Mi Abonyunk - Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.01.23. 08:07

 

Megoldást keres a tarthatatlan állapotra a polgármester és a körzet képviselője!

Mi, a környéken élők nagyon örülünk annak, hogy végre megújul a négyes főút, ugyanakkor az ezzel járó viszontagságok miatt már nagyon várjuk, hogy véget érjen az építkezés. A folyamatos, gyakran balesetveszélyes eltereléseken kívül vannak más problémák is, melyek megkeserítik az abonyi emberek életét. A tanyán élő családoktól elvették az úton való biztonságos és emberi körülmények közt történő átjutás lehetőségét. Nagyon kell szurkolnunk azért, hogy ne történjen baleset, és mindenki ép bőrrel ússza meg az építkezést.


Olvasónk írja: Az elkerülőn az Abony táblánál az út másik felén két tanya is van. Kisgyerekek, idősek élnek ott. Az úton az átjárást szalagkorláttal, kerítéssel elzárták. Kerülve a Kengyel dűlőnél lehet átmenni, ahol maximum terepjáróval lehet közlekedni a sötét földúton. Mentőnek meg esélye sincsen ide betalálni!


 

Másik, érintett Olvasónk: Borzalmas helyzet alakult ki a négyes elkerülő szakaszán a 82-es kilométernél. Ezt a szakaszt csak a Kistemető felől tudod megközelíteni. Lett ugyanis egy átjárónk, de mivel ez fekete föld, így sem biciklivel sem gyalog nem lehet rajta átmenni!

 

 

A lakók Pető Zsolt polgármesterhez, és a körzet önkormányzati képviselőjéhez fordultak, hogy segítséget kaphassanak. Ezzel kapcsolatban jelent meg egy írás Abony város facebook oldalán:
„Az M4-es út építése elzárta a várostól a Kerektó dűlőben lakókat. Az útépítés miatt hatalmas kerülővel és nehéz körülmények között tudnak átjutni a tanyán élők. A helyzet megoldása érdekében Kovács László települési önkormányzati képviselő és Pető Zsolt polgármester a beruházást irányító NIF Zrt- hez és a kivitelező képviselőihez fordult, azonban megoldás még nem született. Az önkormányzat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az építkezés ideje alatt is biztosítani kell a ?ülterületen élők akadálymentes közlekedését.”

 

 

Több olvasónk is jelezte a problémát, a helyzet egyre tarthatatlanabb és tűrhetetlenebb. Lapunk úgy tudja, hogy a szerződés szerint a kivitelezőnek a beruházás ideje alatt is biztosítania kell az áthaladást. Ez azonban nem valósul meg, tehát vélhetően szerződésszegésről van szó. Hab a tortán, hogy ez a szakasz a négyes főút egyik legveszélyesebb szakasza, számtalan baleset történt már a 82-es kilométerkő közelében, halálos is. Véleményem szerint a lakosság alkotmányos jogai csorbulnak az útépítés kapcsán, hiszen a tanyán élők csak embertelen körülmények közt tudnak bejutni városukba, Abonyba, illetve vissza, lakóhelyükre. Bízom abban, hogy nem kell megvárni azt, hogy emiatt baleset történjen.

 

Az Alkotmány, azaz az Alaptörvény szerint minden magyar embernek joga van az emberi méltósághoz, valamint a szabad helyváltoztatáshoz is. A lakosok úgy érzik, hogy alkotmányos jogaik csorbulnak, ezért amennyiben a helyzet nem oldódik meg, az ombudsman és az országos média segítségét kérik.


Alaptörvény vonatkozó passzusai:
„Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz... „


XXVII. cikk
(1) Mindenkinek, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén, joga van a szabad mozgáshoz és tartózkodási helye szabad megválasztásához.
 

 

Ezen cikket elküldöm a NIF Zrt sajtósainak, kérve válaszukat arra a kérdésre, hogy: Mikor biztosítja már végre a kivitelező a lakosság biztonságos, és nem embertelen körülmények közt történő átjutását a négyes úton?

Lőrinczy Veronika 

Citrom-díj:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Mínuszok jönnek a jövő héten

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok