Mi Abonyunk - Embertelen utazás!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.01.05. 15:36:12

 

Embertelen utazás, az összefogás hiánya miatt

 

Tudta Ön, hogy a jászkarajenői gyerekek közül mintegy negyvenen járnak az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolába? Tudta Ön, hogy hajnali ötkor kelnek, hogy ide jöhessenek? Tudta Ön, hogy Törtel felé buszozgatnak, ahol egy órát várnak a csatlakozásra? Tudta Ön, hogy ők azok, akik naponta négy órát utaznak? Tudta Ön, hogy Jászkarajenő polgármestere magányos harcot vív azért, hogy végre legyen buszjárat Abony és Jászkarajenő között? Már pedig így van!

 

Lapunk úgy tudja, hogy Palya István polgármester eddig süket fülekre talált, nem csupán a Volnábusznál, hanem Abony polgármesterénél is, aki azt javasolta, hogy a gyerekek járjanak mikrobusszal át. Ez nevetséges, hiszen nem fér fel egyetlen mikrobuszra sem 40 gyerek. Sőt, van tíz fő, aki Kőröstetétlenről érkezik Abonyba. Abony elemi érdeke lenne a tömegközlekedés kiépítése, hiszen ide járnak át a környező települések lakosai az okmányirodába is. Az egészségügyi centrumba is jönnének, csak hát ugye, nem nagyon van mivel! Palya István hiába kérelmezte a busztársaságnál, hogy induljon buszjárat, nem tudta elintézni. A Volánbusz először a rossz útra hivatkozott, aztán amikor megépült a Kősöstetétlent Abonnyal összekötő kiváló minőségű út, akkor pedig „ eszközhiányt „ kezdtek el emlegetni.

 

„ Én egyszerűen ezt képtelen vagyok elfogadni és nem adom fel a harcot, hiszen nem hiszem el, hogy ne érné meg a busztársaságnak, hogy naponta 50 gyereket elszállítson egyik településről a másikra. Nem beszélve arról, hogy a felnőtt lakosság részéről is lenne igény, hiszen sokan járnak át Karáról és Tetétlenről is ügyet intézni Abonyba. A Kinizsi Gimnázium leigazolta, hogy mennyi tanulójuk van tőlünk, támogatta a kérelmünket, de önkormányzati, polgármesteri szinten tudtommal nem történtek lépések a tárgyban. Sajnálom azokat a diákokat akik naponta négy órás utazással jutnak el Karáról a Kinizsi Gimnáziumba. Ez a mai világban elképesztő! Én azt hiszem, hogy szervezetlen fejetlenség van. Arra nem gondoltunk, hogy a problémát kisvállalkozóval oldjuk meg, hiszen az állam a diákbérleteket támogatja, így érné meg az utaztatás.

 

Sajnos Romhányiné Dr. Balogh Edit nem lobbizott a tömegközlekedésért. Ez pedig Abony elemi érdeke is lenne a fejkvóta miatt, hiszen a negyven gyermek elvesztése a létükkel kapcsolatos! A jó dolgokat támogatni kéne! Megértem, hogy megszűnik az a járat, amin két ember lézeng, de ez nem az a kategória. Ne mondja nekem senki, hogy 40-50 ember napi közlekedéséért nem lenne érdemes egy buszjáratot üzemeltetni! Nem adom fel, harcolni fogok, és remélem nem maradok egyedül! „

 

Lőrinczy Veronika

Citrom-díj:
 21 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
matek

Tárgyilagos -

2011.01.08. 13:20:58

Itt nem a percekről van szó! Itt arról van szó hogy csomó égető gond van a községben amiről szó sem esik,nem hogy megoldás .Nem akkora gondok hogy hány percig tart egy út hanem olyanokról hogy házak süllyednek,kertek vannak víz alatt,naponta lopják a fát a külterületekről,és még sorolhatnám.Ezek mikor kerülnek interjúba?Ha itt laknál akkor te is tudnád hogy miről kellene a híreknek szólni.Tisztelem az elméleti okfejtésedet,de ezzel semmire nem megyünk.
Hunter / Tárgyilagos

matek -

2011.01.08. 03:11:45

Hunter: Gebasz van, írok itt 10 percet, elküldöm, aztán semmi... Ráadásul kétszer is megjátszotta..

Tárgyilagos: Na még egyszer, de már röviden. Azért, mert most visszaolvasok pár hozzászólást nem fog a "tapasztalatom megváltozni". Max a véleményemet formálhatja.
A cikktől elvonatkoztatva se sarkosíts! Nem mondtam, hogy a kör négyszög, ellenben állítom, hogy tökéletes kör nincs. Mint ahogy azt is, hogy nem tudod nekem az elméleti pontot lemodellezni, mert egyetlen ceruza sem képes olyan apró pontot rajzolni, amelynek nincs kiterjedése. Ettől még a sok kis valóság alapján elfogadom, hogy a pontnak nincs kiterjedése.
Azt írod: vagy egy óra az út vagy négy. Te most kevered a paklikat már. Vagy csak az odautat nézd, ami hivatalosan 6:11 - 6:55 és akkor nyilván a cikkben idézett 4 óra is 2óra. Vagy az oda-vissza utat, ami még hivatalosan sem lehet egy óra.
Ismerve a közlekedési morált a hivatalos nagyon ritkán jelenti a valóságost is, ráadásul téli viszonylatban még a 2 órát is el tudom képzelni.
Részemről a témáról ennyi. Tapasztalatom ezek után sincs, véleményem formálódóban, törlés nincs és nem is lesz. :)
matek

Tárgyilagos -

2011.01.07. 23:16:16

Hogy mit tapasztaltam?Azt amit eddig leírtak,sőt neked is azt kéne tapasztalnod ha visszaolvasol. Nincs sok kis valóság csak egy van,vagy egy óra az út vagy négy.A cikktől elvonatkoztatva szerinted a kör is négyszög?/Sok kis valóságba belefér/
A valóság?

matek -

2011.01.07. 19:37:33

A cikktől elvonatkoztatva mondom, mert abszolút nem vagyok érintett a témában, hogy a valóság mindenkinek mást és mást jelent. Ebből a sok egyéni kis valóságból áll össze maga a VALÓSÁG, amiből aztán következik, hogy lesznek akik azt nem úgy látják, máshogy gondolják. Te hogy látod a dolgot? Mit tudsz, mit tapasztaltál, hallottál?
matek

Tárgyilagos -

2011.01.07. 19:16:19

A nyilatkozók egyszer már a valóságról is nyilatkozhatnának ferdítések nélkül.Szerinted ez nagy elvárás?
Törlés Tilalom

matek -

2011.01.07. 19:10:10

Nincs több törlés, megtiltottam :) Amúgy miért is vagy duli-fuli Tárgyilagos?
a semmit

Tárgyilagos -

2011.01.07. 19:03:44

Azért megtárgyaltuk ezt is mint tegnap azt a bizonyost.A két cikk egyenértékű,tehát törölhető...
POLGÁRMESTER ÚR

veroniq -

2011.01.07. 18:24:04

Az interjút Palya István polgármester Úr adta nekem, tehát őt vádold kérlek. Nem lenne jobb, ha lenne egyenes buszjárat??? Ne viccelj már..... Ajjajj, én ezt nem értem! Üdv: Veronika
hát azért van benne hazugság

Gréti -

2011.01.07. 17:59:36

Hát ebbe a cikkbe van hazugság... nem is várunk 1órát a csatlakozásra...reggel van egy busz Karáról ami 6kor indul és az kiáll Törtelen az ott áll míg be nem ér az a busz ami 6:10kor indul Karáról...és ez kb. 20perc várakozás és addig is fent vagyunk a buszon...délután pedig csk 10percet várunk...szóval nem értem honnan vették az egyórás várakozást meg a napi 4órás utazást...
ellikének

Kinizsis -

2011.01.06. 15:47:40

Nem problémázunk mi az iskolába járással. (helyesebben reménykedtünk, hogy lesz valami jobb megoldás, de elfogadtuk ezt az állapotot)Tudta mindenki, hogy mit vállal azzal a ténnyel, hogy a gyereke abonyi suliba jár. A nagyobb fiúk motorral mennek mikor nincs busz, vagy ha a járatossal, akkor elvannak a suliban, vagy valahol a városban. Ez a gond nem is tudom honnan jutott most a polgármesterünk eszébe, biztosan az új rendelőintézet kapcsán álmodott rosszat. Jó lett közvetlen járat, de ez kivitelezhetetlen 3-4 gyermek kedvéért nem lehet indítani még mikrobuszt sem, többnek úgy sincs minden nap 2 óra utáni teendője a suliban. Más.... Köröstetétleni polgármester indított a gyermekek számára különbuszt igaz ők az általános iskolába járnak Tetétlenre.
Bocs Tárgyilagos,

ellike51 -

2011.01.06. 12:35:07

nem a Te bejegyzésedhez szerettem volna szólni, KINIZSIS volt az előttem szóló. Hiába! Ritkán kerülök erre az oldalra írásommal, de az írásom többi részét már fenntartom.
Tárgyilagos

ellike51 -

2011.01.06. 08:19:25

jól gondolja a szabad iskolaválasztást, valóban ha szeretné, miért ne járhatna a gyermek a Kinizsibe. Az iskolaválasztáskor is ismert volt az átszállásos bejárás gondolom, de természetes, hogy az új tanévkezdéskor kissé "borul" a bejárók igénye, így adott esetben valóban 40 gyerekért már jogos lehet a közvetlen járat. A gond csak ott van, hogy ez az igény nem minden tanítási nap jelentkezik! ahogy írod, előfordul, hogy nincs első, vagy második órája a gyereknek, így ráérne bemenni később is, ha lenne később buszjárat. Ez ugye nem várható el egyetlen VOLÁN-tól se, hogy ilyenkor is legyen már legalább átszállásos lehetőséggel járat, (nem még közvetlen). A hazaút kérdése gondolom ugyanígy, különböző időben. A törteli átszállással 14.00-kor indulva 14.47-kor van karán, ceglédi átszállással 14.25-kor indulva 15.47-kor száll le karán a buszról. Első alkalommal 15, második alkalommal 11 percnyi idő jut az átszállásra. Ez messze nem az említett órányi várakozás és négyórányi utazás!!! Szerintem kár volt félreinfolmálni a szerkesztőséget, nem tudom honnan kapta a hír.
a szélmalom harchoz

Kinizsis -

2011.01.06. 07:38:30

Szegény polgi mesterünk nagyon szépen elmondta, hogy micsoda küzdelmeket vív a nagy árral szemben. Semmilyet, 3 éve könyörgünk, hogy legyen busz közlekedés Abony-Tetétlen-Kara között. Akkora szegénység nincs még itt nálunk, hogy legalább selymes szép szavakat ne halljunk, de ahogy eljött a kérelmező, vagy éppen letette az aláírás gyűjtési ívet már nem is volt eszébe, hogy az a 40 marha gyerek és annak szülei mit szeretnének. Egy önkormányzati dolgozó (saját érdekében is )kérelmezett több ízben a Volán társaságnál, szakvéleményekkel, aláírásokkal de semmi. Annyi eredmény lett, hogy egy járattal korábbival kell menni az iskolába és így nem kell átszállni Törtelen, hanem egyenesen megy a busz az abonyi buszállomásra. Az út ténylegesen 45-50 perc. Nem is a reggeli átjárás és a normál órarendes hazajövetellel van gond, hanem azzal, hogy ha a gyereknek tovább kell a suliban maradni, vagy éppen nincs első, második, vagy éppen 3. 4. órája, akkor is el kell menni a 6 óra 3 perckor induló busszal, és ott dekkolhat valahol a suliban. A haza út pedig körbe Abony-Cegléd-Jászkarajenő, vagy a kedves szülő - ha tud - autózhat a gyermekéért. De hát ezt honnan tudná a Polgármesterünk, hiszen az Ő gyermeke nem idejár. De talán a hitelesség kedvéért egy kicsit kérdezhetett volna valakit. A követlen munkatársai közül többnek is a Kinizsibe jár a gyermeke. Kérlek drága Truckman ne mond, hogy miért nem mentek a Bembe! Oda lenne buszjárat. Szerintem minden szülő szeretné ha okos képzett művelt gyermekei lennének. A kommentjeid alapján jobb oldali értékrendű embernek gondollak, jusson eszedbe a legnagyobb magyar gondolata a tudásról és kiművelt emberekről és a hazáról. Én legalábbis úgy gondolom, hogy nem árt ha a gyermekeinket taníttatjuk, még ha nem is kapnak a végzettségüknek megfelelő állást, a tudásukat soha senki nem veheti el. Bocsánat naívságomért, de én így gondolom az életet.
Előttem szólóknak

Tárgyilagos -

2011.01.06. 07:03:52

Nem ez az első ferdítés,ez a sokadik.A nyilatkozó valszeg nem ült még buszon.Így érthető hogy azt nyilatkozik amit akar.
...

DArtagnan -

2011.01.05. 22:49:27

Magyarán kevesebb mint egy óra.... Összesen karáról ide-vissza az átlagos út kb 1 óra 30 perc... De ha arra is olyanok a sofőrök mint Abony-Szolnok közt akkor lehet akár 1:20 is...
Valami nem stimmel

ellike51 -

2011.01.05. 22:14:17

a felvezető hírrel kapcsolatban, attól tartok valaki rosszul tájékoztatott. A VOLÁN (internetes) hivatalos menetrendi adatai kissé más adatok. Jászkarajenőről indul: 6.11 Törtel tetétleni elág. é: 6.32 Törtel,tetétleni elág. i: 6.45 Abony, Kossuth tér érk.: 6.55 Törtelen az átszállásra 13 perc jut. Mindkét járat csak iskolai tanítási napokon közlekedik!
Leszögezhetem

Tárgyilagos -

2011.01.05. 20:14:58

Hogy Karáról semmi hír.Vagyis az hogy átszállnak nem hír....mert átszállnak Tiszakécske felé is,Nagykőrös felé is,Kocsér felé is,vagy ezért is harcol valaki?Nevetnem kell.Senki nem harcol.
...

DArtagnan -

2011.01.05. 17:49:50

Diákként, én azt mondom, jaj de sajnálom őket, hogy 5kor kelnek... Én is... Engem nem sajnáltok? Ebben a részben nincs igaza senkinek... Mert van olyan osztálytársam, aki 4kor kel, hogy beérjen a suliba... És az utazás sem rövid neki... Szele egyik végéről busszal a vasútig... Utána fél óra vonat, majd 20 perc helyi járatos busz a Tallin városrészi végállomásig... Szóval nekem azt ne mondják, hogy korán kelnek... Meg ha dolgozniuk kell, lehet majd 2-kor kel kelni, hogy beérjenek melóba... Valamint abban igazuk van, hogy a volánnak indítani kéne buszjáratot, úgy, mint Újszászra... Egyeztetni a sulival, hogy mikor végeznek a diákok... És meg van oldva... Naponta kétszer reggel ide, meg délután meg egy este ide-vissza... Vagy a késő délutáni órákban...
????

tommy11 -

2011.01.05. 16:13:27

Bakker...R-né Dr. R. E.
Szerencsétlen kölykök!

Truckman -

2011.01.05. 15:52:04

Mentek volna a Bem-be szakmunkásnak inkább! Akkor nem kéne annyit "buszozni"! Apu+anyu újabb+újabb hiteléből, majd csak sikerül bérletet is venni, EGYENLŐRE, amég GIMNÁZIUMba jártok! Apropó, ha Cegléden jártok, lessetek be a MUKANÉLKÜLIbe. Többek keze csordultig van olyan papirosokkal, mit a gimit kijárva majd kaptok talán ti is! KELLEMES UTAZÁST! Ps: Ki üzemelteti az a MICROBUS vállalkozást? :s
Amerikából

Steve968 -

2011.01.05. 15:42:54

annyi állatságot átvettünk, átveszünk. Az iskolabuszt kéne átvenni. Csaó-csaó: Steve968

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok