Mi Abonyunk - Pénzintézet terminál nélkül?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2012.11.05. 17:48

 

 

Ma a postán jártam. Nagyon siettem haza vidékről, hogy fel tudjam adni a leveleimet, de amikor a posta melletti parkolóban leálltam, akkor döbbentem rá, hogy egy fillér készpénzem sem maradt, a korábbi vásárlás után. Sebaj, gondoltam, majd fizetek a bankkártyámmal, hisz a posta, mint pénzintézet biztosan rendelkezik terminállal. TÉVEDTEM!

 

 

 

Ugyanis, megdöbbenésemre a postáskiszasszony mosolyogva közölte, hogy sajnos nem rendelkeznek terminállal, azonban a kártyámmal egy másik ablaknál - ahol tízen álltak sorba - készpénzt vehetek fel, majd nála, a felvett pénzzel tudok fizetni. Természetesen újabb sorban állás és különadós készpénzfelvétel után.  Na, ez a lehetőség nálam kiverte a biztosítékot és levélfeladás nélkül hagytam el, egyetlen postánkat. 

 

Hazavelé, morogva és vetyengve a történteken, arra a következtetésre jutottam, hogy ha készpénzt tudok (tudnék) felvenni a postán, akkor ott lennie kell terminálnak. De, ha van, akkor azon keresztül fizetni miért nem tudok?  

 

Hazaérve jól utána néztem a dolgoknak és megdöbbentő információval szembesültem a neten. " Idézem a cikket: "A Magyar Posta vizsgálja a postafiókokban, a bankkártyával való fizetés lehetőségét.".  Most mi van? A pénzintézeti tevékenységgel, számlavezetéssel, elektronikus bankolással is foglalkozó állami vállalat, nem fogadja el a szolgáltatásainak kiegyenlítésére, még az általa kicsátott bankkártyát sem?  

 

 

 

 

Itt valami nagyon nincs rendjén. A kormány reggeltől estig azt szajkózza, hogy a készpénzforgalmat teljesen ki akarják szorítani a kereskedelemből. A fizetések - lassan a nyugdíjak is - csak számlára érkezhetnek, ahonnan a külön díj ellenében rendelhető kártyával, ismét külön díj fejében lehet hozzájutni a járandósághoz.

 

 

 

A Magyar Posta tudomásom szerint állami vállalat. Tehát mit vár el az állam a magánszférától kártyaügyben, ha a saját cégeit sem kötelezi  az átállásra. Vagy az már nem olyan jó üzlet, ha a saját cégeit kell költségbe verni a terminálok letelepítésével és üzemeltetésével? Arra gondolni sem merek, hogy a postánál nem tudnak a kormány törekvéseiről... 

 

Mindenesetre, nagyon messze járunk Európától, e tekintetben is... Persze, én tudnék megoldást a csalódások és a felesleges sorbanállások elkerülésére. Köteleznék minden kereskedelmi egységet, hogy amennyiben nem tud kártyát elfogadni, akkor azt köteles legyen feltüntetni már a bejáratnál. Igaz, ez nem a reklám helye lenne, de legalább nem érezné, a hazáját Európába képzelő vásárló magát átverve. Hiszen, tőlük kicsit nyugatabbra - és északabbra, keletebbre, délebbre is -:) - ez nem kérdés, hogy az állami - sőt többnyire a magán - kereskedelmi, szolgáltató egységekben használhatók a bankkártyák... 

 

Szerintem...

 

2012.Magyarország.Abony

   

Különvélemény:
posta   
Bank   
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Igen!

magyarharcos -

2012.11.06. 08:38:13

Inkább minthogy chippelgessenek...Király

Tudomásom szerint ha kártyával fizetsz,az is tranzakciónak minősül,tehát azután is fizetni kell,bár ez a számlatípustól függ.

Nem tudom hogy az a rendszer van-e még a postán ami 1-2 éve nagy port kavart.

Ha valaki egy otp-s kártyával fizetett,azt jól lehúzta a posta,mert ők a raiffeisen rendszerét használták...így olyan mintha más bank automatájából vettél volna ki pénzt...

Persze ez azóta lehet hogy változott...nem tudom...én mindig készpénzzel fizetek...

:-)

Inkább különadót fizetsz?

tyb -

2012.11.05. 20:21:43

Hiszen, manapság csak így juthatsz hozzá a fizetésedhez készpénzben... Akkor már inkább a kártya! Talán, a vásárlás még nem különdíjas.  Egy olvasó mesélte, hogy így járt mint én, csak őt nem tántorította el a két hosszú sor végigállása. A következő hónapban döbbent meg, amikor a számlakivonatán alig 30000.-Ft készpénzfelvételre 1000.-Ft díjat számoltak fel. Na, ez igazán durva! Lehet, hogy még mindig azt csinálják a bankok, amit akarnak? Ronggyá kellene őket adóztatni, a terhek áthárításának törvényi tiltásával! És egyébként el lehet húzni az országunkból Legkevésbé Sem Tisztelt amerikai,izraeli, francia,német,olasz stb. bankok! Az elmúlt húsz évben szétraboltátok a magyar ügyfeleiteket! Egyoldalú szerződésmdosításokkal. Sajnos, ez nem szimpla rosszhír-keltés. Már bírósági ítéletek sora mondta ki, csak finomabb éllel. Fehéren-feketén... A "jóhoz" persze a magyar pénzintézetek is szívesen csatlakoztak, de ez már másról is szól...    

Kártya?

magyarharcos -

2012.11.05. 19:26:15

Szerintem addig örüljünk míg van készpénzes fizetési lehetőség...kicsit időigényesebb...de van idő !!!

S mivel minden múlandó,így a bankkártyás fizetés is...majd jön a chip a testedbe ...ha nem állsz be a sorbavalami nem tetszik és a rendszer ellen vagy...egy gombnyomás és se személyes adat,se fizetés..megyszűnsz létezni....

Én valahogy nem akarom ezt !!!

 

 


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?
   
 Molnár Gábor József VFE 
 Mészáros László János Független 
 Vincze Antal Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok