Mi Abonyunk - Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7573, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.10.05. 16:11

Még mindig a vírus nyomja rá a bélyeget az ingatlanpiacra, bár szerencsére nem olyan drasztikusan, mint az meg lett jósolva. A második hullámba érve, érdemes összevetést készíteni, hogyan alakultak az ingatlanárak a tavalyi évben és hogyan idén városunkra nézve. Mi a helyzet a lakáspiacon és a fővárosban? Mostanra ugyanis már kellő adat áll rendelkezésünkre, hogy konklúziót vonjunk az ingatlanok négyzetméter árait vizsgálva.

Családi házak árváltozása a vírus előtt és alatt Abonyban

 

Az idei évben már túl vagyunk a koronavírus első hullámán és jelenleg a másodikat tapossuk. Innen érdekes visszatekinteni és összehasonlítást készíteni az idei és tavalyi ingatlanárakból. Vajon egy éve hogyan alakult városunk ingatlanpiaca? Az Ingatlannet.hu staisztikái alapján készítettünk egy grafikont, melyen láthatóak az abonyi családi házak átlagos négyzetméter árai 2019 januárjától egészen idén augusztusig. A tavalyi évet vizsgálva láthatjuk, hogy a családi házak árai 121 ezer Ft/m² legalacsonyabb és 149 ezer Ft/m² legmagasabb négyzetméterár között voltak jelen, ami azt jelenti, hogy 23%-os volt az ingadozás.


Ehhez képest idén a legmagasabb négyzetméterár a családi házak tekintetében márciusban, a koronavírus első hullámának megjelenésekor volt, 172 ezer Ft/m², majd csökkeni kezdett egészen júniusig, amikor is elérte az idei év legalacsonyabb négyzetméter árát, vagyis 149 ezer Ft/m²-t. 2020-ban az abonyi családi házak esetében tehát a legalacsonyabb és legmagasabb ár között 21% volt a különbség, ami nem sokkal marad el a tavalyi különbségtől, így tehát nagyobb ingadozás nem volt jelen idén. Ha a tavalyi évhez hasonlóan fognak alakulni a családi házak négyzetméter árai az év utolsó pár hónapjában, akkor enyhe növekedés lesz majd tapasztalható a négyzetméter árakban.

Abonyban megéri családi házba fektetni


Ha megnézzük a lakóingatlanok árát Pest megyében, azt láthatjuk, hogy átlagosan 416 ezer Ft/m²-be kerülnek. Abonyban jóval a Pest megyei átlagos áron alul árulják az ingatlanokat, ami 161 ezer Ft/m² árat jelent. Tehát ha alapul veszünk egy 100 m² területű lakóingatlant, akkor Abonyban azt körülbelül 16 millióért tudjuk megvásárolni. A budapesti lakásárakhoz hasonlítva, az árkülönbség sokkolónak hathat, ugyanis fővárosunkban a lakóingatlanok négyzetméterára átlagosan 773 ezer Ft/m², tehát az abonyi árak közel ötszöröse, vagyis az említett 100 m²-es lakást itt már 77 millió körül tudnánk megvásárolni.

A lakáspiac kereslete még nem a régi

A forgalom a lakások iránt egész Magyarországon alacsonyabb lett az augusztusi és szeptemberi időszakban. Míg kínálat továbbra is bőven akad, addig a lakásvásárlások száma még nem akar biztatóan megemelkedni. Habár az elmúlt hetekben enyhe erősödésének indult, ami jó jel, azonban nem szabad elbizakodni. Legfőképpen a fővárosban érezhető a pangás a lakásvásárlás iránt, ami rövidesen a lakásárak csökkentésében is meg kell mutatkozzon, hiszen ha nincs kereslet, a kínálat viszont nagy, másképp nem tudják az esetleges lakásvásárlókat adásvételre csábítani. A járvány második hullámában jócskán benne vagyunk, így lehet, hogy nemsokára tényleg árcsökkenés lesz tapasztalható a lakáspiacon. Forrás: Ingatlennet.hu

  

Gazdaság:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

Felhívások jelentek meg az Üzleti Parkkal kapcsolatban

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

371596 Ft a bruttó átlagkereset megyénkben

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok