Mi Abonyunk - Kara önfenntartó település szeretne lenni!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.01.22. 12:11:57

Legyünk önfenntartó település!

 

Mondta el lapunknak Palya István, Jászkarajenő polgármestere, amikor a 2011-es év tervekről faggattam. Megtudtam, hogy merész lépésre szánták el magukat, hiszen szeretnének egy százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő céget alapítani. Minderre már a helyi képviselő testület is áldását adta.

 

„ Legyünk önfenntartók! Ennek érdekében a gazdálkodási tevékenységet kell erősíteni. Az alapkiadásokat az intézmények fenntartása jelenti, de nyitnunk kell új irányba. Új bevételi forrásokat kell teremtenünk a stabilitás erősítése érdekében. Az már előre látható, hogy hiába is várunk sokkal több pénzt a központi költségvetésből, de egyszerűen nem tudnak többet adni. Nem maradhatunk tétlenek. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az ország gazdasági helyzetét. Terveink közt szerepel egy önkormányzati tulajdonú cég alapítása. Ez mezőgazdasági termeléssel és szolgáltatások nyújtásával is foglalkozna, a cél persze a munkahelyteremtés is.

 

Hiszen a helyben megtermelt élelmiszereket a konyhára beszállítanánk. A lakosságot szeretnénk ellátni terményekkel. Az intézményi karbantartást is ez a saját vállalkozás végezné. Jelenleg a településen még a szennyvízszippantás is többé- kevésbé megoldatlan. Ezt is vállalhatnánk. Nem tétovázunk, nagyon gyorsan létre fogjuk hozni az új céget, az alapítás folyamatban van már. Tavaszra, ha minden a tervek szerint halad, már működni is fogunk. Mi nem szálltunk el magunktól, nem a látványra alapozunk. Büszke vagyok arra, hogy az önkormányzat nem adósodott el, nem vettünk fel hiteleket, de kötvényt sem bocsátottunk ki. Úgy gondolom, ha ezt eddig nem tettük meg, akkor ezek után se tegyük meg! Nem érdemes. Olyan dolgokkal kell foglalkoznunk, amik a pénzt visszahozzák. Önfenntartóvá kell válnia az önkormányzatnak, ha hosszú távon életképes akar maradni. Megtérülő beruházásokra van szükség, nem pedig olyanokra, melyek látványosak ugyan, de csak viszik a pénzt. „- mondta el kérdéseimre válaszolva Palya István, Jászkarajenő polgármestere.

 

Lőrinczy Veronika

Külvilág:
 9 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

THESHOWK

Hogyan találjon olyan online bukmékereket, akikben megbízhat

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Fehér fürdőszoba - az örök klasszikus

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Polgármester úr!

Bugi -

2011.05.17. 20:45:18

Ha tényleg nem tétovázik akkor hol van az a megmentő cég,hol vannak a munkahelyek???Hol vannak a megtérülő beruházások?Mire is büszke most?Szállítanak már a konyhára a termésből?Ki tud válaszolni?

az igéret földje vagyunk

III.István -

2011.01.22. 21:04:53

Szerintem sokan várjuk már az igéretek valóra váltását mert ezekből még semmi nem valósult meg.Közben meg sajnálom a polgármester úr pesszimizmusát hogy a kormány nem ad sokkal több pénzt.Szerintem semennyit se adott eddig mert fejlődésnek vagy fenntartásnak nyoma nem látszik.Tessenek már észrevenni hogy a mellékutcák aszfaltját a kukásautó töri fel heti rendszerességgel.Ha ez ellen se tesznek akkor tavaszra már nem lesz min járni.Hiába nyert a fidesz,hiába fideszes az egész vezetés,mintha nem volnának boldogok a győzelemtől.Az előző vezetés ellenzékben is tolta a községet előre.Cégalapítás,szolgáltatás,nagy szavak.Máris megrendelném pár lakótársam nevében egy térdig érő vízelvezető árok kiásását a víztorony kerítése mellett mert enélkül az út járhatatlan.Ha erre is céget kell alapítani akkor kezdjünk hozzá mielőbb!

Kedves Nagyfehér...

Süllő -

2011.01.22. 18:39:41

Sajnálom, hogy csökkent a személyes megítélésem az értékítéletedben. Úgy gondolom ez a Te esetedben nem is történhetett volna másképp. Üdv

{#emotions_dlg.sullo} 

Szerintem a Hal...

Truckman -

2011.01.22. 16:45:20

... az ég adta világon, semmit sem változott! Szerintem veled szállt el a narancssárga hőlufi Nagyfehér!

Süllő wáááá

Tárgyilagos -

2011.01.22. 16:16:28

Most akartalak megnyugtatni hogy lesz itt még böllérverseny is,de most jutott eszembe hogy nincs disznónk se.De a beigért vállalkozásokból lesz valami mert a haver már megvette a szippantót.Gazdaságos is lesz ha nem kell Kétpóra szállítani a szennyvizet hanem elég eldugni a határban.Tippem hogy ez is nagyon rövid életű erőlködésként sül el.Kérdés azért felmerül bennem hogy milyen munkára várnak jelentkezőket és mikor lehet jelentkezni,kinél.NÉV,IDŐPONT,SZEMÉLY SZERINT.****Kedves Vera megkérdeznéd?

Sajnos

Nagyfehér -

2011.01.22. 16:09:56

Süllő kezd Truckman-hez "felnőni". Kár....... 

Előnyös fotó...

Süllő -

2011.01.22. 13:35:47

Háát... Ha ezt a fotót nem ebben a szövegkörnyezetben látom, a térképet és a címert leszámítva, egy böllérverseny előbb jutna eszembe mint egy önkormányzat Király

Dübörög kara

népfia -

2011.01.22. 13:25:50

Polgármesterünknek évek óta vannak munkahelyteremtő álmai és az eltelt idő alatt nemhogy keletkezett volna új munkahely de csomó meg is szűnt.Hogy most céget alapít?Már régen kellett volna mert ehhez ért és a polgármesterséget meg visszaadni amíg minden tönkre nem megy.Helyi termelőkkel meg szóba sem áll a konyha csak neppertől meg rokontól vesz alapanyagokat.(főleg zöldség-gyümölcsöt).De ezek akkor is szép madártávlati tervek,csak az a baj hogy tervek is maradnak mint eddig minden.

Szeretnéd te Pityu?

Truckman -

2011.01.22. 12:21:08

Nos, ámen! Legyen! DE ELŐBB TANULJATOK MEG VÍZ(B)EN JÁRNI!Ártatlan


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok