Mi Abonyunk - Szuperhős gyártás áfonyával
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.05.26. 09:59

 

 

Szinte minden gyerek szeretne szuperhős lenni, és sokan még felnőttként is eljátszadoznak a gondolattal. Milyen lehet természetfeletti képességekkel rendelkezni, és vajon milyen képesség mellett döntenénk, ha bármit választhatnánk?


Az ember megjelenése óta mindig is voltak próbálkozások, hogy testi erőnk, ügyességünk, vagy épp szellemi teljesítőképességünk határait kitoljuk, amennyire csak lehetséges. A minket körülvevő természet pedig készségesen nyújtott segítséget ehhez.


Bizton számíthatott bárki némi plusz képességre, ha volt a közelében légyölő galóca, kokacserje vagy épp egy dúsan termő áfonya bokor.


A vikingek a légyölő galócából egy bizarr és életveszélyes eljárás során nyerték ki a szükséges hatóanyagot, ami félelmetes és megállíthatatlan harcossá változtatta azt, aki megitta. Ők voltak a legendás berserkerek, vagy „medve-harcosok”, akik „pajzsukat rágva”, őrjöngve mentek a csatába. Mindig az első sorban harcoltak és egy átlagos férfi erejének sokszorosával rendelkeztek.
A dél-amerikai indiánok évszázadok óta rágják a kokalevelet, amely kedvenc élénkítő szerük a paprika és kakaó mellett. A kokalevél fokozta munkabírásukat, a futárokat hozzásegítette, hogy hosszú órákon át futhassanak és nagymértékben csökkentette a fájdalmaikat is. Így tehát olyan teljesítményt tudtak nyújtani, ami normál körülmények között lehetetlen lett volna.
A fentiekhez viszonyítva kevésbé látványos az áfonya hatása. Mégis, a II. világháború alatt a brit légierő pilótái marokszám ették éjszakai bevetés előtt. Akárcsak a bányászok, mielőtt munkába indultak a föld mélyére. Mi volt a közös a bányászokban és a pilótákban? Az, hogy sötétben kellett nagyon jó munkát végezniük. Olyan sötétben, amihez az emberi szem nem elég jó, pedig nekik gyakran az életük függött ettől. Az áfonya számos jótékony hatása mellett alkalmassá teszi az emberi szemet arra, hogy a szokásosnál jobban lásson a sötétben.


Számtalan növényi és állati eredetű méreganyagot használ az ember világszerte testi és szellemi képességei javítására. A modern korban pedig már mesterségesen is elő lehet állítani a legkülönfélébb doppingszereket.


De valóban nincs más lehetőség, mint a rövid hatású, gyakran egészséget károsító drogok? De igen, úgy tűnik, van. A megoldást a rohamléptekben fejlődő génsebészetben, és génszerkesztésben kell keresnünk.
Mindig voltak emberek, akik valami elképesztőt produkáltak, valami olyasmit műveltek, amiről azt hittük, lehetetlen. Egyesek fejben végeznek el bonyolult matematikai műveleteket. Mások a testhőmérsékletüket tudják szabályozni akaratuk szerint. Vannak, akik tapintás útján, azaz a bőrükkel látnak. Hogy a hajmeresztőbb dolgokat (teleportálás, tárgyak mozgatása, levitáció) ne is említsük.
Nagyon közel jár a tudomány ahhoz, hogy be tudják azonosítani azokat a géneket, amelyek az ilyen extra képességekért felelősek. Ma már arról beszélnek, hogyan lehet majd megrendelni, hogy születendő gyermekünk matematikai zseni, vagy épp táncművész legyen a gének csekély mértékű megváltoztatásával. A következő lépés a génszerkesztés, ami az utóbbi évek nagy felfedezése. A génszerkesztési eljárás során tudósaink meg tudják változtatni felnőtt ember már kialakult képességeit, vagy új tehetséggel ellátni az illetőt.
Nagyon valószínű, hogy pár évig még várnunk kell, míg ezen eljárások áldásait élvezhetjük. Addig is, aki szuper képességekre vágyik, annak azt javaslom, egyen sok áfonyát és semmiképp ne kísérletezzen a légyölő galócával. 

Egészségünk:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Érdemes elektromosra cserélni a hagyományos fogkefét

A koronavírus járvány sokaknál pszichés zavarokat okozott

Orbán szerint hamarosan lesz vakcina

COVID kórház a ceglédi is- Államtitkári nyilatkozat

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

Kérdezz, felelnek - tanácsadás az interneten

Rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás

Pusztai Dezső ceglédi kórház főigazgató: Két hétig nagyon nehéz lesz

30 év körüli a legtöbb új koronavírus fertőzött

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok