Mi Abonyunk - Érdemes elektromosra cserélni a hagyományos fogkefét
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.03.24. 09:34

Számos tanulmány és fogorvosi ajánlás bizonyítja, hogy az elektromos fogkefék több dentális plakk eltávolítására képesek, így járulnak hozzá a fogaink és ínyünk védelméhez. Ezzel gyakorlatilag lezártnak tekinthetjük a témát, érdemes-e ragaszkodni a hagyományos fogkefékhez. Az alábbi írásban arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtjük az elektromos fogkefékkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, így segítve a kiválasztást vásárlás esetén.


Mindenekelőtt érdemes elmondani, hogy a kereskedelmi kínálatban jelenleg kétféle különböző működésű változattal találkozunk; az egyik az úgynevezett forgófejes, a másik a szónikus megoldás. Nem jelenthető ki egyikkel kapcsolatban sem, hogy jobb a másiknál, azonban a tulajdonságaik némileg eltérők, így érdemes megfontolni a választást.


A forgófejes elektromos fogkefék tökéletes választást jelentenek első készülékként, illetve gyerekek számára is. Ennek a magyarázata abban rejlik, hogy az apró fogkefefej hatékony tisztítást eredményez még akkor is, ha kevesebb figyelmet fordítunk a nyíltartásra. A sörték egy apró gömbalakú kefefejen helyezkednek el, amelyekkel elérhetjük a hátsó fogzugokat is. Persze fontos megjegyezni, hogy az elektromos fogkefe használata nem indokolja a szájvizes öblögetés elhagyását.


Az úgynevezett szónikus fogkefe használata némileg több odafigyelést igényel. Az ilyen fogkefék feje leginkább egy hagyományos fogkeféhez hasonlítható, amelyik elképesztő sebességű – percenként akár 50 ezernél is több oldalirányú – mozgásra képes. A hatékony tisztítás érdekében fontos a fej megfelelő irányú tartása, ezért ezt a típust elsősorban annak szokták ajánlani, aki szívesen fordít figyelmet a fogmosás alaposságára.


Általánosságban elmondható, hogy a választék széles, mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelő elektromos fogkefét. A kereskedelmi kínálatban az alapfelszereltségű fogkefék mellett megtalálhatók azok a darabok is, amelyek mobilalkalmazással összekapcsolva teljes analízisre képesek a fogmosásunk hatékonyságával kapcsolatban. Utóbbiak árszabása természetesen sokkal magasabb, nem ritkán 100 ezer feletti árcédulákkal is találkozunk. Szerencsére az alapfelszereltségű készülékek már 10-15 ezer forinttól elérhetők.


A kiválasztás során számos tulajdonságra érdemes figyelni. Mindenképpen ajánlott időzítővel rendelkező készülék mellett dönteni; a legtöbb elektromos fogkefe félperces rezgőmozgással tudatja velünk, hogy váltsunk másik körnegyedre. Ennek a tartozéknak köszönhetően a fogsorunk minden része azonos figyelmet kaphat. Hasonlóképpen fontos tulajdonság a nyomásérzékelés is, ami leállítja a kefe mozgását, ha túl esősen nyomjuk a fogsorunkhoz. Ennek köszönhetően elkerülhetjük a hámsérülésekből adódó kellemetlenségeket.


Noha a gyártók előszeretettel írják a marketinganyagaikban, hogy a készülékek akkumulátora akár egy hétig vagy még hosszabb ideig töltöttséget biztosít, ez csak részben igaz; a használat során folyamatosan gyengül a mozgás intenzitása, így a tisztítás hatékonysága is csökken. Éppen ezért minden második-harmadik napon érdemes töltőre helyezni a készülékünket.


Végezetül fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a fogkefefejeket háromhavonta cserélni kell. Ennyi idő alatt elveszítik a tisztítóképességük 30-40 százalékát, vagyis lényegesen kevesebb dentális plakk eltávolítására lesznek képesek. Ha odafigyeléssel választunk készüléket, amit naponta legalább két alkalommal megfelelően használunk, akár jelentősén javíthatjuk a szájhigiéniánkat, így téve nyugalmasabbá a fogorvoslátogatásokat.

  

Egészségünk:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Kérdezz, felelnek - tanácsadás az interneten

Rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás

Pusztai Dezső ceglédi kórház főigazgató: Két hétig nagyon nehéz lesz

30 év körüli a legtöbb új koronavírus fertőzött

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

A koronavírus járvány sokaknál pszichés zavarokat okozott

Orbán szerint hamarosan lesz vakcina

COVID kórház a ceglédi is- Államtitkári nyilatkozat

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

A környező országokhoz képest sikerült lassítani a vírus terjedését

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok