Mi Abonyunk - Mikor menjünk a sürgősségire?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.10.12. 11:05

A Sürgősségi Betegellátó Osztály 2006. óta fogad minden heveny (akut) megbetegedéssel (kivéve a traumatológiai, pszichiátriai, szülészeti és gyermekgyógyászati eseteket) beutalt vagy beszállított beteget a nap 24 órájában, a hét minden napján. A sürgősségi indokkal kórházba beutalt betegek fogadását, vizsgálatát, ellátását, szükség esetén a súlyos betegek állapotának stabilizálását is az osztály látja el. Havonta több mint ezer beteg érkezik az osztályra, ennek fele beutaló nélkül. – tudható meg az Intézet honlapjáról.

Az utóbbi időben azonban a Sürgősségi Betegellátó Osztályt rengeteg olyan beteg is felkeresi, akiknél nem áll fenn sürgősségi indok. Amellett, hogy a tumultuózus jelenetek sem ritkák, több órás várakozásra kényszerítik azokat az indokoltan ott jelentkező betegeket is – akiknek döntő jelentőségű a gyors ellátás -, még úgy is, hogy a betegek ellátása nem érkezési, hanem súlyossági sorrendben történik.

- Az osztályon gyakran kezdik így a betegek a panaszt: „Már több hete kezdődött...”, vagy „Három napja fáj...”. A hosszú ideje fennálló kórállapot ellátása nem a sürgősségi feladata, hanem a szakrendeléseké. Emellett sokan visszaélésekre is használják az ellátás e formáját, a betegfogadási listát megkerülve így szándékoznak lerövidíteni a diagnosztikai eljárásokra (röntgen, ultrahang) jellemző, akár több hetes várakozást. A sürgősségi ellátásban viszont ezeket a vizsgálatokat el kell végezni az orvosnak, így ezek az esetek a valóban rászoruló betegektől veszik el a helyet, időt. – osztotta meg lapunkkal a problémát dr. Pusztai Dezső, a kórház főigazgatója.

Forrás és részletek: http://www.panorama-online.hu

Egészségünk:
Abony   
Cegléd   
Kórház   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Érdemes elektromosra cserélni a hagyományos fogkefét

A koronavírus járvány sokaknál pszichés zavarokat okozott

Orbán szerint hamarosan lesz vakcina

COVID kórház a ceglédi is- Államtitkári nyilatkozat

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

Kérdezz, felelnek - tanácsadás az interneten

Rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás

Pusztai Dezső ceglédi kórház főigazgató: Két hétig nagyon nehéz lesz

30 év körüli a legtöbb új koronavírus fertőzött

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Csak oda ne kerüljünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

la65 -

2011.10.13. 10:19:57

Este vesegörcsel hívtam ki az abonyi ügyeletet kaptam görcsoldót majd közölte velem a doktornő hogy vitessem magam be a sürgire.Az előző fájdalom hatására szót is fogadtam . Cegléden az ügyeletes doktornő kérdőre vont hogy" mi a francnak jöttem ide"ha jelenleg nics panaszom. Mutattam a beutalót hogy tulajdonképpen ezt nem én találtam ki az ügyeletes doktornő utasított.  Akkor töltse itt az éjszakát és ennyi.Reggel valóban átküldtek ultrahangos vizsgálatra egy unott álmos hölgy ezt kb 2ó alatt  természetesen várakozással együtt el is végezte /én voltam itt az egyetlen beteg/.Mikor visszaéertem a sürgire újra rámtört a vesegörcs itt három órát hagytak szenvedni mikorra megkegyelmeztek és kaptam görcsoldót.Közben feleségem többször is kérte  a segítségüket mindig csak türelemre intettek minket.Lehetett volna pert indítani de ez nem én vagyok. Este újabb görcs abonyi ügyelet ua. Doktornő javaslat sürgi,Nem mertem bemenni . Szerencsére a szolnoki kórházban kis prot.fogadtak itt 1/4 ó alatt ultrahang stb

Másik alkalommal egy fiatalember vájdliját szétszúrta valami .Addig nem tudták ellátni, sőt semmiféle segítséget adni neki amíg a betegfelvételre be nem jelentkezett ,úgy hogy a bakncsából folyt a vér kifelé! Tudtommal a  nyomó kötéshez pedig papírra nem mindig van szükség.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok