Több mint 450 kilogramm jelöletlen, részben penészes tejterméket foglaltak le a Nemzeti -biztonsági Hivatal szakemberei egy kistarcsai kistermelőnél. A kistermelő a nagykereskedésben vásárolt szlovák juhtúrót és vajat kicsomagolta, majd sajátjaként árulta, elsősorban a gödöllői piacon. A higiéniai hiányosságok miatt a hatóság felfüggesztette a kistermelő tejtermék előállítói tevékenységét.
Az ügyben több százezer forintos bírság kiszabása várható. A túró előállításához használt helyiség takarítatlan, a padozata repedezett, a falak és a mennyezet szennyezett, penészes, pókhálós volt. A félkész- és késztermékeket az előírásokat megszegve, egy hűtőkamrában érlelte, tárolta a kistermelő.
A hatóság az állategészségügyi vizsgálatok elvégzéséig elrendelte a telepen tartott 10 szarvasmarha, a 13 sertés és a 93 kecske forgalmi korlátozását.(MTI)
A növényi tejek igazi sztárrá váltak az utóbbi években – nemcsak a kávézókban, hanem otthon, a reggelizőasztalon is. Egyre többen választják őket laktózérzékenység vagy vegán életmód miatt, vagy egyszerűen azért, mert könnyebben emészthetők, finomak, nem viszik fel a vércukorszintet és rengetegféle formában elérhetők.
Ki ne ismerné a közös projektek problematikáját, pláne, ha ahhoz összehangolt adminisztrációra van szükség?! Amikor több kollégával együtt kell szerkeszteni, vezetni a dokumentumokat, az számtalan hibalehetőséget hordozhat magában.
Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.