Mi Abonyunk - Neked ez tetszik? Szerinted ez rendben van?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.09.14. 20:28

Vajon a műszaki ellenőr átveszi? Vagy már átvette? Nekem valami nagyon nem tetszik ezen a kirakott kisméretű téglán, ott a Sportcsarnok előtt. Nyilvánvaló, hogy jót akartak, de valami nem jött össze ezzel. Jó 20 évvel ezelőtt is raktak ily módon ilyen kisméretű téglákat és még én emlékszem arra, hogy  at ulajdonosok mennyit küzdöttek azzal, hogy eltüntessék róluk a sókiválást. Álmomban nem gondoltam volna, hogy 2012-ben pár héttel az építkezést követően Abony Főterén máris gondok adódnak. Ha van hozzáértő szakember, kérem mondja el, hogy mi ennek az oka. Mivel lehetne ezen segíteni? Ha ez nem só, akkor micsoda? LŐVE

Citrom-díj:
Főtér   
 6 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Személyesen...

Truckman -

2012.09.17. 15:38:30

...ez volt az 1ik nevetséges dolog, mi DÜHrohamot hozott ki belőlem, s nem sírást, mikor Vasárnap teret jártam!

 

 

Ma láttam

ellike51 -

2012.09.16. 16:02:36

élőben első alkalommal.

Hasonló tervezésű "ülőalkalmatosság" és kivitelezés közel két éve nálunk is van és eddig semmi graffiti nincs - nem hiszem, hogy lesz is a későbbiekben (le kellene hajolni és viszonylag keskeny felület). 

 

S.pataki vegyészeti elemzése előtt le a kalappal... de nem hiszem, hogy a kétkezi melósok is mind tudják mindezt. Amit mond a főnök, szerintem azt teszik... a maguk módján, az Ő legjobb(?) tudásuk szerint (nem biztos, hogy magának, az Ő igénye szerint így csinálná meg).

 

Szerintem ha elfogadja a város és megbecsülik is az ott megfordulók azért csak jobb lesz, mint ami eddig volt... 

Nekem nem tetszik!

S.pataki -

2012.09.16. 14:14:25

Erre szoktuk azt mondani, hogy ez cigány v. lavór munka. Nem etnikai értelemben!

A kép is jól reprezentálja, hogy az utcáról toborzott fekete munkaerő mire képes, szaktudás, és gyakorlat híján. A Kostyán rendelő disz burkolatát szakemberek rakták fel. Meglehet nézni, egyenlő fugaosztás vízszintesen, függőlegesen, egyenes, körív, és ferde felület mentén. A fugázást nem tévesztették össze a maszatolással.

Attól eltekintve, hogy a rendelő homlokzatai a Duna partra néző Váci börtönre emlékeztetnek, - ahol, valaha, Árpi bácsi a Duna alatt tanulta az angolt-, kicsi ablakokkal a nagy fehér falfelületekkel, rácsok nélkül. Persze a rendeltetése a lényeg.

Sanyi jó barátom a nyárfolyamán felháborodva adta elő Nékem, hogy a főtér II. kivitelezésekor az üllőalkalmatosság falazásakor, milyen hiányosságot tapasztalt és hívta fel, rá a munkát végzők figyelmét. A lerakott tégla falon át lehetett látni a függőleges fugák kötőanyag nélkül éktelenkedtek a fugák egyenlőtlenek.

Persze csak okoskodónak vették a kontárok és a maguk módján a képen látható pocsék eredményt produkálták.

A felvetet mészprobléma valós a durvakerámia, és a finomkerámia iparban.

A valamit is magára adó gyártó, olyan technológiát alakit ki, hogy a mész káros hatását közömbösítse, erre vannak eljárások és eszközök. A finomkerámia iparban

a legelterjedtebb, legbiztosabb eltávolító módszert az iszapolást alkalmazzák a mészkiválasztására.

A Magyar agyagvagyon előfordulásokban szennyező alkotok is kisebb- nagyobb %- os mértékben jelen vannak. Az egyik ilyen szennyező a kalciumkarbonát, a mészkő. A berkekben egyszerűen csak mész. A téglagyártás során a mészköböl égetett meszet állítunk elő a hőkezelés során, ami homogenizálással, egyenletesen eloszlatva található az égetett idom térfogatában. Az agyagban előforduló mészbabákat, alakulatokat un. gyorshengerekkel 0,6-0,8 mm –es réstávolsággal porrá törik, majd keveréssel homogenizálódik az agyagban, kellő hőmérsékleten égetve a kivirágzás, kipattogzás megelőzhető.

A kivirágzási, kipattogzási hajlam függ a tégla porozitásától, ill. vízfelvevő képességtől. Tudniillik, az égetett mész víz hozzá adásával oltódik be és duzzad.

A mész térfogat növekedése képes a tégla termék szerkezetét roncsolni, megsemmisíteni.

A porozitás jentősége tégla fajtánként változik az által, hogy a termékkel szemben, milyen követelményt állítunk fel abban tekintetben, hogy fagyálló, vagy nem fagyálló a termék. A hőkezeléssel tudjuk a porozitást befolyásolni legjobban. Egy fagyálló tégla termék porozitása, vízfelvevő képessége, minimális,- ez által a jól eloszlatott mész, és az anyag hőkezelése által - nincs kipattogzás, kivirágzás, szulfátosodás.

Ahol a gyártás technológia betartása hiányos az előállított termékből a nedvesség a meszet beoltva, az a felületre diffundálva, fehér porszerű állapotban kiül a felületre, szulfátosodik, amit megszüntetni nem, de csökkenteni lehet ideig-óráig.

Egy falazó téglánál pedig előnyt jelent a nagy porozitás, sőt ezt növelő adalékokkal elő is segítik. A nedvesség tűrő téglákat tömörre égetik, vagy is elenyésző pólustérfogattal, - ahol az üvegfázis is jelen van- állítják elő a klinkertéglát.

A tér disz üllő alkalmatosságnál tervezői hiányosságot is tapasztalok ránézéssel, annak ellenére, hogy nem ismerem a beépített anyag labor minősítését. A fenti példákból adódóan az alsó egy, vagy kettő sort klinker téglából kellet volna kivitelezni, azért mert a csapadék áztató hatása itt érvényesül a legjobban, a kivirágzás esélye itt a legnagyobb, ami nem egy gyors lefolyású jelenség, a szavatossági idő is lejárhat addig.

Még egy ami szemet szúr: Ez az a Edit sarok. Az a vinklis útvezetés ami minden gk. vezető ízlésével ellenkezik. Ezt most másodszor hozom elő a süket és nem fogékony emberek részére, még van egy alkalom, hogy rendes ívben végződjön ez a vezetés.

Ennyit szánok röviden az építtetni szándékozok figyelmébe, megszívlelés célzatával.

!!!

UHUka -

2012.09.15. 11:19:17

Ez semmi, majd ha graffiti lesz rajta!! Mert idővel valaki biztosan rajzol rá! De ne legyen igazam! 

szerintem

Lizah -

2012.09.14. 21:16:59

az nem só hanem a fugázó anyag. nálunk a fürdőszoba felújítás után volt ilyen a csempe, amit nem kevés idő és energia volt letakarítani, valami spec tisztítószer kellett hozzá, bár lehe házi praktikával pl. ecet is lejött volna. szóval szerintem ez vagy lekopik (vagy nem)

Nem tudom sajna...

kiki -

2012.09.14. 20:58:10

ez a sós téma nem téma mert nem értek hozzá DE szerintem ha valaki jobban megnézi akkor látja hogy pl. a fugákon lehetett volna még mit munkálkodni/nem egyforma a hézag/ meg szerintem ha már ennyit beleöltek akkor figyelhettek volna a részletekre is.Szép meg minden de nekem a régi fás terület jobban bejött virágok ilyenek...Akkor legalább le lehetett ülni a parkba pl.a fa alá az árnyékba stb.Meg 1-2 zebrára vagy egy jelzőlámpára is kisporolhattak volna egy kis pénzt.Ez csak az én véleményem.


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok