Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "KRESZ"
1

veroniq - 2020.02.10. 07:33

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei összesen több mint 13 ezer munkaórát teljesítettek éjszakai műszakokban az állami kezelésű gyorsforgalmi utakon a tavalyi év folyamán. 

Közélet:
KRESZ   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.06.19. 18:35

Rovatunkat a Janik Autósiskola támogatja! - Több olvasónk is megkeresett és érdeklődött arról, hogy hogyan alakul a forgalmi rend a város belterületén az útépítési munkálatok idején. A tegnapi napon azt vették észre, hogy útjelző táblákat helyeztek ki a területen, de akkor még ezek nem léptek életbe. Mára azonban gyökeresen átalakult minden. Az vették észre az utca lakói, hogy egy mintegy 400 méter hosszú területet teljesen lezártak a forgalom elől.

Közélet:
KRESZ   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.03. 09:47

Cikkünket a JANIK Autósiskola jóvoltából olvashatják!- 2013. május 1-jei hatállyal módosult a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet, azaz a KRESZ. A változásokat a 129/2013. (IV. 30.) Korm. rendelet összesen 9 §-ban foglalta össze. Alapvetően a közlekedő gyermekek kaptak nagyobb védelmet. Változtak a gyermekszállítással kapcsolatos előírások, de egyéb szabályok is módosultak.

Közbiztonság:
KRESZ   
 0 Hozzászólás    

tyb - 2013.03.01. 13:12

 

Pontosabban a az egykori Mázsaház sarkánál, mely hosszú évek óta vita tárgya volt, pontosan, hogy a kereszteződés beláthatóságát, mennyiben befolyásolja az épület. Mára a házat elbontották és ennek ellenére, rendszerint súlyos balesetek történnek a kereszteződésben.

Közbiztonság:
Baleset   
Autó   
KRESZ   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2012.08.25. 09:38

Rovatunkat a JANIK Autósiskola támogatja!- Azt írja a hivatalos közlemény, hogy a cél a a közlekedés biztonsága és nem a bírságolás.... A Kormány módosította, pontosította a KRESZ egyes rendelkezéseit. A szabályozás egyértelműsítésének célja, hogy az előírások elsősorban ne a szankcionálásra adjanak alapot, hanem a közlekedés biztonságát javítsák az érthető és betartható követelmények meghatározásával.

Közbiztonság:
KRESZ   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2012.07.27. 17:29

Szervusz Veronika! Ahogy említettem, zavaró táblák sokaságával találkozni Abonyban, ennek talán a városközpontban zaló forgalomelterelés is oka lehet. Amit ma láttam azt azért le is fényképeztem, hátha valaki megtudja magyarázni. Azt tudjuk, hogy ma a mély gödörben - az autóbusz megállóban - nem lehet autózni, de ha lehetne is, a Sportcsarnok felől felhajtani a városháza elé a tábla tiltása ellenére sem lehetne (kivéve a megkülönböztetett jelzést használó járműveket de azok se tudnának ott most felhajtani).

Közélet:
KRESZ   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2012.07.11. 16:01

Közlekedj okosan és szabályosan!- Már régóta motoszkált a fejemben, hogy szükség lenne honlapunkon egy remek szakemberre, aki segít nekünk eligazodni a KRESZ táblák és szabályok kesze- kusza dzsungelében. Sikerült meglelnem „ feladatra „ régi ismerősömet, Janik Andrást. Sok szeretettel köszöntöm honlapunkon őt, aki közkedvelt oktatója az abonyi és környékbéli autósoknak és motorosoknak.

Közbiztonság:
KRESZ   
Reklám   
 2 Hozzászólás    

tyb - 2011.12.20. 20:23

Nem szégyen az önkritikus viselkedés a magánéletben, a személyes kapcsolatokban és legkevésbé a hatósági jogkör gyakorlása során. Talán ezzel lehet a legmeggyőzőbben illusztrálni, hogy az önkormányzatoknál és más hatóságoknál is emberek dolgoznak, akik csak akkor nem hibáznak, ha nem tesznek semmit. Titkon remélem, hogy ennek lehettem ma tanúja a Szabolcska utca környezetében kialakított új forgalmi rend visszavonása kapcsán.

Közbiztonság:
KRESZ   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.01. 12:06

Mától ezért is büntethetnek a zsaruk!

 Szeptembertől változnak a külföldi rendszámú járművek belföldi üzemeltetésére, használatára vonatkozó szabályok, így az üzemben tartók nem hivatkozhatnak ősztől külföldi szokásos tartózkodási helyükre a nem magyar rendszám használatakor, azt csak a rendszeres külföldi munkavégzéssel, vagy a magyarországi forgalomba helyezés megkezdésével igazolhatják. A járművet ezentúl is bárki vezetheti harminc napig Magyarországon, de ehhez szeptember 1-től rendelkezniük kell az üzemben tartó írásos hozzájárulásával, amelyen a birtokba adás időpontját is meg kell jelölni. 


Indulhat a rendszámcsere


A ma kezdődő, és az év végéig tartó regisztrációsadó-amnesztia - bonyolultsága mellett - még áfa kötelezettséget is tartogat az érintettek számára, ami az előzetes lelkesedést jelentősen lehűtheti.

Közbiztonság:
Abony   
KRESZ   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.02. 18:04:34

Tudod-e?

 * 2011. január 1-től TILOS előzni a 7,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, 6-22 óra között, az azonos irányú forgalom számára csak két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton, Magyarország teljes területén. Továbbá a felsorolt körülmények (időintervallum, út típusa) fennállása mellett a 7,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsinak legalább 70 méter követési távolságot kell tartaniuk egymás között.

* A műszaki vizsga után visszatarthatják a gépjárművet legfeljebb két órára, hogy ellenőrizni tudják az eredmények hitelességét.

Közélet:
KRESZ   
 1 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok