Mi Abonyunk - Ha meguntad a brutális fűtésszámlákat..... Én már tudom, hogy jó választás volt!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.10.15. 19:00

A fűtési szezon elején örömmel írtam cikket arról, hogy visszatértünk a kályhához, azaz beszerezetünk a FERRUM Vas- Műszaki kereskedésből egy kandallót. Azóta nagyon sokan kérdezik tőlem mosolyogva, hogy bevált-e. Én minden esetben fülig érő szájjal közlöm, hogy NANÁ! Igaz, lassan vége a fűtési szezonnal, de már most érdemes elgondolkodni azon, hogy a rossz hatékonyságú kályhákat, elavult kazánokat, gázzabáló konvektorokat és egyéb borzalmakat, mikor és hogyan cseréljük le annak érdekében, hogy a lakásunkban télen finom meleg legyen és a pénztárcánk se üresedjen ki. Ami miatt nekünk nagyon megérte váltani, az a következő volt. Előfordult, hogy a hideg téli hónapokban a mintegy 100 m2-es házunk fűtésszámlája elérte a 80 ezer forintot, gondolom a gázszolgáltató nagy- nagy örömére. Ráadásul csak akkor ment a fűtés, amikor itthon voltunk, nem mentek tőgázon a konvektorok. Nem volt egyenletes meleg a házban, a fűtőtestek kavarták a port, párologtatni kellett, mert iszonyúan kiszáradt a levegő. 

A kandalló egészen más típusú meleget varázsolt a házba, a tűz meghitt lángja és fénye kellemes, nem rideg meleget adott. Jóleső érzés volt a hideg téli estéken a kandalló közelében összebújva melegedni. Nem volt gond a begyújtás, igazi kis szertartássá változott, tudtuk, hogy hamarosan árad az éltető meleg. Mi fával tüzeltünk, mert szerencsés helyzetben voltunk, az udvarunkon vagy két évre való tüzelő van betárazva, régi, korhadt fákat vágtunk ki jó két éve. Számításaink szerint még a leghidegebb időben is 30- 40.000 ezer forint értékű fával kihúztuk volna, azaz a feléből, mintha gázzal fűtünk.

Egyetlen helyen ment a konvektor csupán, a kisfiam kuckójában. Ezért havonta csak 4- 5000 forintot kellett fizetnünk. Az egész házat képes volt felfűteni egyetlen, a nappaliban elhelyezett kandalló, bár először nagyon kételkedtem benne, hogy elég lesz… Sőt, ismerőseim fabrikettel fűtenek, erre esküsznek, sokkal gazdaságosabb, mint a fa. Úgyhogy még tovább lehet csökkenteni a költségeket.

Én mindenkinek „ melegen ajánlom, hogy már most kezdjen el tervezgetni, mert egy ilyen „ befektetés „ hamarabb megtérül, mint egy fűtési szezon! Legalábbis a mi esetünkben ez történt. Még szükség van az esti begyújtásra. Boldogan melegszem a TV-t lesve a kandalló izzó és hangulatos fahasábjai mellett. Lehet, hogy sajnálni fogom nyáron, hogy nem kell begyújtanom?

LŐVE

Különvélemény:
FERRUM   
Hirdetés   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok