Mi Abonyunk - Kő kövön nem marad?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.02.29. 09:01

Ha holnap a testületi többség arra szavaz, hogy bontsák el a piac területén lévő épületeket és a gigapláza nem épül meg, csak a piaccsarnok, akkor könnyen egy olyan ocsmány terület keletkezhet a központban, mint a már szitokszónak nevezhető LIDL telek a volt Művelődési Ház területén. Pár hónappal ezelőtt megkérdeztem a LIDL illetékesét, hogy mikor építenek. Akkor kitérő választ kaptam, azt mondták, hogy fogalmuk sincs. Ha egy multinacionális élelmiszerlánc ekkora üzleti kockázatot lát az Abonyba településben, akkor egyenesen kamikáze akció lenne az önkormányzati kötvény tőkerészét rálocsolni egy monstrumra, melyre még bérlők sincsenek. Bontsunk? Kell nekünk egy újabb LIDL telek? Holnap minden kiderül. Győz a józanész? Nem tudhatjuk!

Tehát holnap, azaz március 1-én egy nagyon fontos kérdés kerül az abonyi képviselők asztalára. Arról kell ugyanis határozniuk, hogy elbontják-e a jelenlegi piac területén található épületeket vagy sem. Ez egyébként egy bődületesen nagy terület, óvatos becslések szerint fél hektár…. Mindenesetre már kiköltöztették onnan az összes eddigi bérlőt, a vállalkozások máshol kerestek maguknak helyet. Az ingatlanok üresen csúfoskodnak és ha ez így marad, akkor lepusztulnak. Senki nem érti, hogy miért nem vette át az önkormányzat a bérlőket, akik egészen február elejéig a bérleti díjat a COOP-nak fizették. Ezután átkerültek önkormányzati tulajdonba az épületek. Szerették volna elérni a vállalkozók, hogy legalább addig maradhassanak, amíg meg nem kezdődik a bontás. Nem sikerült nekik. Már a közműveket is kikötötték onnan. Tették mindezt arra való hivatkozással, hogy közölték: hamarosan bontanak.

Viszont még meg sem született a képviselő testületi döntés arról, hogy mikor, mit és miért fognak onnan eltakarítani. Nagyon úgy tűnik, hogy a gigapláza, 800 millióért, svájci frank alapú hitelből, pályázatos támogatás nélkül nem fog megépülni. Viszont a polgármester ennek ellenére kardoskodik a teljes bontás mellett. Azt mondja, így megmarad a befektetői bizalom. A fedett piaccsarnokot a kofáknak, őstermelőknek és helyi kereskedőknek viszont mindenképpen megépítik, de az is lehet, hogy nem a tervekben szereplő félmilliárdért, hanem újratervezés után kevesebből.

Ekkor viszont nem kellene mindent lebontani innen. A települési képviselők attól tartanak, ha igent mondanak a terület teljes kiüresítésére, akkor valami iszonyatosan ronda üres telket kapnak a város szívében. Csak a piaccsarnok nem lesz elég nagy ahhoz, hogy „ belakják „ az ingatlant. Viszont ebben az esetben Romhányiné Dr. Balogh Edit folyamatosan előhozakodhat azzal, hogy kell a gigapláza, hogy a csúfság eltűnjön onnan. Ez utóbbi viszont taccsra tenné hosszú évtizedekre a települést. Nagy tehát a felelősség, nem mindegy, hogy milyen gombot nyomnak holnap a településvezetők.

 

Van még egy bökkenő. A RED- REX- Q ingatlana is a piac területén van. A cég és önkormányzat között kötött megállapodás értelmében a cég vagy a gigaplázában kap egy hatalmas új üzletet, vagy ha ez x éven belül nem valósul meg, akkor iszonyú mértékű kárpótlásra számíthat a vállalkozó. Ez 50 millió forint is lehet. Balogh Edit úgy tervezi, hogy ezt az épületet viszont egyelőre meghagyja, nehogy baj legyen a bontásból…… Ezen viszont a vállalkozó nagyon fel van háborodva.

LŐVE
 

Gazdaság:
Abony   
Piac   
 5 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

371596 Ft a bruttó átlagkereset megyénkben

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
"Pláza"

Jani1984 -

2012.03.02. 12:20:46

Mélyen tisztelt olvasók!

olybá tűnik hogy nem lesz Lidl-ünk,és ott csúnyálkodik 1 nagy csúnya terület ugyebár,és miért nem lehetne akkor inkább oda építeni 1 fajin plázát,és megmaradna a piacunk is,ha annak lehet nevezni mostanság...üdv néktek

Vajon ez is !!!

TATU -

2012.03.02. 06:02:16

Olyan gagyi lesz mint a Kostyán,na és kinek mennyi belőlle a jutaléka.És mikor fog megtérűlni a befektetés.Szerintem soha egy nagyon jó pénznyelő fog létesüéni.Én bíztos lakóházakat építenék a helyére abból legalább lenne bevétele az Önkinek.Ez csak egy elpocsékolt értelmetlen pénzkidobás nekünk de másoknak biztosan sokat fog hozni a konyhára.

Való igaz

Markó Ferenc -

2012.02.29. 12:19:21

A lebontott Művelődési Ház területe is egy nagy "szégyenplaccá vált"!

Inkább maradt volna úgy!

jó pontosítok.....

veroniq -

2012.02.29. 12:06:45

A mérőket szerelték le. Jó így? {#emotions_dlg.big}

Közművek

Xavér -

2012.02.29. 12:03:12

"Már a közműveket is kikötötték onnan. Tették mindezt arra való hivatkozással, hogy közölték: hamarosan bontanak."

Ez nem igaz! Legalábbis a gáz nincs kikötve!

Nem csak a gázmérőt kell leszereltetni, hanem az épület gázellátását biztosító vezetéket is meg kell szüntetni a földben!


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok