Mi Abonyunk - Vége a szólásszabadságnak?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8082, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.12.09. 12:24:18

Vége a szólásszabadságnak?

Sokan kongatják a vészharangokat, az új médiatörvény kapcsán. Több országos napilap is üres címoldallal jelent meg, mert tiltakozni szerettek volna a jogszabály ellen. Nos, én azt gondolom, hogy bizonyára nem eszik olyan forrón a kását. Vagy legalábbis nagyon remélem…. Mert a szólás szabad ma Magyarországon. Ma még….

Íme néhány szemelvény erről:

M. László Ferenc írása a Hírszerzőn
„Az 1986-os sajtótörvényhez és az 1996-os médiatörvényhez képes a mostani tervezet legjelentősebb újítása, hogy a rádiókon és televíziókon felül a nyomtatott sajtót, illetve az internetes hírportálokat is hatósági felügyelet, ellenőrzés alá helyezi. Ha a törvényjavaslatot a jelenlegi formájában fogadja el az Országgyűlés, akkor a tartalmi kérdésekkel foglalkozó Médiatanács több tízmilliós büntetéseket vethet ki a jogsértő újságokra, hírportálokra. Ugyanakkor a médiahatóság az új intézményén, a biztoson keresztül – lakossági bejelentések és panaszok alapján – is folyamatosan zaklathatja a médiumokat.”
„A jövőben a csak fideszes delegáltakból álló Médiatanács felügyeli majd a hétfőn beterjesztett törvénytervezet és a médiaalkotmányban lefektetett szabályok érvényesülését, betartását, valamint a hatósági döntéseikben és műsorszolgáltatókkal kötött szerződésekben foglaltak teljesítését.”
„… a jogsértő országos napilapot és internetes sajtóterméket akár 25 millióra, a hetilapokat akár tízmillióra büntethetnék a javaslat szerint. A nagy piaci részesedéssel rendelkező rádiókra és tévékre 200 millió, a kisebbekre pedig 50 millió forint bírságot vethetnének ki.”
„Ha egy súlyos jogsértést elkövető tévé vagy rádió visszaesőnek számít, akár még a nyilvántartásból is törölhetik, és mivel a kötelező regisztráció nélkül nem lehet Magyarországon sugározni, ez az adott médium megszüntetését jelentheti. Ám, hogy mi minősül súlyos jogsértésnek, a törvénytervezet nem bontja ki, ezt a Médiatanács feladata és lehetősége lesz eldönteni.”
„… ha egy hírportál semmibe veszi a hatóság döntését, akkor a Médiatanács kötelezheti az internetszolgáltatót a netes újság ’lekapcsolására’…a törvénytervezet lehetővé tenné a jogsértő médium vezetőjének (kiadóvezetőjének, főszerkesztőjének) bírságolását is, aki akár 2 milliós büntetést is kaphat… míg korábban a bírósághoz fordulhattak a fogyasztók a cikkben érintettek a sérelmeik orvoslásáért, most viszont egy kilenc évre bebetonozott hatóság fogja eldöntetni, hogy egy kritikus újságcikk például valóban sértő-e egy egyházra nézve, vagy bántja-e valamely kisebbség érzéseit.”

A Népszava adatai
„A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 29,3 milliárd, a médiatanács pedig 194,4 millió forinttal gazdálkodhat jövőre – így döntött tegnap az Országgyűlés. A hatóság büdzséjének legnagyobb tétele az több mint 22 milliárd forint, ami a hírközlési terület várható nettó bevétele. A költségvetéstől csaknem 2 milliárd forintos hozzájárulást kapnak, és további 5 milliárd forint bevétel származhat az általános forgalmi adóból. A médiatanács működését a központi költségvetés fedezi, a tanácsnak további 5,4 milliárd forintos bevétele lehet az általa kiszámlázandó, de véglegesen a műsorszolgáltatási alapot illető műsorszolgáltatási és pályázati díjak összegéből. Mindkét szervezet elnöke Szalai Annamária, akit Orbán Viktor miniszterelnök nevezett ki kilenc évre. A Műsorszolgáltatást Támogató és Vagyonkezelő Alap 63,1 milliárd forintból gazdálkodhat. Ebből a legnagyobb tétel az állam által átvállalt üzembentartási díjbevétel, amely jövőre 58,7 milliárd forint lesz. Ebből utalnak 45,2 milliárd forintot a közszolgálati médiaszolgáltatóknak és a nemzeti hírügynökségnek.”

Különvélemény:
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Jó lesz ez!

Truckman -

2010.12.10. 07:57:21

Jó lesz ez, szeretni fogom! Ahogyan még majd mást is a későbbiekben! Remélem a bloggolást is szabályozza majd az új Médiatörvény a jövőben! Nem lesz ez más, mint DIKTATÚRA! Ott van példának az a metcettpöcsű, reggel 06:30-09:00ig, a Kelj fel Jancsi Fiala János interaktív reggeli műsora az FM99.5-ön... Őt már bevarrták kezdésnek, sacc 2 hete! A Gyorskocsi utcába elbeszélgettek "őszinte érzéseiről"! Szókimondó műsora nem épp mindennapi! De épp ezért a jó! Még ha zsidó is a csávó! Orsós mindent megtesz, hogy a Zsideszt bebetonozza vagy 2x4 évre a jövőben! De lesz itt még olyan is, hogy csak úgy a 9 millióból téged mint telefonálót, kiszed egy számítógép, lehallgat magyarán, te pont arról beszélsz a havernak, hogy az a kispesti buzi bankrabló az AMD65-tel hogy tudod bénázni, és miért nem szedte cafatokra a 2 sünt, és 1x csak kopogtatnak majd. És letartóztatnak! Ugyanis a jövőben, HA CSAK BŰNCSELEKMÉNYRŐL is mersz beszélni telón, akárkivel, tervezed, vagy épp pártolsz egy el nem követett, vagy már elkövetett bűncselekmény mellett szimpatizálsz, hát, ez lesz! Ez vár rád! Miránk! Orsós legújabb törvénytervezete! 2 hete voltam egy oktatáson. Sok hülyeséget hallottam. Csak hogy 1et, a 100ból ki ragadjak. Terrorista fenyegetőzik telón nekem. Ha végzek a beszélgetéssel a telókagylót ne tegyem le, ne én fejezzem be a hívást! Kérdeztem az oktatócsajtól miért ne? Mire ő: Magyarország összes beszélgetését rögzítik, és így lokalizálható a hívás helye, még ha az már meg is szakította a hívást! Nos emberek én csak egyet mondok. A nép kezd forrangani az országban. A nép, a forró víz, az ország, az egy lábas. Ha fogsz Orsós egy födőt, és letakarod a lábas száját,hogy ne halld a víz lobogását, meg ne eressze a gőzt szanaszét a konyhádban, miközben a víz már zubog benne, az nem épp szerencsés tett! Attól még ugyanúgy forr a víz a fedő alatt, a lábasban. Addig, még a tetőt a nyomás le nem veti, és ki nem forr alatta a víz! Jaj lesz annak, ki a födő alatt lesz a lábasban, de annak is, kinek tűzhelyén van a lábas!
Kérdések - érzések

Steve968 -

2010.12.09. 13:27:28

Miért 9 év ? Miért nem több vagy kevesebb ? Honna jött pont ez a szám ? Lehetne akár az időkvégezetéig + 2 év, nem ? Más területen is. Majd az állam megmondja. Olyan érzésem van: építjük a szocializmust, csak most lassan egyszemélynek több hatalma van és még nagyobb tudása, mint bárkinek is eleddig. Most építjük a szocializmust ? Több pénz forog és még több hitel ... Tudom, forradalom volt meg minden, de most milyen forradalom ? Narancssárga ? Vagy inkább vörös ? Szép új világ ...Csaó-csaó: Steve968
Hol vannak a melldöngetők?...

Süllő -

2010.12.09. 12:34:09

No akkor halljuk a frankó "kétharmadimádók" hozzászólásait. De csak diszkréten, mert hamarosan a Nagytezsvír figyel minket... Mi lesz még itt?... :(

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok