Mi Abonyunk - Érthetetlen (v)iszonyok
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.02.18. 17:30:09

 

Lassan azt gondolom, hogy Abony a Marson van. Minden változik, mindenki jön-megy a városka élén. Egy ember konstans, ő pedig nem más, mint polgármesterünk, Romhányiné Dr. Balogh Edit, az „ örök nő”. Állja a sarat, bírja a strapát, mint a hajók orrán a nőalak, melyet a legvadabb hullámok sem képesek megtépázni, még inkább nem gallyra vágni.

 

Alpolgármesterünk hosszú hónapok óta jogsértő módon nincs. Minden kívülálló a legnépesebb frakcióra, a FIDESZ-re mutogat, de közben többek agyában már felsejlik a gondolat, mely szerint csak van külső oka annak, hogy nincs! Balogh Edit sorra jelöl, néha megmosolyogtató nevek tűnnek fel a hullámokból és zuhannak alá tétován. Most megy a huza- vona és mindenkinek tele van az izéje a kérdéssel, már azt se bánnák sokan, ha maga a falu bolondja lenne az alpolgi, csak legyen.

 

Az aljegyző pár hete elmenekült. Dr. Urbán Ildikó feladta és megkönnyebbülten, emelt fővel távozott a fortyogó katlanból, ahol a jogszabályokra fittyet hányva próbál bizonyítani a polgármester, mert azokat az idő meghaladta. Mondta ő, saját maga….. Jött az új ember, az új aljegyző, aki sose volt még aljegyző. Talán sejti már, hogy mi a dolga, de kellene mellé egy szakember, aki irányt mutat. Itt van a mi Mónikánk, Dr. Németh Mónika jegyző, aki kőkeményen harcolt, utolsó csepp leheletéig azért, hogy mentse, ami menthető és próbálja a jogszabályok mentén terelgetni a települést.

 

Kapott is érte a polgármesterünktől, aki alkalmatlannak vélte a posztra. Dr. Németh Mónikát sem most szalajtották valahonnan, úgyhogy számára is betelt a pohár. És ezzel bevégeztetett. A nagy mű. Móni megy, nyilván jobb és nyugisabb, szakmailag nagyobb jövőt ígérő helyre. Érthető. Jobban jár. Kész. Egy ember maradt talpon a négyből. Romhányiné Dr. Balogh Edit. Ő nyilván mindenhez ért, négy és fél éve van ott.

 

Most Abony megint választ majd. Pontosabban a testület. Akiket a pórnép juttatott hatalomhoz. Vagyis közvetve megint mi választunk. Egy jegyzőt. Félek. Ki lesz az, aki ismerve ezeket a körülményeket ide mer jönni? Talán egy pályakezdő? Egy kinőtt érettségi öltönyében érkező sikertelen ifjonc? Egy hétpróbás gazember? Mert a szakemberek Abony nevének hallatán csak legyintenek! Az élet megy tovább, pótolhatatlan ember nincs. Balogh Edit most örvendezik, vonásai szemlátomást kisimultak. Még nem tudja, hogy rossz lesz neki. Már most rossz. Egy erős jegyzővel és egy erőtlennel sem jár jól. De Balogh Edit állja a hullámokat, áll a hajó orrában és irányít. A hajó nem süllyed. Még. De a belvíz már beszivárgott.

 

LŐVE

Különvélemény:
Aljegyző   
Jegyző   
 7 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Álpolgármester !

Aul -

2011.02.20. 17:18:16

az elmult évek, pont az állandó kivánt álpolmester (állatorvos) miatt van az egéz cirkusz. Könnyű csak sárat dobni az Editre, de itt az "Abonyi Parlamentben" semmi nem együtt müködik. Mindenki mindenki ellen, és ez az eredmény....

:)

polis -

2011.02.19. 14:49:36

Szerintem meg nem is kellene ilyen posztok,,,jegyző,aljegyző,alpolgármester'' ....régen sem volt,mégis jobban megvolt ez a kis lakóközösség...bár ehhez azért sokkal jobban össze kellene fogni,és ha baj van nem egymásra mutogatni,...hanem megoldani a problémákat!!!

nem egy ember műve

veroniq -

2011.02.19. 12:44:38

Egy pillanatig sem állítottam, hogy egy ember műve, ami a most a településen van. Ehhez kellenek a háttérben megbúvó politikai- gazdasági és érdekszövetségek, csoportosulások is. Tisztelem a Polgármestert, hogy mindezt bírja. Ha nem ez jött volna le a cikkből, sajnálom. Egy biztos és ezzel szerintem mindenki egyet is ért: káosz van a településen. Ez pedig van akiknek érdekük is. A lakosságnak viszont NEM. Örülök Süllő és Mimi mama " más véleményt " tartalmazó hozzászólásának, hiszen pontosan vitaindítónak szántam az írást. Várom még mások eltérő véleményét is. A MiAbonyunk helyt ad mindenféle véleménynek. Ezért sokszínű ez az oldal. Köszönettel: Lőrinzy Veronika

Süllővel

Mimi mama -

2011.02.19. 11:00:27

... értek egyet. Olyan nincs, hogy egy városvezetés minden hibájáért egy ember a felelős. Lehet a polgi asszonyt szidni is és istenesíteni is , de egyiket sem érdemes. Ő is egy földi halandó egy ember , aki hoz jó és kevésbé jó döntéseket is de ő sem isten. Valójában én úgy gondolom, hogy csodát tenni ebben a világban senki sem képes. Azért megnézhetjük hogy bizony bizony fejlődött abony ez alatt a 4 év alatt. Többet mint az azt megelőző 16 év alatt. pjt pedig nem is írt olyan nagy marhaságot, szerintem. Azért amikor jegyzőasszonyunk  ide jött, éppen elég támadás érte őt is amiért idehozta szolnokról a jól bevált kollégáit az abonyi dolgozók helyett. Ezt se feledjük el mielőtt az egekig magasztalnánk.

különvélemény

veroniq -

2011.02.18. 21:06:34

Ez az írás rovatcíme. Lehet vitatkozni vele, ezt vitaindítónak szánom. Kedves pjt, állati nagy marhaságot írtál le nekem itten.... Szerintem bölcsebb lett volna, ha hallgattál volna. Üdv: LŐVE

előttem szólóhoz

pjt -

2011.02.18. 20:12:35

Igen, etikusabb lenne.

Szerény véleményem szerint: nem ártana a vélemény és hírközlő műfajokat szétválasztani.

Mindkét oldalon véleményt kell foglalni...

Süllő -

2011.02.18. 20:03:12

A címben foglaltakat nem ragozom. Nem védem-bántom a Polgármester Asszonyt sem. De ez kemény támadás volt, kíváncsi lennék a forrásra. De belegondolt vajon mindenki, hogy vajon tényleg ez az asszony minden probléma okozója? Túl egyszerűnek tűnik.

Szerintem. Király


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok