Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Pápa"
1

veroniq - 2014.12.26. 14:44

A hitükért diszkriminált, üldözött és legyilkolt keresztényekért imádkozott Ferenc pápa pénteken a Szent Péter téren az egyház első vértanúja, Szent István ünnepnapján.

Ferenc pápa a déli Úrangyala-imádságot (Angelus) kísérő beszédében azt a reményét fejezte ki, hogy a mai mártírok áldozata az egész világon megerősíti a "vallásszabadság elismerését és biztosítását, amely minden ember eltulajdoníthatatlan joga". Az egyházfő hangsúlyozta, hogy ma is nagyon sokan halnak meg hitükért.

Közélet:
Pápa   
 0 Hozzászólás    

tyb - 2013.03.13. 20:44

Ma este hét órakor a Sixtus-kápolna tetejére erősített kéményből fehér füst szállott fel. A 80 év alatti bíborosokból álló 115 fős konklávé megválasztotta Jorge Mario Bergoglio, Buenos Aires 76 éves jezsuita érseke személyében az új egyházfőt.

Külvilág:
Pápa   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.13. 13:38

"Az első füst fekete volt, a játszma még nyitott" - írta szerdán az Il Messaggero című római napilap; a bíborosok az első eredménytelen szavazáson még nem fedték fel kártyáikat, az igazi pápaválasztás ezekben az órákban folyik. A la Repubblica értesülése szerint az első fekete füst és a Sixtus-kápolnából való kivonulás után a pápaválasztó bíborosok késő estig tovább tanácskoztak vatikáni szálláshelyükön a Szent Márta-házban. A napilap úgy tudja, a konklávéba legesélyesebb pápai jelöltként belépő Angelo Scola érsek megválasztásával szemben egy európai bíboros fenntartását fejezte ki, azt hangsúlyozva, hogy Scola túl közeli kapcsolatot ápol az olasz politikával, és vele a szintén erős politikai kapcsolatokkal bíró Comunione e Liberazione nevű egyházi mozgalom embere kerülne Szent Péter trónusára.

Közélet:
Pápa   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.11. 14:55

Megerősítette az olasz ANSA hírügynökség mai értesülését a Vatikán, miszerint február 28-i hatállyal lemond XVI. Benedek pápa. Néhány perccel később maga a pápa jelentette be döntését. A lemondást a pápa a beszédében egészségügyi okokkal, előrehaladott korával indokolta. Az előrehaladott korom miatt az erőnlétem már nincs összhangban azzal, hogy hivatalban tudjak maradni - indokolta lemondásának okát közleményében XVI. Benedek. 

Közélet:
Pápa   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.01. 20:14:34

 II. János Pál inspirálta a tudományos kutatókat is azáltal, hogy témát adott nekik, és odafigyelt arra, hogy melyek a fontos kutatandó területek - mondta Dávid Katalin művészettörténész vasárnap II. János Pál pápa boldoggá avatása alkalmából az MTI megkeresésére.

 A kutató, aki korábban több alkalommal is találkozott a vasárnap Rómában boldoggá avatott  katolikus egyházfővel, kiemelte: II. János Pál pápa tevékenysége során az evangelizációt tartotta a legfontosabbnak, és "soha nem ismerte a társadalmi szembenállást".  A pápa számos alkalommal hirdette, hogy "Isten gyermekei vagyunk, az ő képmásai vagyunk, és Istent kell tisztelni embertársainkban"; Isten számára minden egyes ember egyaránt fontos, a legszegényebbtől a királyig. Ez a most boldoggá avatott egyházfő evangelizációjának lényege - mutatott rá.

Közélet:
Pápa   
 5 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok