Mi Abonyunk - Betelepülők a boltban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.10.09. 22:52

Állok az egyik abonyi nagyáruház pénztáránál. Fizetni készülök, semmi különöset nem veszek, csak a szokásos egy- két napi bevásárlás. Étel, alapvető élelmiszerek főként. Egy kis kedveskedés a kisfiamnak meg a páromnak. Előttem roma asszony áll, két pici gyerekkel, lehetnek olyan négyéves formák, de lehet, hogy ennél jóval idősebbek, csak picik. Iszonyúan, selypítve beszélnek, nem lehet érteni, látszik rajtuk, hogy talán szellemileg sem épek. Ruhájuk tiszta, nem a legújabb divat szerinti, nem is túl kopottas, de mégis. Olyan, segélycsomagból való talán.

 

Vásárolnak ők is, egy szép csomag csirkecombot, szintén semmi luxus, csak étel az asztalra, mindenből a legolcsóbb. A két kis fekete gyerek kiharcol magának egy- egy tic- tacot. Anyuka enged, dühösen, fásultan. Veszekedni, kiabálni nincs kedve, de durva, semmi szeretet, csak kötelesség. Látszik, megtörte az élet, szomorú, mosolytalan arc. Nem láttam még őket Abonyban. Anyuka viszonylag fiatal, rendezett ruházatú. Szomorú. A gyerekek arcán sebek, az egyik nagy ragtapasszal leragasztva. Fizetnek előttem a sorban. A csirkecombot elválasztja anyuka egy táblával, hogy külön fizeti. Van benne úgy nyolc darab. Elővesz egy kártyát, azt hiszem a banké. Aztán rádöbbenek, segélykártya ez. A többit nem fizetheti ki vele, pedig azt is a gyerekei eszik meg. Nem, nem. A 90 forintos croassant a „ rendszer „ szerint már luxuscikk, naná, ne is beszéljünk a 149 forintos tic- tacról….. Csirkecombot veszi a gép. Megkönnyebbülés. Ezt lehet venni. Többi külön fizet. 980 forint a summa, mindenből a legolcsóbb.

 

Biztosan jött már a családi, gondolom. Beosztja. Egy pár napig, amíg tart. Felteszi a fiúkat a kerékpárra, ketten szoronganak és viaskodnak a hátsó ülésen. Anyuka mérges, de nem ordít, csak szomorúan próbál rendet tenni. Nem igazán megy neki. Talán már el sem jut a tudatáig, hogy mi történik a külvilágban. Saját maga bánatával van elfoglalva. Minden fáj. Ilyenkor fáj az élet. Csendes anya, nem hivalkodó, nem olyan „ virtusos „. Szomorú barna szemében a Világ minden fájdalma megtalálható. Otthon biztos várja az ura. Hogy milyen ember? Jó vagy rossz? Nem tudhatom. Valaki, aki biztos szintén roma. Sajnálom a családot, a talán betelepülőket, jobb sorsuk sosem lesz. Az arcukra van írva. Ellopták az álmaikat, ellopták a lehetőséget a felemelkedésre, Uram bocsá integrálódásra, no meg azt a töménytelen milliárdot is, amit a roma felzárkóztatás égisze alatt bezsebeltek az elmúlt évtizedekben teljesen felesleges programokra. Mert attól még szegény ez a nép, fájdalmasan szegény, és szomorú is, mint a roma asszony szeme….

Lőrinczy Veronika
 

Különvélemény:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok