Mi Abonyunk - Olvasónk megmondja a frankót: Kiszórták azt a fehér izét ma, de minek?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.01.09. 19:10

 

Az alábbiakban Olvasónk tapasztalatait osztom meg Önökkel, melyet a mai napon észlelt: 15 perce értünk haza, a volt négyesen (most ugye 44-es) jöttünk. Meg a hókotró is jött és szórta azt a fehér akármit, gondolom helynévtáblánál megfordult és vissza. Én ma nem voltam se net, se rádió közelben, valaki (lehetőleg mérnök végzettségű) meg tudná mondani, hogy most holnap annyira hideg lesz hogy a tök száraz úttestre feltétlenül kell ez a vacak, vagy 10 cm-es hó fog esni és ha ez a vacak van a hó alatt, akkor már mikor az útra leesik a hó, egyből elolvad? És nem fog csúszni?

 

Magyarul: ennek volt-e értelme? És valaki hozzáértő megtérülési rátát is számolna, hogy annak a vacaknak a kiszórásának a költsége meg fog-e térülni az által, hogy senki nem ütközik össze, esik el holnap és nem kerül kórházba? KÖSZI !!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)

Olvasónk válasza az olvasónak:

 

A következő cikkre szeretnék reagálni röviden, mivel a Magyar Közútnál dolgozom ugyan Abony nem az én hatáskörömbe tartozik, de itt lakom és globálisan a mi feladatkörünkbe tartozik, amit az olvasó említ:
http://www.miabonyunk.hu/cikkek/2017/01/09/Olvasonk_megmondja_a_frankot:_Kiszortak_azt_a_feher_izet_ma,_de_minek

Kedves közlekedő!

Először egy kis pontosítással szeretnék élni, a régi 4es út jelenleg a 40es jelzést viseli:) Az utak szórása a Magyar Közút feladata az országos közutakon, ez Abonyt a következőképpen érinti: Ceglédi, Szolnoki, Szelei, Radák, Nagykőrösi, Kécskei, Vasút, Baross és a Tószegi út a vasúti átjárótól kifelé.
Az a fehér izé amit kiszórnak az só, ritkábban só és kalcium-klorid oldat keveréke a jobb tapadás és olvasztó hatás miatt. Az előre sózást preventív védekezésnek vagy alásózásnak nevezik, hogy megelőzzék az esetleges síkosságot. És igen, akár ilyen hidegben is előfordulhat párakicsapódás, ami rögtön odafagyhat az úttestre. Nem olcsó a sózás, ám ha ezzel balesetet előzhetünk meg, szerintem nem kérdés a beavatkozás szükségessége.
A riasztástól számítva a Szolnoki és Ceglédi úton a jogszabály 3 órán belül írja elő a beavatkozás megkezdését, ez teljes szélességben történő sózás. A többi úton az idő 5 óra, és a sózás csak a veszélyesebb szakaszokon történik meg. Hogy miért ilyen "lassú" a beavatkozás? Nem fűtött garázsból indulva frissen kell megrakodni a gépjárműveket, fontossági sorrend figyelembe vételével. Cegléden a Lidl-től indul a szórás Abonyon áthaladva a megyehatárig, majd ezek után jönnek az alsóbb rendű utak. A sózást maximálisan 40km/h sebességgel lehet végezni. A jogszabály az esetleg zordabb időjárás miatt is enged meg ekkora tűrést.
Persze ez a papírforma és nem mindig teljesül, de őszintén remélem, hogy ezzel a rövid információcsomaggal eloszlattam pár kételyt és megválaszoltam néhány kérdést.
A téli időszakban fokozott óvatossággal autózzunk, remélem mindenkinek van téli gumija :)

Balesetmentes közlekedést kívánok a továbbiakban!

Különvélemény:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?
   
 Czagány Zsolt VFE 
 Retkes Jánosné Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok