Mi Abonyunk - Kara háborog
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.03.24. 15:46:32

A település ahol már a templom csatornáit is ellopták

 

A lakossági fórumon Jászkarajenő széles rétege képviseltette magát, de elmondható, hogy pontosan azok nem jöttek el ide, akikkel a legtöbb gondja akad a kis alföldi település lakóinak. Főleg az idősebbek vettek részt a  programon, melyet Palya István polgármester hirdetett meg. Beszámolója után a lakosság sok kérdést tett fel, sőt volt aki egyenesen a polgármester lemondását követelte volna. Íme, néhány részlet annak érdekében, hogy ízelítőt adjunk a hangulatból.

 

Csábi Nándor, aki maga is polgármesternek indult a választásokon, teljesen elégedetlen a jelenlegi városvezetéssel, mert szerinte „ az eredmény nem látszik! Felháborító ami itt van! Mondjon le a polgármester! „ Csábi Nándor kifejtette, hogy nem hiszi el, hogy nincs a faluban egy ember sem, aki kerül egyet a faluban és megnézi, hogy a közhasznúak valóban dolgoznak-e, vagy csak a lapátot támasztják. „ Ehhez nem kell tízmillió forint! Mondják meg nekem, hogy mi az a probléma, amit egyáltalán sikerült az elmúlt öt év alatt megoldani! Önmagától igen jól szerveződik a falu, de az önkormányzat nem tesz semmit. Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Én örökbe fogadok egy kátyút és megcsinálom. Az árkok kérdése is elképesztő. Jött a markoló és a dombra felfelé tette a földet. Ki ellenőrizte ezt? Ki szervezte meg? Én biztos, hogy nem ások felfele.”

 

Palya István polgármester a parázs hangulat ellenére higgadtan válaszolt az elégedetlenkedőnek és elmondta, hogy a kérdésekre már előzetesen válaszolt, elbeszélnek egymás mellett. „ A közmunkásokat igenis ellenőrizzük. Sajnos nem nyolc órában vannak, hanem négy és hat. Folyamatosan nem dolgoznak, egyik héten szabadok, akkor lófrálnak a faluban. A belvizet peidg ezzel a módszerrel sikerült elvezetni a kritikus területekről.„

 

Palya István azt is elmondta, hogy a közbiztonság megerősítése érdekében a főtér programmal egyidejűleg nyolc kamerát is felszerelnek a központban. A kérdés erre az volt, hogy vajon tényleg ott van-e rájuk a legnagyobb szükség, hiszen nem a központban történik a bűncselekmények döntő többsége. Erre aztán kibújt a szög a zsákból és kiderült, hogy sajnos a közelmúltban a település iskolájába is betörtek, de a prímet minden bizonnyal az viszi, hogy a karai templom csatornáját is ellopták. Ezen aztán mindenki nagyon felháborodott, de konszenzusra jutottak abban a kérdésben is, hogy a ki- és bevezető utakat is be kéne kamerázni.

 

A közbiztonsággal kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy korábban volt Jászkarajenőn önálló rendőrőrs. Ennek megszüntetésekor azt az ígéretet kapta az akkori rendőri vezetőktől, hogy ez csak ideiglenesen lesz így. Azóta azonban sem a megyei, sem a ceglédi, sem az abonyi rendőri vezető nincs a helyén. Tehát nem lehet számon kérni az ígéreteket. Ugyanakkor jóval nagyobb rendőri jelenlétre lenne szükség.

 

Újabb részletek később.

 

LŐVE

Külvilág:
 7 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

THESHOWK

Hogyan találjon olyan online bukmékereket, akikben megbízhat

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Fehér fürdőszoba - az örök klasszikus

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Országzászló hol vagy?

Bugi -

2011.05.17. 20:51:20

Diósdi Országzászló Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, egy ilyen, 40 méter magas, Országzászló Óbudán. Fotó: fn.hu

Makovecz által tervezett zászló a hozzátartozó parkkal együtt legalább 24-25 millió forintba kerül. Ehhez jön még a fenntartási költség, ami, ha egy országzászló meg akar felelni „a zászlószövetek színjellemzőiről és színtartóssági követelményeiről szóló MSZ 1361-1988 szabványnak", akkor tisztítani kell háromhavonta, cserélni évente, gondoskodni kell „az árboc környezetének esztétikus és lobogóhoz méltó kialakításáról, tisztán tartásáról, karbantartásáról"-----Tényleg kell Karára is?---Csesszétek meg de jól megy!

már folyamatban????

ritt -

2011.04.14. 10:21:01

 

Nem hallottam olyanról hogy az Önkormányzatok a zsarukat bombáznák, legalábbis az Őrs visszaállításával kapcsolatban

fórum?

Tárgyilagos -

2011.03.25. 14:59:43

Na,láttam a képeket,olyan pofák vannak mintha gyásszertartáson vettek volna részt.Ha a falu gondjait nézzük érthető is.A nagy elöljáróság semmi okosat nem ajánlott az égető gondok megoldására.Tényleg nagy ötlet az országzászló!Majd aki éhezik meg fázik az kimegy a térre és ezt nézi.A többi meg kamerán keresztül láthatja három dimenzióban....Ötéves terv,(ha még nincs neve a projektnek)

közbiztonság?

figyelmes31 -

2011.03.25. 06:59:08

Kamerát a központba? Csak kb. 20 mellékutcán lehet kikerülni! Járt az már Karán aki ezt javasolta? Célravezetőbb a békást körbe kamerázni + bevezető utak. Innen indulnak a "privatizátorok" és itt csapódik le a lopott holmi. Nem kéne a mezőőrt utasítani, hogy ne vegzálja a fatolvajokat, mert megfagynak szegények! (elhangzott az egyik testületi ülésen!) Hogy oda ne rohanjak. Nándinak tök igaza van a faluvezetés egy nagy káosz, fejetlenség, hozzá nem értés! Ennyire futja. Ellenőrzés nuku! Hiába fényezi magát a főpolgár. Irodából nem lehet ellenőtizni. Magas hivatalunk a valóban értő véleményeket meg sem hallja. Nehogy már valaki okosabb legyen náluk! Pontosan így van: magunktól jobban szerveződünk és a hivatal ebben nem partner! Közérdekű adatok nyilvánossága helyett csak taknyolás folyik! A jegyzői válasz egy nulla.( hogy nem szakadt rá a plafon? ) Vera te benne vagy ebben, szerinted mennyi időt igényel egy megkapott anyag közzététele? Nekik 6 hónap kevés volt rá! Akkor miről beszélünk? A képviselő testület veszi azt a bátorságot magának, hogy törvénytelenül hoz határozatot. Indoklás és jogorvoslati lehetőségre való felhívás nélkül! Ilyen is csak ebben a faluban fordulhat elő!

Rendőrőrs

Csabijoe -

2011.03.24. 16:17:47

Szerintem, ha körbenézünk az állományban, még tán őrsparancsnokot is találhatnánk...

már folyamatban

veroniq -

2011.03.24. 16:11:13

Úgy tudom, hogy az önkormányzat ezzel folyamatosan bombázza a zsarukat. Eddig nem értek el eredményt. ELHISZEM ami írtál

Rendőrőrs

Csabijoe -

2011.03.24. 16:09:33

Szerintem meg lehetne keresni néhány rendőrt is, nem szeretnék-e belülről is javasolni az őrs visszaállítását, vagy önkéntes jelentkezésükről biztosítani a Rendőrkapitány urat. A három polgármester együttes fellépése szintén javít a helyzeten. Kara szívesen látná újra az egyenruhásokat a faluban! :-)


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok