgyűlési képviselője sem. Érdekes módon Volner János, térségünk Jobbikos jelöltje is tartózkodott. Mostantól érdemes lesz nyomon követni azt, hogy mi folyik a parlamentben, hiszen két jelölt is ott van térségünkből. Arról, hogy ki hogyan szavaz, folyamatosan beszámolunk majd Önöknek.

Közélet:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.23. 15:20

A huszadik századi diktatúrák fiatalokkal való megismertetését célzó három határozati javaslatot tárgyalták csütörtökön az Országgyűlés. Eddig szokatlan módon három pártból - köztük a két ellenzékiből - érkező három javaslatot vitattak meg egyben. Az MSZP előterjesztésének célja, hogy minden fiatal eljuthasson az auschwitzi emlékhelyre, a KDNP a Terror Házát ismertetné meg a diákokkal, míg a Jobbik a recski munkatábor helyén kialakított emlékhelyet.

Oktatás:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.04.22. 10:16

(MTI) - Az önkényuralmi jelképek tilalmának új szabályairól dönthet ma az Országgyűlés. A képviselők emellett várhatóan bővítik azon devizahitelesek körét, akik igénybe vehetik a nemzeti eszközkezelő segítségét. A Ház a napirend előtti felszólalások és az interpellációs időszak után határoz az önkényuralmi jelképek szankcionálásáról szóló kormányjavaslatról. Az Alkotmánybíróság februárban április 30-ai hatállyal megsemmisítette a büntető törvénykönyv (Btk.) azon rendelkezését, amely az önkényuralmi jelképek használatát tiltotta. Az Ab úgy ítélte meg, hogy a jelképhasználatot általában szankcionáló szabályozás aránytalanul korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát.

Külvilág:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.04.02. 10:46

Aki kivárja, hogy a rendőrök elővezessék, nemcsak az esetleges bírság, hanem az elővezetésnek a költsége is terheli – ha a parlament megszavazza a szabálysértési törvény legújabb módosítási tervezetét. Egy törvénytervezet értelmében szabálysértésnek minősítenék a póráz nélküli kutyasétáltatást és a segélyhívó számot lefoglaló telefonhívást és is. Ezt az követné el, aki ilyen számot nem segélyhívás céljából csak úgy felhív. A valótlan bejelentés, telefonbetyárkodás már most is szabálysértésnek számít, előfordul, hogy emiatt pénzbírságot szabnak ki valakire. Az új tényállás elkövetéséhez viszont még hazudni sem kellene, csak telefonálni.

Közélet:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.19. 10:17

A víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak csökkentését tárgyalja a Ház - Az Országgyűlés mai ülésén a kormányzati rezsicsökkentéshez kapcsolódó újabb törvényjavaslat tárgyalásával folytatja munkáját: a fogyasztói áram- és gázár mérséklése után ezúttal a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak csökkentéséről vitázhatnak a képviselők. Az ülésnap 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, elsőként pedig a fideszes Németh Szilárd rezsicsökkentést kiterjesztő javaslatáról indulhat vita.

Közélet:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.10.08. 20:35

Mai országgyűlési párbeszéd: „Felkérem a Jobbik képviselőcsoportjának vezetőjét, Vona Gábor urat, hogy intézkedjék a Ház méltóságának helyreállításáról” – mondta Kövér László házelnök, miután a radikális párt képviselői egy Biszku Béla nyugdíjára vonatkozó molinót feszítettek ki az ülésteremben. Az eset azt követően történt, hogy a Tisztelt Ház elutasította a szocialista rendszerek által biztosított „politikai nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről és a szocializmus áldozatainak társadalombiztosítási kompenzációjáról” szóló törvényjavaslat általános vitájának kezdeményezését.

Politika:
Parlament   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2012.02.20. 18:54

Ha Lázár János Svédországban lenne frakcióvezető, hétközben igénybe vehetné a parlament egyik szolgálati garzonlakását, a hazaútra pedig az éves vasúti- vagy buszbérletét. Ugyanis ez járna neki. Munkája során adódó más költségeit, természetesen megtérítené a Ház gazdasági hivatala – annak szigorú keretei között. Ám, gondja se' lenne vidéki otthonáig tartó távolság napi legyőzésével, mivel nem tölthetné be egyidőben a polgármesteri posztot is. Igaz, olyan poszt itt nincs is!

Közélet:
Parlament   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.13. 14:40

Az országgyűlési képviselők és az átlagpolgárok fizetéséről is van egy összehasonlító, magas röptű táblázat a Magyar Országgyűlés honlapján. Eléggé érdekesek a számok és annyi jutott csupán eszembe erről az egészről, amennyi a cím: jaj szegénykék….

Politika:
Parlament   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.11.22. 15:26

A Fidesz törvényjavaslata szerint huszonegy év után megszüntetik az önálló, Nagykőrös központú 16-os választókerületet, amelyhez eddig Abony, Törtel, Jászkarajenő, Kőröstetétlen, Nyársapát, Kocsér tartozott. Orbánék a hét települést Ceglédhez csatolják és Csemővel valamint Újszilvással kiegészülve létre hozzák Pest megye 12. számú Cegléd központú választókerületét. 

Politika:
Parlament   
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok