Mi Abonyunk - Ünnepi hurka: A derekunkon!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.12.26. 01:11:12

 

Itt a Karácsony. Eszünk, eszünk és eszünk. Finomabbnál finomabb csemegével várnak Rokonaink, Barátaink. Ráadásul mi sem szeretnénk lemaradni. Főzünk és eszünk. Mert az ünnep erről is szól. A közös étkezésekről, az ínyencségekről, a sok- sok éve hagyományosan Karácsonykor főzött és sütött finomságokról, a kulináris élvezetekről Bűnbe esünk, elcsábulunk, három napig, de előtte és utána is…. Mert enni jó! Nos, ha mindezt átvészelték és elfogadták kedves Olvasók, akkor most következzék néhány gondolat arról, hogy hogyan is kellett volna… Én mindenesetre nagyon belakmároztam. Nem egyszer és nem kétszer, de nem bántam meg! Eljön ennek még a böjtje is.

 

Az ünnepek alatti zabálás nem csak a plusz kilók gyarapodását segítik elő, hanem a rosszulléteket is. A szokatlan lakomák különböző bajokat okozhatnak. Kifejtjük.

 

Igazán nem szeretnénk ünneprontók lenni, de tény, hogy a karácsony a családi együttlét mellett elősegíti a plusz kilók gyarapodását, és a rosszullétig zabálás bűne is gyakrabban esik meg ilyenkor. Ha arra a tényre gondolunk, hogy egyrészt nem vagyunk már tizenhat évesek, ami néhány előny mellett számos hátránnyal jár, pl. hogy nem tudjuk három nap "odafigyeléssel" leadni a karácsonykor ránk szaladt plusz három kilót, akkor beláthatjuk hogy érdemes vigyázni. Az igazi veszélyt azonban nem is a derekunkon húzódó ünnepi hurka jelenti: a hatalmas zabálásokhoz nem szokott szervezet akár be is mondhatja az unalmast, ha egyszerre ritkán látott és mennyiséges táplálékkal tömjük meg.

Mert ugye először is december 24-e egy olyan szülinap, mikor a bioőrült vagy diétabuzi családokon kívül általában nem mindennapi és hizlalós menüket varázsolnak az asztalra a háziasszonyok és urak. Nem is akarunk mi lebeszélni senkit a jól bevált módiról, de a feljebb vázolt veszélyek elkerülése végett mégis kifejtenénk hogy milyen bajokat okozhat a szokatlan lakoma.

 

Ha a szemünk többet kíván a karácsonyi terülj asztalkám kínálatából mint a gyomrunk, és mi úgy döntünk hogy a szemünknek engedelmeskedünk, akkor először is lehet, hogy szuszogni fogunk, és azt mondjuk az asztalszomszédunknak (vagy az asztaltársaságnak - kinek milyen temperamentumú a családja): "Most aztán pukkadásig ettem magam!" Aztán már undorodva, de elnyamnyogunk még néhány szelet bejglit, leöblítjük az édesség után már nem is finom maradék borral, és elnyúlunk egy olyan felületen, ahol elférünk vízszintesen is. A beszélgetést folytatjuk.

Az ünnepi diskurzusban már sokkal kevesebb eséllyel vehetünk részt, ha gyomorsavtúltengésünk támad. Ilyenkor az van, hogy csak a szent esemény miatt nem a pokolba, de nem messze onnan egy helyre kívánjuk szeretteinket, akik oly nagyon hangosak és jókedvűek, míg mi émelygünk, hányunk, a gyomor felső részén fájunk, a hasunk többi részét pedig szintén nem érezzük normálisnak. Ráadásul jobb ha tudjuk, hogy az ilyen rosszullétet követően akkor járunk el a leghelyesebben, ha kezdetben koplalunk, tehát még a betegség csillapodása után sem csatlakozhatunk ellenszenvesen mulató rokonainkhoz. Helyette leülhetünk a pamlagra, egy pokróccal betakarhatjuk a térdünket, s görcsoldó kamillateát, szénsavmentes ásványvizet, szűrt almalevet, vizes almaturmixot, zöldségfőzetet vagy natúr sárgarépalevet szürcsölgethetünk. A karácsonyi torta helyett a nyers reszelt alma ajánlott ilyenkor, mert pektintartalma megnyugtatja a beteg gyomor- és bélnyálkahártyát, megköti a káros anyagokat.

 

Forrás és részletek: http://borsa.hu/20081215/unnepi_rosszullet_-_legyunk_felkeszultek/unnepi_rosszullet_-_legyunk_felkeszultek_-_a_rosszulletig_zabalas_bune/

Különvélemény:
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Bingo

Truckman -

2010.12.26. 10:20:58

Feri! Bölcsen szóltál! De havat lapátolni? Fúúúj! Sokak kezét feltörné a hólapátnyél! Elolvad az majd tavasszal. Dolgozzál csak te! Majd más fogy helyetted, az ablakpárkányt támasztva, téged nézve vazze! :D
Fogyózás

Markó Ferenc -

2010.12.26. 10:07:56

Egy kis hólapátolással máris el lehet kezdeni a felesleges kilók ledolgozását. Én már megyek is! D.
Nemtudom ki hogy van a...

Truckman -

2010.12.26. 10:06:40

...kalóriákkal, de én ha megyek is vendégségbe nem enni megyek oda! Ha meg is kínálnak, csak minimumot fogadok, hogy sértődés ne essen, ha még magamba fel is zabálnám az összest, mi az asztalon van. Tudni kell nemet mondani. Mondjuk nem is vagyok KÖVÉR!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok