Mi Abonyunk - Viktor Cegléden
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.10.13. 22:16

MTI- Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Cegléden, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának kongresszusán arról beszélt, hogy az új földtörvény teljes egészében véget vet a külföldiek földvásárlásának, visszaszerzi "a zsebszerződéssel kilopott földet". Az MSZP szerint a tervezett földtörvény egyáltalán nem korlátozná a már Magyarországon gazdálkodó külföldiek földszerzését, de nem juthatnának saját földhöz azok a fiatal mezőgazdasági szakemberek, akik jelenleg a társas vállalkozások alkalmazottjai.

    Gőgös Zoltán parlamenti képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében Orbán Viktor kormányfő és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombati, Cegléden elmondott szavaira reagálva azt írta: a "miniszterelnök azon kijelentése, hogy véget vetnek a külföldi vircsaftnak, nem más, mint egy kommunikációs blöff".
    Hozzátette, hiába védi Orbán Viktor és Fazekas Sándor a "fideszes bizniszt", az MSZP 2014 után felbontja a tisztességtelen szerződéseket, és a felszabaduló területeket - átlátható módon - helyi gazdálkodók rendelkezésre bocsátja. Úgy fogalmazott: a földtörvényt pedig, amely az elfogadása esetén is csak 2014 májusában lép hatályba, "azonnal a történelem szemétdombjára küldjük, a jelenlegi kormánnyal együtt".
    Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Cegléden, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának kongresszusán arról beszélt, hogy az új földtörvény teljes egészében véget vet a külföldiek földvásárlásának, visszaszerzi "a zsebszerződéssel kilopott földet", megvédi a termőföldet a spekulánsoktól és a bankároktól is, és korlátozza a nagybirtokot.
    "Ha nem hátrálunk meg, ha nem hagy el az erőnk", 2013-ban olyan változások történnek a magyar mezőgazdaságban, amelyekre 50-100 éve nem volt példa - jelentette ki a kormányfő a parlament előtt fekvő új földtörvényre utalva. A jogszabály modern agráriumot teremt majd, a szocialista mezőgazdaság szocializmust túlélt híveinek kora ugyanis lejárt - fogalmazott a ceglédi művelődési központ színháztermét megtöltő fiatal gazdák előtt.
    Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy a kormányzat meg akarja erősíteni a fiatal gazdatársadalmat és elkötelezett a fiatalok támogatása mellett. Fontosnak nevezte, hogy az új közös uniós agrárpolitika kialakítása nyomán a fiatal gazdák minél nagyobb arányban részesedjenek majd a támogatásokból. Kitért arra: az egyik cél, hogy a jövőben minél többen válasszák az állattartást és a munkaintenzív területeket.

 

Gazdaság:
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Kiderült, megint hülyítették Orbánék az embereket

magyarharcos -

2012.10.14. 11:25:14

               

 

Két hónappal ezelőtt a kormány azt jósolta, hogy a hazai autógyártás az év második felében lendíthet az ország gazdasági helyzetén. A gazdaságstratégiáért felelős államtitkár akkor úgy vélekedett, hogy a Mercedes-gyár termelésének felfutása, az Opel belépése a negyedik negyedévben, valamint az Audinál folyó fejlesztések eredményeképpen erősödhet Magyarország gazdasága. Nézzük, mi valósult meg mindebből.

A magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének értékeléséből megtudtuk, hogy a 2012. év szeptember hónapjában a személygépjármű piac gyakorlatilag megegyezik az előző év azonos időszaka forgalomba helyezéseivel. Bár az első kilenc hónap összesített adatai összességében 16 százalék többlet forgalomba helyezést mutatnak 2011 évhez viszonyítva, Erdélyi Péter, az egyesület ügyvezető elnöke közleményben hangsúlyozta: a gépjármű értékesítési piac negyedik éve rendelkezik az abszolút számok tekintetében alacsony mutatóval. E mellett a javító és szolgáltató ágazatban tapasztalható folyamatos visszaesést nemhogy fejleszteni, de még stabilizálni sem sikerült.

Bár Erdélyi Péter – még ha óvatosan is - örömét fejezte ki, hogy az első kilenc hónap alapján a trend – kisebb botlásokkal - a kilábolás felé mutat, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet: a volumen még messze alatta marad annak, ami a szakma fenntartásához a jelenlegi formában elegendő lenne. Hangsúlyozta azt is, hogy az új személyautó értékesítés több mint 70 százaléka céges vásárlás, így a kereskedelem számára fontos magán vásárlók továbbra sem kerültek elő. Mivel a céges gépjármű piac fokozottan Budapestre koncentrálódik, a vidéki márkakereskedők helyzete rendkívül nehéz, mert az általuk értékesített volumen nagyon alacsony, sok helyen a heti egy darabot sem éri el.

Kommunikációs fogás

Az Orbán – kormány túlzott optimizmusával és idealisztikus növekedési prognózisával a Jobbik már korábban sem értett egyet. A párt tavaly készült tanulmánya szerint hiába maradt hazánkban a termelés, a gyárakban csak alacsony hozzáadott értékű, összeszerelő tevékenység folyik, míg a nagy hozzáadott értékű tevékenység továbbra is Nyugat-Európában marad.

Magyarországon a 2012 második negyedévi GDP mutatók a várakozásnál is gyengébbre sikerültek, amit Cséfalvay Zoltán a Fidesz államtitkára azzal próbált korábban megmagyarázni, hogy a kormány három százalék alatt tartja a költségvetési hiányt, aminek meg van az ára. Próbálta az embereket megnyugtatni azzal, hogy majd a gépjárműipar kihúzza az országot a recesszióból, de már akkor sejthettük, hogy ez nem más, mint kommunikációs trükk: csupán a lényegről próbálták elterelni a figyelmet.

Volner János a Jobbik országgyűlési képviselője korábban arról beszélt: már tavaly év végén jelezték, hogy az ÁFA megemelése és az új, lakosságra áthárított adók inflációt fognak gerjeszteni, ami elértékteleníti a magyar emberek nehezen megkeresett jövedelmét. Mindez együtt jár azzal, hogy a magyar családok jövedelmének vásárlóereje csökken, kevesebb terméket tudnak fogyasztani ugyanannyi pénzért.

Elérkezett az év második fele

Természetesen nem csak a gépjárműipar adatai mutatják, hogy hazugság volt azt állítani, tudnak megoldást a bajokra. A Kopint – Tárki gazdaságkutató napokban tartott sajtótájékoztatóján kiderült: az intézet tovább rontotta az ország GDP – előrejelzését. Palócz Éva vezérigazgató elmondta, hogy a magyar gazdaság teljesítménye a 2005-ös szintre zuhanhat vissza. A vezérigazgató azt is hozzátette, hogy a várt 5,5 százalék helyett gyorsabban, 5,8 százalékkal nőnek idén a fogyasztói árak, a jövő évi infláció pedig 4 százalékról 4,5 százalékra emelkedik.

Volner János a barikád.hu megkeresésére korábban elmondta, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája a bizonyíték arra, hogy megszorításból sosem lesz GDP-növekedés.

barikad.hu


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok