Mi Abonyunk - Nagy zsák pénzt nyertek vállalkozóink
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

e-dictum - 2012.01.21. 16:40

Az irányító hatóság pár napja döntött több térségi vállalkozás támogatásáról. Van, aki telephelyet fejleszt, épít, gépeket szerez be, gyártásba kezd és vannak, akik alternatív energiaforrásokkal kívánják ellátni létesítményeiket. Nagy sikert könyvelhetnek el ezen a téren az abonyiak, hiszen négyen is szerencsések között vannak a legutóbb meghirdetett eredmények alapján, de egy nagykőrösi győztes is van, a maga csaknem 50 milliójával. Az Innoven Kft, mely Abonyban és több más településen is biztosítja a közétkeztetést, főzőtechnológiai eszközfejlesztésre csaknem 15 milliót nyert az önerő 75%-os.

 

Boldog lehet a helyi TÜZÉP-es is, hiszen a Lipák és Lipák Bt. csak nem 25 millió forintot költhet, igaz nekik 60%-os önerőt kell mellérendelniük a telephelyfejlesztéshez. Utánajártam, hogy egy új betonelem gyártó csarnokot létesítenek a piaci igényeknek megfelelő módon. Kettő új munkahelyet is sikerül így teremteniük, ráadásul a gyártáshoz rásegítenek majd napelem rendszerrel is. Az áram egy részét maguk termelik meg a fenntartható fejlődés követelményeinek megfelelő módon. Abonyban jelenleg folyik az úgynevezett inkubátorház beruházás, ezt az M.T. Hardy Kft még megfejelte egy újabb nyertes pályázattal, mellyel napelemeket is bevetnek az energiatermeléshez. Ők 22,7 milliót nyertek, 50 %-os önerőt kell mellépakolniuk. Az országos hírű Mészáros vendéglő sem marad ebben a körben pénz nélkül, hiszen szintén napelem rendszer telepítésére kaptak 12,9 milliót, az önerő itt is a fele.

Jó hír a Ceglédi Kórháznak, hogy megújuló energiaforrás felhasználásának növelésére kaptak egy zsák pénzt. A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet ugyanis több, mint 61 millió forintot költhet arra, hogy napelemekkel segítse az energiatermelést és így spórolni tudjon. Az önerő esetükben csekély, csak 15 %.

Szerkesztőségünk nevében gratulálunk a nyerteseknek és sikeres fejlesztéseket kívánunk!
 

Gazdaság:
Abony   
Blogok   
E-Dictum   
 8 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nem értik

Mund -

2012.01.25. 20:24:03

Tessenek már megérteni.Nincs itt semmi irigység.Egyszerűen arról van szó,hogy Magyarországon 90 %-ban csak a politikához közeli cégek kerülnek helyzetbe.Tisztelt "Öslakos" én is tapasztalatból tudom.Ezek a cégek egyébként is működnek.Azoknak kellene adni amelyek jó ötlettel rendelkeznek,Magyar termékeket állitanak elő, a gazdaság más területeit is be tudják vonni a vérkeringésbe.Munkahelyeket teremtenek,valami kis reményt nyújthatnának a dolgozni vágyó fiataloknak,ezáltal jövőképet nyújthatnának.Nincs munka a fiatalok jó hányada elmegy Abonyból.

Higgyék el nekem ma szinte csak hátszéllel lehet pályázatot nyerni.A többi csak politikai púder.Adjanak jővő képet a fiataloknak.

Konkrétan az egyik nyertes foggal körömmel küzdött a képviselőségért,megnyerte.Az igéretekből nem lett semmi,lakossági fórumot a választások óta nem hívott össze.Akörzetben nem történt semmi és folytathatnám .De nyert érdekes módom ,egyébként a hatalom seggét nyalja.

Korrekt

Őslakos -

2012.01.23. 10:29:55

Ez így van, volt keret csak a pályázatot kellett beadni és az illető nagy valószínűséggel megnyerte. Sajnos elindult egy olyan gondolat azoknál akik nem nyertek, h csak hátszéllel lehet bármit is elérni. Ezt tapasztalatból mondom, h nem igaz. Egyesek olyan pályázatokat nyújtnak be,h értékelhetetlen, nos általában ők keltik a "jó" hangulatot és elveszik a pályázni vágyók kedvét. 

Tessék pályázni, ha már lehet!

szívesen...

veroniq -

2012.01.22. 22:34:16

A FIDESZ az előző ciklusban is nagy volt a páláyzatos támogatások terén. Most ezt jó értelemben mondom! Ez allatt azt kell egyébként érteni, hogy rengeteg kis- és középvállalkozás volt képes fejleszteni a pályázati kiírásoknak köszönhetően. Ráadásul nem volt amolyan osztogatós a pályázati rendszer. Volt elég pénz és aki normális, értelmes pályázatot produkált, az nyert is. Mindenféle hátszél nékül is. Igaz, nem a sok százmilliós projektekre gondolok itt. Most megint terem babér a kicsiknek. Tessék pályázni bátran. Viszont az igazság az, hogy önerő nélkül nem fog menni...... 

Köszönöm a választ :)

Őslakos -

2012.01.22. 22:10:34

NFÜ, igen ők ekkora intenzitással számolnak.

Hamarosan (tavasszal) lesz pályázat mikrovállalkozások részére az MVH-nál, ott 60-65% állami támogatást adnak.

Gratula a nyerteseknek!

Gratula nekik!!

Szilvi -

2012.01.22. 20:18:19

Ez mind szép és jó milliók ide milliók oda de hol maradnak az olyan emberek akik munka nélkül maradtak 2009 junius 5.-én aCAR-O-LINE Kft-nél és most aki tud 100km-re dolgozik vagy sehol.Mert nem csak itt Abonyban nincs munkalehetőség de lassan a környékbeli településeken sem lesz kivéve Kecskemét de oda meg csak az tud átjárni akinek autója van.Akinek meg nincs mennyen munkanélkülibe vagy segélyre .KÉRDEZEM ÉN TUD VALAKI VÁLASZT ADNI,HOGY ITT LESZ VALAHA MÉG MUNKALEHETŐSÉG AZ ABONYI EMBEREK SZÁMÁRA!!!??????Hisz elvégre Pest Megyében lakunk,Megéthetőbb lenne a dolog ha Hajdú-Bihar megye lenne mert az már ezelőtt 10-évvel meg volt halva munka lehetőség kapcsán.Vagy csak az ilyen vállalkozókat nyomják lóvéval akik csak kis létszámban és közeli rokonoknak ismerősöknek tud munkát biztosítani.Akinek mek nincs összeköttetése mehet a sunyiba.NA ERRE ADJANAK VÁLASZT!!!!!!!!!

KÖSZÖNÖM!!

NFU

veroniq -

2012.01.22. 17:24:11

Nemzeti fejlesztési ügynökség: www.nfu.gov.hu

Vannak olyan kiírások, ahol ettől jelentősen eltérő a pályázati intenzitás.... Nézd csak meg. Keress rá az eredményekre és meglátod, mizu:) Nem MVH.... LŐVE

?

Őslakos -

2012.01.22. 15:29:42

Azt lehet tudni, h ki volt a kiírója ezeknek a pályázatoknak? Ha az irányító hatóság tette közzé az eredményeket, akkor valószínűsítem, h az MVH által kezelt pályázatokról van szó, de azoknál az állami támogatás 60-65% mikrovállalkozások esetében. 

Köszönöm!

Megvilágosodtam

Mund -

2012.01.21. 20:00:34

Most már értem egyeseknek miért volt olyan fontos ,hogy képviselők legyenek.De a rábízott körzetet nagy ívben letojják.Kedves választó polgárok, nézzék meg kik kaptak pénzt, milyen pozicióban vannak és mennyit tettek a közösségért ,akik megválasztották .Magyar valóság.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok