Mi Abonyunk - Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7483, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.06.17. 13:27


Az elmúlt öt évben szárnyaltak az ingatlanárak Abonyban és környékén


Az ingatlanpiacon 2016 és 2020 között szinte folyamatosan emelkedtek az árak városunkban és a környéken, sőt az egész ország tekintetében elmondható ez a tendencia. Cikkünkben az elmúlt öt év ingatlanpiaci változásait elemezzük az Ingatlannet.hu segítségével.


A jövő tekintetében azonban már lehet más a helyzet, hiszen a koronavírus megjelenésével sokan az árak és a forgalom csökkenésére számítanak. Ennek oka lehet például a lakosság körében megjelenő óvatosság és tartalékolás is. Jelenleg a legtöbb piaci szereplő az árak mérséklődésére vagy stagnálására számít a következő hónapokban.


A családi házak igen sokat drágultak
Abonyban még mindig jóval olcsóbban lehet házat vásárolni, mint a környező nagyvárosokban, azonban városunk családi házai magukhoz képest igen jelentősen drágultak az elmúlt öt évben. 2016 májusában még átlagosan 101 ezer forintos négyzetméter áron lehetett házat vásárolni az abonyi ingatlanpiacon, ez az átlagár 2020 májusában már elérte a 164 ezer forintot is, így az előző havi árfekvés közel 163 százaléka volt a négy évvel ezelőttiek.


Az abonyi árakhoz képest 40-70 ezer forinttal drágábban mozogtak az évek során a ceglédi, illetve a jászberényi házak árai. Cegléden folyamatos növekedés figyelhető meg az átlagárakban mind az öt évben, Jászberényben viszont a 2018-as év májusi hónapja egy kisebb árcsökkenést mutatott. Cegléden 2016 májusában még 141 ezer Ft/m2-es áron kínálták eladásra a családi házakat, viszont ez az összeg az idei évben már elérte a 220 ezer Ft/m2-t is. Jászberényben 2016 májusától 2020 májusáig 164 ezerről 235 ezerre emelkedett az eladó házak átlagára.


A szolnoki házak árai már jócskán meghaladták az abonyi árakat, 2016 májusában Szolnokon 178 ezer forintos átlagáron kínálták eladásra őket, majd 2020-ban ez az összeg már 296 ezer forintra volt tehető.


A közelben lévő nagyvárosok közül, minden bizonnyal Kecskemét bizonyul a legdrágábbnak, hiszen itt már 2016-ban is több mint 250 ezer Ft/m2-be kerültek a házak. Ezek az árak a későbbiekben pedig tovább növekedtek, így elérve 2020-ban a 357 ezer forintot.
A környék téglalakásai is sokat drágultak
Az Abonyt körülvevő nagyobb városokban a téglalakások árának növekedése sem állt meg 2016 és 2020 között. A legdrágább lakások itt is folyamatosan a Kecskemét területén eladásra kínált téglalakások voltak, itt 307 ezerről 480 ezer Ft/m2-re emelkedtek az árak. A szolnoki árak pedig több mint duplájukra emelkedtek, így elérve a 390 ezer forintos átlagárat. Cegléden szintén sokat drágultak a lakások, hiszen 208 ezer forintról 380 ezer forintra növekedtek az lakásárak. A legkisebb mértékben a jászberényi lakások ára változott, 204 ezerről 291 ezer forintos négyzetméterenkénti árra emelkedett.

Az albérletek piacán nem érzékelhető a kereslet csökkenése
A járványhelyzet ideje alatt a bérleti díjak csökkentek, mely magával hozta a kereslet növekedését is, így az olcsóbb albérletek igen hamar bérlőre találtak, ennek következtében májusban már szinte visszaálltak a díjak a márciusi szintre. Ennyire hektikusan talán még sosem változott a hazai albérletpiac, ellenben az ingatlanpiaccal itt továbbra is folyamatosan zajlanak a tranzakciók.

Gazdaság:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

Felhívások jelentek meg az Üzleti Parkkal kapcsolatban

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

371596 Ft a bruttó átlagkereset megyénkben

Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok