Mi Abonyunk - Balkáni stílusú autókereskedő
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2012.04.25. 23:35

A cikk szerzőjét egy ajánlattétel után gyakorlatilag elküldték melegebb éghajlatra! Extrém részletek a levelezéssel együtt a cikkben! 

 

 

Minap, témák után kutatva jutottam arra az elhatározásra, hogy ha már úgyis gépkocsi cserén gondolkozom, megkeresek néhány internetes autókereskedő vállalkozást, persze - a piaci tendenciákra is tekintettel – lényegesen alacsonyabb árajánlattal, mint a hirdetett vételár. Kíváncsi voltam a reakciókra, azaz a fellendülés időszakában tapasztalt, lekezelő stílus esetleges változásaira, melynek a potenciális vásárlók megnyerése érdekében manapság törvényszerűen be kellene következnie.

 

 

Képünk csak illusztráció!

 

 

Nos, megrökönyödve kellett tudomásul vennem, hogy az internetes kommunikáció adta lehetőségek még nem érték el sok autókereskedő ingerküszöbét, vagy olyan módon élnek az online levelezés nyújtotta előnyökkel, hogy az érdeklődő kedve bizonyára elmegy a személyes megkereséstől, a kiszemelt jármű megtekintésétől.

 

Történt ugyanis, hogy egy Budapest környéki autókereskedés által hirdetett használt gépkocsi kapcsán az interaktív – egyébként igényes kivitelezésű – honlapon, az ott megjelölt e-mail címre vételi ajánlatot küldtem. A „céltárgy” egy 2005. évjáratú Ford Focus volt, melynek 1.465.000.-Ft-os árcímkét biggyesztettek a szélvédőjére. Az ajánlatom egy millió forintos, azonnali készpénzes vásárlásra vonatkozott. Bizonyára erős és visszatarthatatlan indulatokat váltottam ki a kereskedőből, aki – nyilván a levél elolvasása után azonnal – „csípőből” tüzelt vissza és lényegében alpári stílusban nehezményezte az éjfél körüli e-mail-küldést, majd hosszasan ecsetelgette, hogy szégyelljem magam a vételi ajánlat kapcsán. Íme a levél:

 


 

 

„Üdvözlöm,

 

Komolytalan emailban tett ajánlatokat nem áll módunkban éjfélkor elfogadni uram.

Illetve ön helyében én is szégyellnék személyesen megjelenni autó kereskedésben hasonló ajánlatot tenni az egyébként is ÁRBAN piac vezető autóra,tehát megértem önt hogy csak írásban mert megtenni ehhez hasonló ajánlatait állampolgár-társainak.

Nem kenyérre kell uram a pénz,önnek viszont a meghirdetett áron sem eladó az autó uram, kérjük nézzen valami más lehetőség után és sok szerencsét kívánok önnek egy 1milliós igazi jó vételt alkotni Éjszakánként emailban kötve adásvételt.

Az a baj hogy nem így kell autót venni uram ahogy ön kezdeményezte.

Kedves partnerünk(lentebb)talán tud segíteni önnek autót venni,lentebb vannak hirdetések,hívja őket fel bátran....segíteni fognak.....ha tudnak...


Köszönöm érdeklődését,minden jót az életben.”

Aláírás helyett „cégnév”.

 

 

Kissé meglepődve a levél címsorában olvasható és nehezen értelmezhető mondatokon, – „Keresem az említett 1 milliós piacot, de nem látok!,? Ön milyen rendezvényen van most?” – természetesen nem hagytam válasz nélkül a nagyon „kocsibizniszesre” sikeredett levelet.

Íme a válasz:

„Tisztelt autókereskedés!


Mint írtam, csak abban az esetben vártam volna a válaszát, amennyiben az ajánlatom felkeltette az érdeklődését! Biztosan százával állnak sorban Önöknél a készpénzes vásárlók, milliókkal a zsebükben, alig várva, hogy a címben írthoz hasonló cinikus megjegyzéssel alázzák porig Őket, amikor nem a zsebük teljes tartalmát akarják otthagyni, a kiszemelt gépkocsiért.
Gratulálok!
Az ügyfélkezeléshez, a lekezelő stílushoz. Azt hiszem, hogy a magatartása nyilvánosságért kiált, ezért – újságíróként – természetesen nem hagyom „parlagon” a témát.
A fentiek ellenére sok sikert kívánok a gépjármű értékesítésben!

 

Lakatos Tibor Kálmán”


Azt hittem, hogy ezzel lezárul a levelezés, hisz megtudtam, hogy nekem semmilyen áron sem eladó már a gépkocsi, másrészt ettől a kereskedéstől „európai” ember, így én sem veszek autót.

Tévedtem.

Kéretlenül jött az újabb levél…

Íme:


Elnézést,

Még csak annyi hogy az ön ajánlata számunkra felháborító drága újságíró úr...minek irogat nekem?

Nem szégyelli magát? mit képzel magáról ?!

Van egy milliója és világgá kürtöli, majd szemtelenkedik, embereket zaklat vele éjszaka,majd fenyegetőzik hogy megírja?! mit ír meg ? azt hogy pofátlanul zaklat ajánlatával,szánalmas összegeket kínál látatlanban autókért?majd még írja hogy csak akkor válaszoljak ha ezt elfogadom!esetleg,hát ki ön hogy megírja nekem hogy ne válaszoljak semmit ha ön írt nekem?

Szégyelje magát! igazi magyar... kő...kó...

Milyen újságnál dolgozik? majd megkeresem,remélem sikerrel járok.
Cégünk a Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesület-nek Tagja”

Most már a tulajdonos nevével „fémjelezve”.


Nos, ez a „vevőcsalogató” levél ismét kicsalogatta belőlem a „kisördögöt” és egy utolsó levelet még írtam a nem túl barátságos kereskedő úrnak. Íme:

„Tisztelt autókereskedés!


1.) Az e-mail, nem telefonhívás és nem kötelező éjfélkor elolvasni.
2.) Nem kértem választ – cinikus megjegyzéssel különösen – amennyiben, nem érdekli az ajánlatom.
3.) Nem vagyok félős alkatú és típusú ember és ha igényli, személyesen is megismétlem az ajánlatot.
4.) A komoly autókereskedésnek nem csak az üzleti magatartása, hanem a partneri levelei is korrektek, s nem hemzsegnek az alapvető helyesírási hibáktól… Ennél fogva ugyanazon az állásponton vagyok mint Ön, vagyis, hogy ebben az életben én, vagy családtagjaim, sőt az ismerőseim sem fognak Önnel adásvételi szerződést kötni!

 

Végül, én kérek elnézést, hogy tegnap még potenciális vevőként, mertem az Ön nyilvános, kereskedői e-mail címére levelet írni. Kérem bocsásson meg nekem, ha esetleg zaklatásnak érezte az érdeklődésem.


Természetesen továbbra is remélem, hogy az általam tapasztalt negatív kereskedői magatartás ellenére is sikeresen folytatja üzleti tevékenységét. Bizonyára van az a vásárlói réteg, mely tolerálni tudja ezt a kelet-európai típusú kommunikációt.

A válaszait nem köszönve, de a fentiek ellenére is maradok, mint minden polgártársam iránt tisztelettel :

Lakatos Tibor Kálmán”

 

Ezután megszakadt a levélfolyam, amelyet – talán érthető módon – nem bánok, viszont egy tapasztalattal ismét gazdagabb lettem és lehetett a Kedves Olvasó is. A történet tanulsága talán leginkább az, hogy a mai válságos piaci környezetben se számítsunk mindenhol megnyerő modorú autókereskedőkre, akik korrekt, kulturált kommunikációval törekszenek a járműveik értékesítésére, a leendő vevők – tőlünk nyugatabbra elvárt színvonalú – tájékoztatása mellett.

 

2012. Magyarország, egy volt köztársaság, ahol „mindenki annyit ér, amennyi pénze van”…

 

TYB
  

Az autókereskedés neve, címe, elérhetősége a szerkesztőségben.....

Különvélemény:
Abony   
Blogok   
Autó   
 7 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
ez már maffia....

Bugi -

2012.04.26. 21:15:46

Tényleg vagy hat felé feljelentetted?Magyar öli a magyart....

Na ne már!

ketila -

2012.04.26. 13:00:09

Az Én EMAIL címemnek csak Én ismerem a jelszavát, mások nem tudnak levelezni az Én nevemben.

Nyílt helyen nem hagyom nyitva az EMAIL fiókomat.

A történteket végigolvasva a "behatolás" folyamatosan történhetett ami ugyancsak lehetetlen, főleg egy részeg embertől.

Újabb fordulat az ügyben...

tyb -

2012.04.26. 12:00:21

Két egymást követő e-mailban kért elnézést a kereskedő, hogy a non-stop online számítógépéről egy részeg vendége levelezett. Gondolom, hogy az összes mocskolódás az "ismeretlen" vendég műve volt... Végülis lényegtelen, mert a postafiókomból továbbított levelekért alapvetően felelős vagyok, mint ő. Cégként különösen. Talán itt is be kellene vezetni az objektív felelősség elvét, mint a gépjárművekkel elkövetett szabálysértések tekintetében.

 

Akkor talán mindenki megfontoltabban írogatna ocsmányságokat és engedne bárkit is hozzáférni a levelezéséhez.

 

A Magyar Gépjárműkereskedők Egyesületének és a Fogyasztóvédelemnek azért megküldtem a kereskedő "úr" megnyilvánulásait és benyomásaimat az ilyen típusú magatartással kapcsolatban.

 

Néhány országos média és a reggeli Bumeráng is megkapta a minél szélesebb nyilvánosság biztosítása érdekében oldalunk linkjét.

 

S, még valami... A kereskedő úr fenyegetésekkel és mocskolódásokkal fűszerezett, azonban nyomdafestéket, vagy monitort nem tűrő levelével kapcsolatban értesítettem a rendőrséget.

Mégha köze sincs emberünknek azok szellemiségéhez.     

Minek hív?

Zsolti -

2012.04.26. 10:23:14

Még a végén odaadja 1 milláért! :)

 

A nagy jólét ismét felüti a fejét, virágzik az antitolerancia..azt nem értem hogy az ilyen miért vágja maga alatt a fát a potenciális vevők ilyen stílusú kezelésével, egy olyan cég képviselőjeként ahol alapvetően az emberek bizalmának minimális elnyerése nem egy  hátrány a vállalkozás rentábilissá tételének bármilyen szakaszában.. :D Eddig egy olyan autókereskedővel találkoztam -mellesleg a névrokonom- aki minden üzleti szituációban zavarbaejtően nyájas, diplomatikus és kedves tudott lenni..többel se nagyon.

 

Szóval, sok sikert Tibi bácsi, mi mindannyian melletted állunk! Király 

Az országos sajtó is felfigyelt a jelenségre...

tyb -

2012.04.25. 23:45:07

Több visszajelzést is kaptunk, miszerint nem egyedi jelenségről van szó és néhány országos média is érdeklődik az ügy részletei iránt. Vihar a biliben? Talán több ez akkor, ha már fenyegetés-szagú az autókereskedő reakciója. Dühös az Úr. Vélhetően már nem csak a heves, indulatból írt válaszai miatt. Talán ez az eset rámutat arra, hogy tisztességes kereskedést, csak tisztességes, korrekt és udvarias ügyfélkezeléssel lehet folytatni.

 

Egyébként, van az a diplomatikus válasz, hogy "Sajnálom uram, de ajánlatát nem tudjuk érdemben figyelembe venni, a kiválasztott jármű lényegesen magasabb forgalmi értéke miatt.".

Ekkor talán még benézek a kereskedésbe egy másik, olcsóbb jármű vételi szándékával... Sőt! Ajánlom másoknak is a helyet az udvarias hangnem miatt. 

    

autókereskedés

III.István -

2012.04.25. 23:13:22

Bevallom csak futólag olvastam el a cikket,de itt a véleményem:Tényleg ne vegyél emailben autót,tényleg ne vegyél kereskedésből és tényleg ne levelezz senkivel......Akkor sorban:Autót magánszemélytől veszél csak!A kiszemelt autó alá nézz be legelőször!Ne zavarjon a polírozás meg a csillogás,azzal kezdd mi van a hasa alatt,mi van a motor alatt...ha kérdezel....miért adják el?Ki az eladó (ránézésre,lakás,környezet).A kereskedés is autót árul,de pont annyit dobsz ki plusszba amennyit a km órán visszatekertek.Persze ha vannak millióid lobogtatni akkor nem szóltam egy szót se.....

A

tyb -

2012.04.25. 22:50:42

Újabb e-mailokkal gyarapodott az ominózus autókereskedővel folytatott levelezés. Íme a legfrissebb:

 

 

 

Most aztán tényleg "balkánira" sikeredett a reakció...

 

Ez egy európai autókereskedő?

 

Az olvasókra bízom ennek megítélését...

 

TYB 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok