Mi Abonyunk - Megéri Abonyban családi házat venni?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8029, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.05.10. 08:06


Az előző évet az ingatlanok adásvételi számának visszaesése, a lakásmegtekintési hajlandóság csökkenése, valamint a lakásárak zuhanása jellemezte. Azonban a hazai ingatlanpiac a folyamatos negatív sokk után 2021 első negyedévében az élénkülés szakaszába lépett. Következő cikkünkben az eladó családi házak helyzetét vizsgáltuk meg és azt, hogy miként alakulhatnak a kínálati árak az otthonteremtési program következtében Abony és környékének ingatlanpiacán.

Élénkül a kereslet az ingatlanpiacon

Igaz, a leszálló ágban lévő világjárvány még sok bizonytalanságot tartogathat számunkra, mégis a hazai ingatlanpiacon a kínálati árak korrekciója megindult, az ingatlanpiaci kínálati és keresleti oldala is élénkülő szakaszba lépett. A használt ingatlanok, mint családi házak és lakások iránti kereslet is nőtt a 2020-as év azonos időszakához képest, valamint az ingatlant keresők lakásmegtekintési hajlandósága is a pandémia előtti szintjéhez közelít. Ám az eladó ingatlanok iránti fokozódó keresletet nagymértékben befolyásolta még az állami otthonteremtési támogatások módosítása is. A lakásokkal szemben a családi házak iránti kereslet nőtt leginkább, amely feltehetően a több, mint egy éve tartó otthonlétnek vagy karanténnak köszönhető.

Lassú ütemben, de nőnek a négyzetméter árak

Az Abonyban meghirdetett kertes házak piacán az elmúlt fél évben hullámzó tendencia volt a jellemző, azonban a lakásvásárlási kedv növekedése itt is érzékelhető. A kínálati árak lassú, de biztos ütemben növekedtek 2020 utolsó és 2021 első negyedéve között. A családi házak kínálati ára a második hullám kezdetén átlagosan 160 ezer forint volt négyzetméterenként, amely kitartott egészen 2021 januárjáig. Februárban azonban a négyzetméter árak emelkedésnek indultak, ekkor átlagosan 184 ezer forint volt egy négyzetméter. Ezt követően márciusra újabb 6,2%-kal nőttek átlagosan a kínálati árak, közel 200 ezer forintos átlagos négyzetméter árra.


Ennyiért juthatunk családi házhoz Dél-Pest megyében

Az ingatlannet.hu adatbázisa szerint Abonyban egy átlagos paraméterekkel rendelkező, megközelítőleg 110 négyzetméter alapterületű családi ház átlagosan 17 és 20 millió forint körül mozog. Ezt alapul véve Cegléden 222 ezer forintos átlagos négyzetméterár mellett már 22 és 25 millió forintért juthatunk hasonló paraméterű kertes házhoz, míg Nagykőrösön a kínálati árak 20 és 22 millió forint között mozognak. A dabasi családi házak átlagos négyzetméter ára jelenleg 358 ezer forint, ennek értelmében egy hasonló alapterületű, összkomfortos családi házért akár 40 millió forintot is kérhetnek a tulajdonosok. A Pest megyei átlagár 2021 márciusában 435 ezer forint volt, így a kínálati árak is az agglomerációs árszinthez közelednek.


A kínálati árak alakulását még idén is nagyban befolyásolja a járványhelyzet, azonban az átoltottság lehet a kulcs az ingatlanpiac felélénkülésében is. A növekedés már érezhető, de a nagyobb fellendülés az év második felére várható az előrejelzések szerint. A fellendülést az otthonteremtési támogatások mellett a járvány miatt félbehagyott beruházások beindulása is elősegíti.
 

Gazdaság:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok