Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Jászkarajenő"
Első<< Előző12131415161718Következő >>

veroniq - 2011.06.30. 14:11:24

 Elkezdődött Jászkarajenő központjának átépítése. A község ötven millió forintot nyert. A pénzből parkosítják a főteret, amely új díszkövezetet és világítást kap. A falu első játszóterét is most alakítják ki. És a biztonságra is költenek: térfigyelő kamerákat szerelnek fel, és megváltoztatják a forgalmas főutat keresztező kerékpárút nyomvonalát.

Elindultak a munkagépek. A fölöslegessé vált kerítéseket, beton elemeket bontják el az Emlékmű Parkban. Megújul a zöldfelület, díszburkolattal fedik az eddig poros sétányokat, új padokat, lámpákat szerelnek fel. E mögött lesz a falu első játszótere.

Külvilág:
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.29. 14:48:18

 Megértem valahol, ha a lélekszámhoz szeretnék kötni a főállású polgármesteri pozíciót, de a kérdés abban van, hogy hol húzzák meg a határt – mondta Kocsér polgármestere, aki szerint a 2000 fő lehetne a határ. Jászkarajenő polgármestere szerint nem a státusz a lényeg, hanem, hogy mik a település érdekei és nagy kérdés, hogy megmaradnak-e egyáltalán a hivatalok a településeken. Nyársapát vezető embere úgy vélekedett: főállású jegyző sem kell feltétlenül kisebb lélekszámú településeken. A három polgármester az önkormányzati törvény sarkalatos kérdéseit vitatta meg a közigazgatás rádiójában, a Rádió Orient Önkormányzati kerekasztal című műsorában.

Politika:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.25. 12:54:43

Tájékoztatta lapunkat Palya István, Jászkarajenő polgármestere, aki törteli és kőröstetétleni kollégájával együtt vállvetve próbálják elérni, hogy visszakapja a rendőrőrsöt Jászkarajenő és persze Törtel is. Mindezt a megszaporodott bűncselekmények miatt kérik. 

Közbiztonság:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.18. 11:35:13

A térség polgármesterei közül Palya István sem igazán pihen ezen a nyáron. Jászkarajenő első embere lapunknak elmondta, hogy a privát terveiről nagyon egyszerű beszélnie, hiszen nagyon sok az önkormányzati feladat a nyárra, így nem lesz igazán magánjellegű elfoglaltsága sem. Több projekt is zajlik a település fejlesztése érdekében. A felújított központot a Karai Búcsúkor, augusztusban szeretnék átadni. „ A nagyszabású fejlesztés minden mozzanata, feladata nagy odafigyelést igényel részemről is. Személyesen veszek részt a szervezésben és irányításban. Ráadásul az elnyert tanösvény pályázat megvalósítása is most zajlik. Ez egy ilyen nyár lesz! Dolgozunk sokat. „- mondta a polgármester

Külvilág:
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.22. 23:01:01

Az idős pár két napig feküdt étlen-szomjan, mire rájuk találtak

Baranyi György írása

A kisebb súlyú bűntettek és főleg az utazó bűnözők jellemzik Jászkarajenőt. A helyi polgárőrség azonban odafigyel a településre, és igyekszik megakadályozni a bűncselekményeket.

— Higgyék el, már nem is az én életem fontos így 92 évesen, sokkal inkább a tyúkjaimat féltem a tolvajoktól! Akik bizony elvittek közülük már jó néhányat — mondja a jászkarajenői Dósa Józsefné, miközben beinvitál a házába. — Immár 16 éve élek itt egyedül, ezért is jó tudni azt, …

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.12. 15:39:36

 Kara: Feljelenti a rendőröket a sértett

 

Húsvét vasárnapján Jászkarajenőn egy erősen ittas férfi társaival, köztük fiatalokkal a rózsatöveket tépte, szaggatta ki a település központi részén. Ezt nem bírta tovább nézni az egyik helybéli lakos, aki gondolta, hogy majd szép szóval ráveszi arra a vandálokat, hogy hagyják abba tettüket.  „ Először nekem esett a részeg cigányember és ütni kezdett. Hamarosan lettek társai is, összesen négyen szaggattak, téptek, rugdostak. Húsz perc után elszaladtam és szóltam a közeli kocsma tulajdonosának- aki egyébként végignézte, hogy mi történik- hogy hívja ki a rendőröket. A rendőrök tíz perc múlva érkeztek meg a helyszínre. Akkor elvileg négyen is a településen voltak, nem tudom, mi tartott eddig. Egyik sem tartózkodott a környéken.

Közbiztonság:
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.11. 23:33:59

 

 

Jászkarajenő és környéke híres tanyavilágáról. Nos, nem csupán szépen megművelt, gondozott, madárdaltól hangos, állatvilágban fajta-gazdag külterületei ékei a kis alföldi falunak, hanem azok a házikók is, melyek egy részét külföldi tulajdonosok vásárolták meg. Főként hollandok lettek lakói ennek a környéknek, akik saját ízlésükre formálták, tették rendbe a házakat és az azokat körülölelő portákat. Több, mint tíz évvel ezelőtt kezdődött meg az a folyamat, melynek következményeként sok holland vett itt magának és családjának ingatlant. Mára a vásárlási kedv alábbhagyott, és kicsit kevesebb időt töltenek itt a tulajdonosok, de jelenlétük még most is számottevő. Egy helybéli lakossal beszélgettem arról, hogy hogyan kerülnek ide a hollandok és mit is csinálnak nálunk, Magyarországon.

Külvilág:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.10. 11:53:30

Forrás és részletek: www.ctv.hu

 

Jászkarajenőn is szigorítottak, a segélyek folyósítását feltételekhez kötötték. A bérpótló juttatás áprilistól csak annak jár, aki rendben tartja otthonát és annak környezetét. Minden segély elbírálásánál kötelező az ügyintézőnek, vagy a jegyzőnek ellenőrizni a porták tisztaságát. A község önkormányzata a rendeletben azt is rögzítette, hogy a házakat, udvarokat nem csak a kérelem elbírálása előtt tekintik meg, hanem később is több alkalommal egy évben. Az ötlet nem új, és egyre inkább terjed. Országszerte több településen vezették be a szigorítást, hogy az otthontartózkodó, munkába nem járó emberek a segélyért cserébe tartsák rendbe lakóhelyük környezetét.

Külvilág:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.07. 11:28:42

Jászkarajenőn május 7-én ünnepélyes állománygyűlést tartanak a helyi polgárőr szervezet tagjai az úgynevezett volt Heimann tanyán, mely pár éve az egyik polgárőr társuk tulajdona...

Közbiztonság:
 20 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.03. 12:51:41

 

 Kara és a központja

 

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan megújul Jászkarajenő központja. Erről számolt be a közelmúltban megszervezett lakossági fórumon Palya István a település polgármestere. „ Csak a pályázati pénzek segíthetnek rajtunk! „- mondta az önkormányzat első embere, utalva ezzel arra a pénzszűkére, mely napjainkban tapasztalható az önkormányzatoknál. Összesen 50 millió forintot fognak költeni arra, hogy átépítsék a falu főterét és ezt a helyet a közösségi élet valódi színterévé varázsolják. Mindenki tudja vagy legalábbis sejti, hogy nem ez Jászkarajenő legnagyobb problémája, de sajnos arra kell pályázni, amire lehet.

Külvilág:
 12 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok