Mi Abonyunk - Abonyi ingatlanpiaci körkép - 12 millió az átlagár
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7573, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.05.02. 16:06

 

Ugyan az elmúlt időszakban az ingatlanpiacon kiemelkedően magas ingatlanárakkal találkozhattunk, de a jelenség nagyrészt a budapesti és a nagyvárosokban tapasztalható árakat érintette. A lehetőségek korlátozottsága miatt az olyan városokban, mint Abony, kedvezőbb összegért juthatunk lakóingatlanhoz.

 

12 millió az átlagár

 

Az elmúlt öt év tükrében elmondható, hogy a lakóingatlanok négyzetméterára 104 703 forintról 100 623 forintra csökkent. A 2017-es év márciusában ez úgy nézett ki, hogy az átlag négyzetméter ár 101 422 forintban volt megállapítható, de elérhető volt 67 153 forintos, illetve ellenpólusként 158 227 forintos négyzetméterár is.

 

Ha mindezt vételárban fejeznénk ki, akkor átlagosan Abonyban közel 12 milliós átlagáron juthatunk ingatlanhoz. Annak jellegétől függően természetesen megtalálható volt a kínálatban már 2 400 000 forintos áron elérhető, de a területen legmagasabbként hirdetett 38 500 000 forint is előfordult a választékban.

 


Csökkenő ingatlan-és lakosságszám

A tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig egyre többen választják a nagyvárosokat letelepedés kapcsán, hiszen például Budapesten vagy a megyék központjaiban jelentősen több elhelyezkedési, oktatási és szórakozási lehetőség adódik, mint a vidéki városokban – írja az in-management ingatlan portál. Mindez az ingatlanok számán is megmutatkozik, ugyanis míg 2009-ben a város 6143 lakóingatlannal rendelkezett, addig 2014-re ez a mennyiség 6005 darab lett, vagyis évente átlagosan 28 ingatlannal kevesebb állt rendelkezésre Abony területén. Szintén az érintett időszakban csökkent a népesség száma is, öt év alatt 809 fővel kevesebb lakosnak örvendhetett a város.

 

 

Vonzóak a nagyvárosok

Ugyan tény, hogy az ingatlanok állapota sok esetben kiváló és a legtöbb megfelelő életkörülményeket biztosít az érdeklődők számára, mégis sokan vannak, akik a kisvárosi életet inkább cserélik fel nagyvárosira. Nem csak a bérszínvonal és a változatos munkalehetőségek indokolják ezt, hanem a szabadidős elfoglaltságok terén támasztott igények is. Pest megyében egyébként is sok város, település esetében jellemző, hogy az ingatlantulajdonosok máshol vállalnak munkát és ingázóként vannak jelen a munkaerő-piacon. A nagykőrösi lakosság nagy része például már évek óta Kecskemétre jár dolgozni. A rendelkezésre álló lehetőségek természetesen megmutatkoznak az ingatlanárakat illetően is. Így a megyehatáron fekvő városban a négyzetméterárak messze a kecskemétiek alatt vannak, s igaz ez az albérletekre is.

 

 

Az átlagárak felett kínált ingatlanok Pest megyében rendszerint azok a típusok szoktak lenni, melyek mind alapterület, mind kialakítás kapcsán kimagasló színvonalat nyújtanak. Ellenben a külterületi ingatlanok és a kisebb településeken megtalálható házak még az ingatlanpiac felvirágzása ellenére is viszonylag olcsón elérhetőek. Az árak alakulását jelentősen befolyásolja az is, hogy az ingatlan mennyire energiatakarékos kialakítással bír, hiszen a korszerű megoldásokat magában foglaló típusok olcsóbban fenntarthatóak, ám az ehhez szükséges rendszerek kiépítése jelentősen megnövelheti a vételárat.


Gazdaság:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

Felhívások jelentek meg az Üzleti Parkkal kapcsolatban

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

371596 Ft a bruttó átlagkereset megyénkben

Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok