Mi Abonyunk - Ma van Advent első vasárnapja
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.12.02. 10:42

Boldogan csillogó szemecskék, piciny gyermekkezek csodálkozó mozdulatai, ujjongó szeretetteljes áhítat. Nálunk ez jellemzi az Advent és Karácsony ünnepkörének békés hangulatát. Az ölelések, simogatások, szeretteink egymásnak küldött mosolya és néhány kedves szó, mondat teszi feledhetetlenné ez a csodálatos négy hetet. " Szeretlek " - többször hangzik el nálunk, mint bármikor, a meggyújtott gyertya csak egy dísz az asztalon, melynek fénye nem csak a konyhát, hanem a lelkünket is beragyogja és megmelengeti. Ha szeretik azokat, akik Önökkel élnek, mondják el többször, mint bármikor, és ne csak a szavak rideg valósága árulkodjon erről, hanem a tettekben testet öltő varázslat is. Nálunk így kezdődik az Advent, mely áthatja mindennapjainkat.

Ha ez a pár mondatom Önöket is elgondolkodtatta és arra késztette, hogy adjanak szerettüknek, Párjuknak, gyermeküknek egy igazi lelki ölelést és az év más szakában ritkán kimondott szavak többször elhangoznak, akkor célt értem és megtiszteltetésnek veszem mindezt. SZERETLEK! Üzenem ezt a velem élőknek, két felnőtt gyermekemnek, Párjuknak, Anyukámnak és minden kedves hozzátartozómnak, Barátaimnak. Mert ezt az érzést nincs olyan gonosz hatalom, mely elvehetné tőlünk! Bújjanak össze, melegedjenek ne csak a gyertya fényében, hanem egymás szeretetében is! Csodás Adventet kívánok Önöknek is! Lőrinczy Veronika főszerkesztő

 

Cikkünk a hirdetés után tovább folytatódik!

Válaszd ki Te magad adventi koszorúd mesés díszeit!

Ebből készítjük el azt, amit szeretnél!

Rengeteg gyönyörű virág jó áron!

Koszorúk, kopogtatók, csokrok Balatoni Csillától!

30/349- 8482

Gyertyák Abonyban a legszélesebb

választékban, remek áron!

Folyamatos árukészlet bővülés!

Képgaléria IDE kattintva! Higgy a szemednek!

Képek, részletek még a címre kattintva!

Advent első vasárnapján kezdődik - Szent András apostol első napjá legközelebb eső vasárnap - az egyházi esztendő. Az elkövetkezendő négy hét pedig a várakozás időszaka, lelki felkészülés Jézus születésére, második eljövetelére. Maga a szó is eljövetelre utal. Az advent szó az adventus Domini kifejezésből alakult ki, ami latinról lefordítva annyit tesz: az Úr eljövetele.

Már az V. században megjelentek a karácsony előtti várakozás különböző formái. Advent kezdetben hat hétig tartott, amit VII. Gergely pápa később négy hétben határozott meg. Az Úr eljövetelére való felkészülés időszaka csendes, elmélkedéssel töltött hónap. Ebben az időszakban a hívő ember testi és lelki megtisztuláson is átesik. Ezt a csendes, elmélkedéssel teli hónapot kívánta erősíteni az 1661-es nagyszombati zsinat, amely házasságkötést és egyéb hangos összejöveteleket is megtiltotta az adventi időszakra.

Adventi koszorú

A koszorú szúrós levelei a töviskoszorút jelképezik, míg a koszorú kör alakja szimbolizálja a lélek halhatatlanságát és az örök Krisztust. Az adventi koszorút díszítő fenyőtobozok, makkok és diók az életre és a feltámadásra utalnak. A négy gyertya Advent négy hetét szimbolizálja, melyek közül három lila színű - az ima, a bűnbánat és a készülődés színe - egy pedig rózsaszín, ami a harmadik vasárnap kerül meggyújtásra, amikor a készülődés és várakozás félúton átlépett. A vasárnaponként meggyújtott gyertyák jelképezik a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor.
 

Különvélemény:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?
   
 Czagány Zsolt VFE 
 Retkes Jánosné Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok