Mi Abonyunk - Napenergia hasznosítás a Ceglédi Kórházban - SAJTÓKÖZLEMÉNY
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

matek - 2012.08.31. 15:05

 

Gazdaság:
Gazdaság   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Napenergia hasznosítás

S.pataki -

2012.09.03. 23:26:47

Mottó: Szeretem a Magyar muzsikát, szeretem a Technikát!

A tudományok, ezen ágát a jelen műszaki fejlettség fokán, ennek a futurisztikus, jövőtudománynak az eredményét a Toldi korház sikerén fellelkesülve, kényszert érzek arra, hogy virtuálisan is megvalósítsam a saját háztartartásomban, vagy is egy háztartás méretű kiserőmű létesítésére.

Az éves villamos energia felhasználásom: 2000- 2500 kWh/év

A napelem működési elvét itt nem részletezem, lényeg hogy energia nyerhető általa, csak kiválasztom katalógusból a megfelelő alkatrészeket.

Az épület, nem lapos tetejű, fekvése É-D irányú, a tető hajlásszöge 30 fok, a hajlásszög Kelet-90fok irányú.

Az üzemmódok közül a Szigetüzemű a Hálózatba visszatermelő üzemű közül az útibbit a Hálózatba visszatermelő üzemet választom, célszerűen.

A napelem fajták közül a kristályos Napelemeket választom, ezek lehetnek Monokristályosok ( 14-18 % hatásfok) Polikritályosok(12-15 % hatásfok) és Vékonyrétegűek( 5-8 % hatásfok)

„A mono- és polikristályos napelemek teljesítménye között csekély az eltérés, de általánosságban a forró égöv alatt a monokristályos, északon a polikristályos napelem modulok teljesítenek hatékonyabban.”

Választom a Monokristályos napelem modult a jobb hatásfoka véget.

A modul mérete: 808 / 1580 mm.

Teljesitménye:195 Wpeek/ modul

Modul mennyisége: 14 db

Szükséges felület : 21 m2

Öszz. teljesítmény: 2730 Wpeek ; 2,7 kW

Modulok súlya: 224 kg

Inverter typ.:SB2500 HF

A várható éves energia termelés: 2553 kWh

A rendszer becsült ára: 1 245 849 Ft; 285 Ft/€ árfolyam mellett

+ AFA 30%-val a becsült ár: 1 619 603 Ft

Beszereztem az az alkat részeket következik a szerelés,de ezt megelőzően az áramszolgáltatónál eljárok a visszatáplálásra vonatkozó feltételek meg állapodásában. Ha mindez megvan jöhet szerelés. Telepítjük a modulokat, azokat sorba kötve, kapunk egy nagy feszültségű egyenáramú áramforrást, az áramkörben kb.5 A átfolyó árammal. Fontos tudni, hogy ezt a nyert egyenáramú(DC) energiát, átkell alakítani váltóáramú (AC)energiává. Ezt a feladatott az inverter -re bízzuk, aminek a kimenetén egyfázisú 230V feszültségű áram fog megjelenni. A hálózatba visszatápláló üzemmód a nyert napenergia leggazdaságosabb formája a tárolásnak. A tároláshoz a hálózatra való kapcsolása előtt szinkronizálni kell, a fázis, frekvencia egyezősége véget, amit szintén az inverter -re bízunk.

Az így átalakított energiát egy két irányba forogni képes fogyasztás- töltés mérőmű( kapok –adok) közbeiktatásával vezetjük az áramszolgáltató hálózatába, ahová korábban csak mint fogyasztok voltunk rákötve. Ezután már nem csak vételezők vagyunk, hanem termelünk is a hálózatba.

A villanyszámlában ez úgy fog jelentkezni mint a kettő különbsége. Mindég csak fogyasztott energiát kell megfizetnünk. Ha a termelt energia nagyobb, mint a fogyasztott, nem kel fizetni, mert a többletet a hálózaton tároljuk. Az elszámolás számítógépen monitorozható módon történik, sőt kis okosokkal egyéb kommunikációs eszközzel, táv lehívással meg is győződhetünk az kapok-adok állásról.

Amennyiben a hálózaton feszültség kimaradás van -karbantartás v. egyéb ok - akkor a napelemes rendszer nem táplálhat vissza a hálózatba, ekkor a házi erőművem lekapcsolódik a házadról és átvált sziget üzemmódba. Sziget üzem módban a többlet energiát akkumulátorokban tároljuk megfelelő töltésszabályozással. Majd a tárolt egyen energiát is kinyerhetjük , egy kisütési szintig, amit a töltés szabályzó meghatároz. Az akkumulátorok között nem csak savas kapható, van zselés elektrolitos, de ma már mind kettő fajtának környezet kímélő kivitele van alkalmazva.

Csak pillanatnyi áram kimaradás, állhat elő míg a szabályozás beáll, nem maradnak áram nélkül a háztartás, mondjuk a hűtök, egyéb fontos villamos készülékeink.

Az erőmű szerelése főleg a tető munkák nem egyszemélyes művelet, és pénzbe is kerül, ami saccolásom szerint egy négyszázezer Ft-ra rúg. Ezzel a bekerülési költség elérheti a

2, 2 MFt –ot, is.

Ha végig gondoljuk a megvalósítást nem olcsó, csak akkor vágnék bele, ha lenne kapásból 2,5 MFt-tom , de akkor meggondolnál többször is. A magán embernek jelenleg csak az akciós árak hozhatnak némi kiadás csökkentést. A cégek pályázhatnak. Az érdeklődés világszerte megélénkült ez irányba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az alkatrészek 30 %-s áresést szenvedtek miután Kína, és India hozzálátott a gyártáshoz, méghozzá igen magas színvonalon gyártanak és elismert megbízható jó minőségben. Én még várok míg még olcsóbb lesz.

Aki belevág, több céget is talál akihez fordulhat tanácsért,ajánlatért, van már kimondottan Magyar kivitelező gyártó cég is.

A napelemek alkalmazás területe igen széleskörű. Wp (peek) az ideális körülmények között leadott teljesítményt jelzi.

Hát röviden ennyit próbáltam viszonylag érthető módok leírni a Napenergia jelenlegi alkalmazásáról napjainkba.

 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok