Mi Abonyunk - Kérdezz, felelnek - tanácsadás az interneten
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.08.06. 10:23

Az otthonunk kényelméből nem csupán bankügyeinket, vásárlásainkat, levelezésünket intézhetjük, de például egészségügyi állapotunkkal kapcsolatos válaszokat is kaphatunk. Rengeteg fórum található, ahol (gyakori) kérdéseket tehetünk fel vagy mások kérdései és válaszai, tapasztalatai alapján gyűjtünk információkat. Választhatunk személyre szóló privát tanácsadást is például egészségügyi, lelki vagy jogi gondjaink tisztázására, megoldására. Bármelyik mellett döntünk, felesleges köröket kerülhetünk el a segítségükkel, ha megfelelően tájékozódunk.


Az egyik legnépszerűbb az orvos válaszol funkció. Nézzük meg, miért!


Az orvos válaszol


Az internetes egészségügyi szolgáltatások igénybevétele egyre népszerűbb és sok esetben egyre célszerűbb is. A szolgáltatók többségénél az orvos válaszol funkció alapvető, különböző formái vehetők igénybe. Bárkiben felmerülhetnek olyan egészséggel kapcsolatos kérdések, amelyekre jól jönne a szakszerű válasz. Ha nem sürgős, akut problémáról van szó, segíthet az orvosi chat. Az írásos kérdés elküldése mellé általában a korábbi diagnózist alátámasztó leleteket, felvételeket is csatolhatjuk, az eredmény értékelése után pedig megbeszélhetjük a további teendőket.


Sürgősebb helyzetekben felkereshetünk online orvosi ügyeletet, és telefonon keresztül akár rövid videokonzultáció is lebonyolítható, ha szükséges. Mindkét esetben személyre szabott információkkal, tanácsokkal láthat el a megfelelő szakorvos, és e-recept felírására is lehetőség van. Akár olyan kérdéseket is feltehetünk, amelyeket korábban nem mertünk vagy nem akartunk személyesen, egészen biztos, hogy az orvos válaszol.


Ha a lélek fáj


Korunk „betegsége” sok esetben a magány. A generációk együttélése, a nagycsaládok, a személyes baráti kapcsolatok régebben sokat enyhítettek a nyomasztó lelki terheken. Manapság az online kontaktok, a folytonos időhiány, a rohanó életmód inkább szaporítja a pszichés problémákat, mintsem oldja. Gyakran nincs kivel megbeszélni ezeket, pedig néha egy egyszerű beszélgetés – ahogy manapság divatos fogalmazni: ventillálás – sok álmatlan éjszakától és „dilibogyótól” kímélné meg az embereket.


Ha végképp tanácstalanok vagyunk vagy tényleg nincs kihez fordulni, igénybe vehetünk különböző lelki segély szolgálatokat, kérhetünk tanácsokat, kereshetünk terapeutát a világhálón. Válogathatunk a fizetős és az ingyenes oldalak között, eldönthetjük, hogy alkalmanként vagy rendszeresen élünk ilyen lehetőséggel. Online pszichológiai tanácsadásra a jövőben talán még nagyobb szükség lesz, nem csak a pandémia miatt megváltozott élethelyzetek miatt.


A jog útvesztőjében


Elakadások nem csupán a lelki életünkben lehetnek, hanem a hétköznapi rutinokat is megnehezítheti egy-egy új élethelyzet. Legyen szó lakásvásárlásról, öröklésről, cégalapításról, nem árt, ha tisztában vagyunk a jogi hátérrel. Mivel nincs mindenki felfegyverkezve megfelelő jogi ismeretekkel, de nem is biztos, hogy azonnal személyesen is fel kell keresni egy szakembert, általában jelentős összegeket takaríthatunk meg, ha ezen a téren is internetes segítség után nézünk. A hitelesség rendkívül fontos, körültekintést igényel, kire esik a választásunk.


Néhány kérdésre általános fórumokon, ingyenes felületeken is megtaláljuk a választ, de ha összetettebb tanácsadásra van szükségünk, mind a konzultáció, mind a fizetés megoldható személyes találkozás nélkül a neten, ha praktikusan keresünk és találunk jogi segítséget. A jogi tanácsadás mellett vagy egyidejűleg – például hitelek, befektetések kapcsán - pénzügyi kérdéseinkre is választ kaphatunk online.


Összegzés


Vannak helyzetek, amikor az íróasztal mellől szeretnénk ügyeket intézni vagy nem tudunk elindulni a megfelelő úton egy adott helyzetben, nem tudjuk, mi legyen az első lépés, hova forduljunk – legyen ez egészségügyi, lelki, jogi vagy pénzügyi probléma. Néha csak a kezdeti lépések megtételéhez, néha viszont egészen bonyolult dolgok teljes megoldásához kaphatunk segítséget a neten, és ez akár idő és pénztárca kímélő is lehet.
  

 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Érdemes elektromosra cserélni a hagyományos fogkefét

Rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás

Pusztai Dezső ceglédi kórház főigazgató: Két hétig nagyon nehéz lesz

30 év körüli a legtöbb új koronavírus fertőzött

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

A koronavírus járvány sokaknál pszichés zavarokat okozott

Orbán szerint hamarosan lesz vakcina

COVID kórház a ceglédi is- Államtitkári nyilatkozat

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

A környező országokhoz képest sikerült lassítani a vírus terjedését

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok