Mi Abonyunk - Azért mert cigány vagyok?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2012.06.03. 12:11

Szóval, történt, hogy az egykori Kossuth Étterem, ma már kenyérboltként üzemelő helyiségében nyolcadikként várakoztam a soromra, a napi sós kifliadagom beszerzése végett. Lassan fogytak előlem és gyűltek mögöttem, amikor megérkezett egy roma asszonyság, felaranyozva, talán a Tószegi útról. Megérkezve rögtön hangosan szóvá tette, hogy milyen sokan állnak előtte.

 

De rövidesen felcsillant a remény, hisz egy rokont ismert fel az előttem álló asszonyságban, akihez rögves odalépett és nyilvánvalóan semmitmondó beszélgetést kezdeményezett vele. Amikor az előttem addig türelmesen várakozóra esett a sor, a hátulról érkezett rokon szemrebbenés nélkül kérte a két kenyerét. A már hosszabb ideje várakozók többen felhördültek, de szólni sem Ők, sem az eladók nem mertek a kelletlen tolakodónak.  Nos, én megtettem.

 

Lettem is ezután rasszista, meg gyűlölködő. "Tudtam, hogy Te szólni fogsz! Biztosan azért szóltál meg, mert cigány vagyok!"

 

Közöltem vele, hogy korántsem a származása késztetett a figyelmeztetésére, hanem a viselkedése. Konkrétan pofátlanságként aposztrofáltam az ilyen típusú viselkedést. A sorban hátrébb állók is méltatlankodni kezdtek, a roma asszonyság nem túl közösségbarát vásárlási szokása miatt, melyre rövid tömör mondatokban reagált őkelme. 

A "Fulladjatok meg a kenyeretektől!" és a "Rohadjatok meg!" mondatok váltott ismételgetéséből arra következtettünk, hogy igencsak felbőszült, a vásárlást azért befejező hölgyemény, nem elmulasztva hangsúlyozni a többségi társadalom jelenlévő tagjainak előítéletes, ha úgy tetszik rasszista beállítottságát.

 

Nos. Azt hiszem, hogy a közösségi, együttélési szabályok fajra, nemre, korra, származásra és iskolázottságra tekintet nélkül, mindenkire vonatkoznak. Tehát, senkinek sem keletkeznek privilégiumai az említett tulajdonságokra tekintettel!

 

A ma reggeli eset, kísértetiesen emlékeztet azokra az időkre, amikor még rendőrként, gyakran igazoltattunk messziről idevetődött gyanús gépkocsik utasait. Az igazoltatottak első kérdése mindig az volt, hogy "Ugye, azért állított meg meg cigány vagyok?".   Sajnos a legtöbbször azt kellett válaszolnom, hogy nem azért, hanem mert jogsértést követett el, amely alól sem a korára, sem a származására tekintettel, nem tudok felmentést adni.

 

A legjobb védekezés a támadás! Tartja a közmondás, s mint látható, akár olyan áron is, hogy súlyos emberiség elleni bűnnel, rasszizmussal vádolják meg az igazáért szót emelő polgárt, vagy az intézkedő rendőrt. Nyilván a hölgyeménynek már sokszor bejött ez a "szöveg" s, olyan közhelyszerűen használja ezt a fordulatot - visszaélve a származással, vagyis az abból fakadó fokozott politikai és büntetőjogi védelemmel - mint az ocsmányságokat, amiket a sorukat illendően kiváró emberek szemére vetett.

 

Nem vagyok előítéletes a származásra tekintettel. Sőt! Akad egy-két, általam a szorgalma, a kitartása miatt nagyrabecsült, roma származású közeli ismerősöm is. Előítéletes vagyok viszont a közösségi szabályokat pofátlanul felrúgó emberekkel és a bűnözőkkel. Származásra tekintet nélkül. Ugye ettől még nem vagyok rasszista?  

 

TYB 

 

 

   

 

 

 

 

 

Különvélemény:
Cigány   
Blogok   
 22 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Kulombseg

Sovany -

2012.06.05. 09:25:53

NLS504{#emotions_dlg.facewithglasses}A kulombseg  a  feketeket kiloptak  Afrikabol az USABA, a feherek  megneveltek a

kissebseget. A ciganyok  Indiabol jottek, oket nem loptak  Indiabol, ok vandoroltak  Europaba,

Es a kulombseg, Amerika  megnevelte a feketeket, anagy Europa, 100 millioval tobben  vanak , mint

Amerika, megsem tudtak a  ciganyokat megnevelni. Lasd Amerikai  "ELNOK"

különbség

Sagittarius -

2012.06.04. 22:54:56

Az egyiket erőszakkal hurcolták oda, a másik...

Majomka!

Thomas -

2012.06.04. 20:44:14

Az mind semmi! A lottóhúzást is manipulálják!! Megint nem én nyertem meg az ötöst! {#emotions_dlg.facebeard}

Nagyon sok a külömbség,

TATU -

2012.06.04. 20:19:08

A feketék Afrika szülöttei a cigányság Közép India leszármazottai.

:)

majomka -

2012.06.04. 19:10:44

A Dislikeot manipuláják 
utánna néztem és lehet :)
evvel is csak az ö igazukat akarják érvényesiteni :)   

Sovány

NLS504 -

2012.06.04. 15:05:23

Csak kíváncsiságból kérdezem, mi a különbség a feketék és a cigányok között?? Csak mert a négerekről is sok mindent hallottam már.

A hvatásosoktól félnek.

TATU -

2012.06.04. 05:54:31

Nekm is volt összetűzésem egyszer egy fiatal roma gyerek nap mint nap és kb.félóránként segédmotorjával szágúldozott az utcába és a házak előtt meg állva túráztatta,mikor már a szomszédok türelme is elfogyott szóltak,hogy az illetőnek hozzam tudomására ne tegye mert én vagyok a hivatásos.Megpróbáltam és pár perc múlva rengeteg zsiguli gyűlt össze a házam előtt,fújva köpködve fenyegetőzve kiabálták nem érdekel kivagy vagy milyen hivatásos gyere ki rádgyújtjuk a házad.Hát ki mentem egyenruhába felfegyverkezve egy Book vadászpuska és a 45-ös rosszim,kiabálták nem félünk hát dörrent a puska feküdt is mindenki a földön,beszóltam a rendőrségre bemondtam a kód vagyis azonosítómat pár pillanat és nagyon sok rendőrautó jelent meg,elvitték mindegyiket de akkor még Kuprinca -Ica és a többiek még igazi rendőrök voltak.Hát pár nap után látom ezt a családot szépen kezdtek összepakólni és elköltözni a környezetünkből.Azóta rend és csend van,a napokban láttam ismét őket illedelmesen köszöntek sőtt még ők szólítottak meg mi ismerjük egymást és kellemesen el cseverésztünk feledve a múlt hibáit.

"ABONY"

Sovany -

2012.06.04. 00:30:51

{#emotions_dlg.loveheart}SZULO  FALUM, VAROS   LETTEL,   CSAK  VAN, VALAMI MAGNES, "NAGYABONYBAN,

A kormanyok valtoztak,Az eletet megprobalja formalni, mindenki, a maga modjan, most mar konnyeb, mint az en  idomben, Mar  nekem nagyon rosszul esset,KOMUNISTA

Komunita kormany  Akormanyfo azt mondta, ellehet menni az orszagbol."EZ EGYENI VELEMENY" MIKOR EN ELJOTTEM AZ ORSZAGBOL, ES aZ komunista elmelet,"ELVETTE AMAGyAR ALLAPOLGASAGOMAT,

"oszinten hanyatokat  fosztott meg  akik ott szulettek a MAGYAR  ALLAPOLGARSAGTOL??????/

Tyb

Sovany -

2012.06.03. 23:42:29

{#emotions_dlg.loveheart}Csak  igy tovabbbb, gyozni kellllll!!!!

"bunozes ellen, az IGAZSAGNAK, "GYOZNI KELL"

"KITARTAS"

Van ott azért 4 db.!

tyb -

2012.06.03. 23:42:23

Persze, a like és dislike aránya jól tükrözi az általános véleményt az érintett témában... Talán, nemcsak nekem volt negatív tapasztalatom a hasonló élethelyzetekben(?). Kérdezhetném, hogy mire és kinek jó ez? Jobb békétlenségben élni? Muszály aláásni az egyébként is pengeélen táncoló "békességet"? Biztos, hogy naponta hasonló "aktusokkal" bizonyítani kell, hogy vannak egyenlőbbek az egyenlőknél?

 

Szerintem ez nem vezet abba az irányba, amerre a társadalmi megbékélés leledzik ...  Sőt! Az ilyen kirívó magatartások erősítik az előítéleteket! Talán, az érintett - saját belső törvények alapján működő - népcsoportnak, magának kellene lépéseket tenni a hasonló jelenségek visszaszorítására. Az általános megítélés visszafordíthatatlan "kátyúba futása" előtt...

Még reménykedem... Azon családok okán, akikre az előítéletekkel jócskán terhelt származás ellenére, bárki felnézhet. Dolgoznak, áldoznak a közösség oltárán, szorgalomból, tisztességből és kitartásból.

Utóbbira manapság sajnos mindenkinek egyre nagyobb szüksége van. Bárhová is született...  

 

Legyen békesség és tisztelet egymás között és egymás iránt! Amíg nem lesz Abony és minden abonyi áldozata a békétlenségnek, előítéletességnek.

 

Jó éjszakát Abony!  

 

Székely bácsi!

magyarharcos -

2012.06.03. 23:27:53

Egyszer egy idős Székely bácsi azt mondta nekem hogy, "fiam,ne felejtsd el,soha ne vitázz nálad tájékozatlanabb ( butább )emberrel,mert úgysem tudod meggyőzni,ha valaki viszont okosabb tőled,az nem fog vitázni veled... :-D

Bár néha ezt nehéz betartani,de bölcs gondolat...

Gondolom érti akinek érteni kell! :-D

A problémát ne egymásban keressétek,mert nem ott van,hanem kicsit fentebb...ahol a pénz és a profit az úr!

Ott megtaláljátok !

 

Látj?tok?!

Truckman -

2012.06.03. 20:05:14

Ennyi az egész! Szépszóval... Alábbi kommentemnél, 1 piros dislike sincs! :-)
Color and Respect

Sovany -

2012.06.03. 20:04:13

Fonoman megjegyzem, aFEKETE< MEG A CIGANY kozoott,  nagy kulombseg van.

Itt nemcsinaljak ,meg azt amit Abonyban most csinalnak,  pedig csinalhatnak,mert meg a Prezedent is  Fekete,  es megse csinaljak!!  ez az atalanos  torveny,egymas iranti tisztelet,nem kell hozza Erretsegi.

azert mert valakinek sok aranya vanmaz nemjogosit fel senkit, hogy oneki mtndent szabad.

meg csak annyit, a halis afejetol kezd  illatozni,

Hehh!!!!

Truckman -

2012.06.03. 18:03:59

ÉN előre engedtem volna a hölgyet! Őt is meg kell érteni! Pláne, hogy ha gazdag család tagja! Sőt, a vendégem lett volna, ha ÉN is ott álltam volna a sorban! De sebaj, előbb már mint utóbb, a vendégem lesz valamelyik!
Ember

majomka -

2012.06.03. 17:32:04

Kajak lenézed az embert ...
Fürödjé ,mosá fogat élj szabályok szerint hisz ezt csak te tudod csinálni..
Az én pénzemből meg még egy néhány emberéből..kis nyugdijas..
Szabályok?

tyb -

2012.06.03. 17:00:00

Pedig a tisztességes többség ezek szerint él. Szabályok szerint. Felkelünk, fürdünk,fogat mosunk,  dolgozni megyünk minden hétköznap, sokszor hétvégén is és nem értjük, hogy mit jelent az a szó, hogy "üzletelni", pontosabban azt nem, hogy abból hogyan lehet munka nélkül megélni.

Betartjuk az írott és íratlan közösségi (jog-)szabályokat és tartunk a büntetéstől. Mert így neveltek bennünket. Nálunk a pénz nem igazi érték. A látszattal nem játszunk. Azt is eltitkoljuk amink van és főleg nem dicsekszünk azzal, amink nincs.

 

Na ne bőszíts! Én kötöttem bele a pimasz, tolakodó asszonyságba? Szerintem te egy másik bolygó lakója vagy, csak véletlenül tévedtél a naprendszerünk, Föld nevű sárgolyójára. Ott nyilván ez kötekedésnek tűnhet, de itt emberi civilizáció él néhány tízezer éve. Többnyire egymás iránti tisztelettel.

 

De, hagyjuk ezt a párbeszédet, mert már régen nem a megbotránkoztató esetről szól, hanem a te elképzeléseidről a publikáció megjelentetése kapcsán. Nyugodj meg, a jövőben is meg fogom és meg fogjuk írni, ha ilyen hallatlanul pofátlan viselkedéssel találkozunk. Korra, nemre, származásra tekintet nélkül. Tudod, ezt nevezik szabad sajtónak... Lakat a száján

 

Hogy melyik az a család??

majomka -

2012.06.03. 16:35:16

  a leggazdagabb Abonyba ..elég ennyi??

Ha hiszed ha nem én...megértelek ... nem számit ...vedd úgy hogy rendőrség ilyen szempontból már nincs ...

(belenyulni )

Mi fiatalok ezt úgy értjük hogy szóvá tetted,bele kötöttél,stb ...Érted már??

 szabályokat is felejts el..

Még Orbán kormány van addig ez megszünt ..
(sejtelmes üzenet)

Én nem irtam neked semmi szavakba bujt jelentést amiből neked üzeni akartam volna ...
Hidd el megirnám neked nyiltan,hogy most meghalsz vagy elkapnak megvernek stb.
Nincs ilyenről szó.. ......ne  Kombinálj!

Melyik az a család?

tyb -

2012.06.03. 16:03:28

Egyébként számít az ilyen típusú embereknek a rendőrség? Visszatartja az ilyen típusú embereket bármitől is a büntetés veszélye? 

 

Mit jelent a Te fogalmaid szerint az a kifejezés, hogy "belenyúlni" egy családba? Bűnmegelőzési, vagy szociológiai szempontból tudnám értékelni, de jelen esetben egyikről sincs szó. 

 

A következményeknek náluk kellene jelentkezni, abban, hogy a jövőben megpróbálnak a közösségi írott és íratlan szabályokhoz igazodni. Ez a jogkövető (!) többségi társadalom óhaja is (lenne). 

 

Én nagyon bírom az ilyen sejtelmes üzeneteket... {#emotions_dlg.intraining}

TYB

majomka -

2012.06.03. 15:53:40

Csak szólok ...talán jóindulatból 

Egy olyan családba nyultál most bele aminek következményei lesznek lehet neked..
Rendörség ide rendőrség oda ...most nem számit ...(ezt ne fenyegetésnek vedd kérlek)
Csak ismerem a családot ... 

nem azért...

veroniq -

2012.06.03. 14:18:35

Ismerve önmagam, én is szóltam volna, hogy mégsem kéne pofátlan módon tolakodni. És ha megkrédezte volna tőlem a " női személy " azt, ami a címben van: " Azért mert cigány vagyok? "- annyit mondtam, volna, nem, azért, mert egy nagy hatalmas bunkó vagy! És ha egy albínó vagy egy átlagos magyar vagy egy néger pofátlankodik be, akkor is ezt tettem volna. Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok rasszista! Ennyi, LŐVE

nem maradt szó nélkül

veroniq -

2012.06.03. 14:14:54

facebook komment:

" Amit érezni lehet egy két földön élő ember iránt nem más mint a szánalom hogy ilyesmit elkövet és még neki áll feljebb . Társadalmunk eleve gyökerekben el van rothadva s mint úgy mód tisztelet már puszta fantazmagóriaként szerepel eme csúfos világban . Persze az én szubjektív véleményem az hogy inkább akadjon a torkomon a kenyér s minthogy a tisztelet bármiféle formáját mutassam az ilyen polgárok iránt. "

Én sem hagytam volna szó nélkül...

Süllő -

2012.06.03. 13:30:29

Igen Tyb!. A pofátlanságnak is vannak fokozatai. És ha ki mered nyitni a szád, még Te vagy a rasszista. Ok. Legyek az! De az ilyesmit soha nem fogom szó nélkül hagyni, főleg nem egy segílyhalmozótól fuksszal, meg óódival spékelve...{#emotions_dlg.down}{#emotions_dlg.down}{#emotions_dlg.down}


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?
   
 Czagány Zsolt VFE 
 Retkes Jánosné Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok