Mi Abonyunk - Kedves Editke! Mondjál le!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7200, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.03.30. 10:54

Az abonyi március végi képviselő testületi ülésen elszakadt a cérna, és Kovács László bizottsági elnök indulatosan mondta, hogy Romhányiné Dr. Balogh Edit mondjon le. A polgármester asszony, miután rendesen kapta az ívet a jelen lévő képviselő testületi tagok szinte mindegyikétől, világosan megmondta, hogy nem szerzi meg nekik azt az örömöt, hogy lemond és majd két év múlva eldöntik a választók, hogy jól dolgozott vagy sem. Az is elhangzott, hogy volt olyan testület már, melynek tagjai közül a következő ciklusban senki nem jutott be. Mindenki teljesen kiakadt a polgármester munkamódszerei miatt, mert a többség szerint nem lehet vele együttdolgozni. Romhányiné információkat tart vissza, egy személyben dönt és állandóan megalapozatlan döntéskényszerbe hozza a testületi tagokat.


A Városfejlesztő Kft. beszámolójának napirendjénél hozakodott elő a polgármester egy jogszabály szerint nem ide kapcsolódó témával, a piacüggyel. A törvénytelenségre Dr. Magyar Gábor hívta fel a figyelmet. Erről még szavaztatni is akart Balogh Edit, de úgy, hogy a testület tagjai az ülés előtt pár perccel kaptak kézhez egy anyagot, melyet a tervező, Tőrös Csaba állított össze. Ezt még átnézni sem volt idejük a képviselőknek, tehát vakon kellett volna szavazniuk arról, hogy ez így jó vagy sem. Balogh Edit ezt teljesen normális dolognak ítélte meg. Holott az sem volt világos, hogy a kalkulált költségek egyáltalán tartalmazzák-e a parkolókat. Az anyagban csak utalás van arra, hogy a parkolóhelyekről gondoskodni kell. Erre Dr. Egedy Zsolt képviselő hívta fel a figyelmet. Kiderült, hogy mégis kihozható kevesebből a piaccsarnok, mégsem kerül közel ötszázmillióba, hanem bruttó 355-be. Az egész piaccsarnok botrány azért pattant ki, mert a pályázatban még 320 millió szerepelt és a tervezés szakaszában előjött az 500 millió körüli összeg. Ez azt jelentette volna, hogy újabb, több, mint százmilliónyi önerőt kell pluszban felvállalni.

Dr. Egedy Zsolt és Dr. Magyar Gábor képviselők még az ülés előtt felszólították a polgármestert, hogy kérjen nyilvánosan bocsánatot a testületi tagoktól, mert a Kincskeresőben valótlan dolgokat állított róluk, hiszen ők soha nem mondták azt, hogy nem szeretnék megépíteni a művelődési házat, piaccsarnokot, valamint a főteret.

A csónakázó tóval kapcsolatosan szintén elszabadult a pokol. Ugyanis a testület napirendjei között szerepelt a téma, mert szerették volna elérni, hogy ütemezzék át a munkálatokat, mert jelenleg a városnak nincsen hatvanmillió forintja erre. Ezzel szemben a polgármester már a téma tárgyalása előtt pár nappal zöld utat adott a vállalkozónak, aki megkezdte a beruházást. Dr. Egedy Zsolt elképesztőnek találta ezt, mert korábban a testületi tagok megkérték a polgármestert, hogy kezdjen tárgyalásokat a vállalkozóval a munka későbbi időpontban történő megkezdése érdekében. Balogh Edit azzal érvelt, hogy nem hozott olyan határozatot a testület, hogy a vállalkozó jelenjen meg a testület előtt.

A testületi ülésen elfogadták a Városfejlesztő Társaság ügyvezető igazgatójának lemondását is. Palotai Sándor nem bírta tovább és bedobta a törölközőt a főtér programmal kapcsolatban tapasztalható kaotikus állapotok miatt. A jó nevű szakember nyilván nem akarta, hogy az esetleges későbbi, nem miatta bekövetkező bajok miatt ő legyen a bűnbak. Utódját keresik.

A piactémára visszatérve a tervező, Tőrös Csaba január 13-án kiállított egy 11.830.000 forint + ÁFA-s számlát, majd kicsit később 7,5 millió + ÁFA-ról is. Most az áttervezésért újabb 1,3 millió + ÁFA-t, továbbá 4,2 millió Ft + ÁFA-t kér. Dr. Egedy Zsolt elmondta, hogy aggályosnak tartja, mert nem tudja, hogy pontosan mi annyi, meg mi ennyi. És megkérdezte, hogy a tervező érkezik, vagy nem érkezik. Egyébként aztán megérkezett és mintegy három perc múlva indulatosan távozott, amikor a polgármester hisztérikusan közölte vele, hogy most nem lesz döntés ez ügyben. Balogh Edit egyébként azt szerette volna elérni, hogy szavazza meg a testület a tervezőnek ezt az ajánlatát, hogy immár többedszerre újjátervezhesse az épületet Tőrös Csaba. Mivel azonban a testületi ülésen kapták meg ezt az anyagot a képviselők, kérték, hogy gondolkodhassanak rajta. Balogh Edit kerek perec kimondta, hogy ő is előző nap kapta meg az anyagot és a tervező ingyen nem tervez újra. Egedy Zsolt szerint a tettekhez megalapozott gondolatok kellenek, de még a szakbizottság sem látta az anyagokat. Dr. Magyar Gábor is kiakadt és elmondta, hogy amióta a piac történetét ismeri, állandó kényszerhelyzetbe hozza őket a polgármester és kérte, hogy legyenek megfelelően előkészítve a döntéshez szükséges anyagok. „ Ne legyenek 150%-os túllengések! „- mondta és utalt arra, hogy eddig még minden beruházás többe került, mint előzetesen számolták. Ezt szerinte meg lehet előzni és derült égből villámcsapásként értékelte ezt az egészet és elmondta, hogy nagyon nehezen tolerálja mindezt. Abony sajátosságként aposztrofálta a rögtönzött döntéseket és hülye stressz helyzetnek érezte az itteni viszonyokat. Dr. Egedy Zsolt elmondta, hogy a polgármester nem csapatjátékos. Kell egy csapat! –idézte Viszont, úgy gondolja, hogy a csapatkapitány képtelen megfelelni a testületi tagok elvárásainak.

Nem csak Dr. Egedy Zsoltnak, Dr. Magyar Gábornak és Kovács Lászlónak voltak bajai a polgármester munkamódszereivel. Ennek hangot adott Gulykáné Gál Erzsébet és Kocsiné Tóth Valéria is. Ha pedig a testület halkabb táborba tartozó képviselőinél is kimegy a biztosíték, akkor ott már tényleg nagy bajok vannak.

LŐVE
 

 7 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Hinnye Editke!

S.pataki -

2012.03.31. 18:40:16

 Már megint?

Mára a második ciklus felében - a gyakorlat teszi a mestert - rá jött, hogy a csapatmunka nyűgös, kötöttségekkel jár, időigényes, e- helyet az egyszerűbb, ha a függetlenség mezején az önállóság szekcióját választja a sikeres újraválasztása reményében. Ismeretes országosan, hogy mit rejt függetlenek álcája azt is, hogy milyen szekeret tolnak.

A Képviselőtestület több tagja csak siránkozik, nem tanult az elmúlt, megtörtént kaotikus eseményekből, és pénzszórásból.

A Polgármesteri tevékenységhez a testület felhatalmazása szükséges, így a testület beszámoltatási jogosultsággal rendelkezik, ebből következik minden jó, minden rossz.

A jó munkavégzés kulcsa a megbízásban és számonkérésben rejlik, amíg a testület ebben nem konstruktív a siránkozásnak, szemrehányásnak helye nincs. Persze mind ezt Abony Polgárai szenvedik el, élik meg.

Kifelé a városházáról mindenki!

tyb -

2012.03.31. 12:06:28

Fiatalabb koromban volt egy főnököm, aki egyszer megelégelte, hogy a beosztottjai közül többen képtelenek együtt dolgozni és ez már érződött az egész osztály eredményességén. Egyik értekezleten elmondta, hogy nem érdekli, hogy két ember miért nem kedveli egymást és ki provokálja a másikat, mindkettőt ki fogja rúgni az első nyilvánvaló konfliktus alkalmával, ha ez a munkahelyen történik. A következő értekezleten bejelentette, hogy az egyik alosztályvezetőt és beosztottját más területre helyeztette át az előző értekezleten elhangzott utasítás megszegése miatt. Azután nem volt több vita az osztályon, legalábbis munkaidőben... Szóval, szerintem azt a testületet, mely nem képes konstruktívan együttműködni, "tokkal-vonóval" együtt el kell távolítani. Új választásokat kell kiírni és előre figyelmeztetni a jelölteket, hogy csak akkor induljanak, ha képesek lesznek a város érdekében kompromisszumokra. A jelenlegi helyzet tarthatatlan, a polgármester küzd a képviselőkkel, amely néha elég morbid, hisz pl.: olyan emberrel vitatkozik, aki az elmúlt évtizedekben még a "fasorban" sem volt és lövése sincs az abonyi közéletről, az abonyi emberek valós problémáiról. Az Ő személye csak egy a sok hasonlóan vicces módon bekerült, vagy bent maradt képviselő közül. Minden településnek olyan képviselő-testülete van, amilyent megérdemel! Ez Abonyra különösen igaz...
Ne Editke mondjon le!!!

telefonoska -

2012.03.31. 11:35:58

Aki itt  leginkább csapatromboló az Dr. Egedy,  az asszonyverő Dr. Magyar meg húzhatna innen a jurták földjére és ott értetlenkedhet. Kiállhatatlan csürhe!

Monnyon le!

Truckman -

2012.03.31. 07:47:12

Támogatom!{#emotions_dlg.facewithglasses}

Esztergom?

Ducman -

2012.03.30. 13:29:00

Na, idejutottunk, Abony tisztára olyan lett mint Esztergom!!

De , hogy a fideszesek emlegetnek csapatjátékot, hát ezen jót nevettem!!

Az olyan náluk mint " a mi kutyánk kölykének mindig jut vacsora" . csak két dolgot nem szabad elfelejten, hogy kitől kaptad az ennivalót, és hogy "ugatni" tilos!!!

A Fidesz "szája",

taurus -

2012.03.30. 12:31:20

Kovács képviselő volt, aki lakatos szakmáját szégyellve, a választói szórólapján gépészmérnöki címet adományozott magának, ezzel is félrevezetve választóit.

Talán neki is lenne min elgondolkodnia!

 

Monnyon le!

taurus -

2012.03.30. 12:22:02

Persze csak akkor, ha az utóda nem a cikkben említett "urak" közül kerül ki.


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok