Mi Abonyunk - Tombol a polgármester a Kincskeresőben
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.03.08. 13:27

Az e heti hirdetési újságban Romhányiné Dr. Balogh Edit vádaskodásokkal és csúsztatásokkal fűszerezett írásban okolja az abonyi képviselő testület tagjait olyan dologért, aminek a réme nem fenyeget. Ugyanis egyik felelősen gondolkodó testületi tag sem szeretné, ha a Főtér program bedőlne és nem épülne meg az új művelődési ház. Viszont azt szeretnék, ha nem rokkanna bele a kisváros sem a piac csarnok építésébe, sem pedig a gigaplázába. Így szeretnék, ha a piaccsarnok bekerülési ára maradna az első becsléseknél, 300 millió körüli lenne, a pláza pedig nem épülne meg önerőből, mert nem tudnak felvállalni 800 milliós svájci frank alapú hitelt.

 

Jelenleg ott tartanak, hogy az új közbeszerzési törvény miatt is bekértek három árajánlatot a piac csarnokra és eszeveszett számokat tettek eléjük. A legjobb ajánlat 412 milliós, a második 538 milliós, a harmadik pedig jelenleg 524 milliós. Csupán ezért ragaszkodna a képviselők többsége az újratervezéshez. Ugyanis pár százmilliót szeretnének spórolni a lakosságnak. Talán ebből új utak, járdák is épülhetnének. Erre az Abonyban uralkodó viszonyok miatt nagyobb szükség is lenne. A város első asszonya azonban tombol. Nyilván a nem vele együtt szavazó tíz felelősen gondolkodó képviselő sem fogja mindezt szó nélkül hagyni. Egyedül Habony István szavazott a polgármesterrel, akit Romhányiné a Kincskeresőben megjelent írásában jól meg is dicsér.

Most megmutatom Önöknek a pláza és a fedett piac intim részleteit. Döntse el mindenki maga, hogy giga vagy nem giga…. Nagyításhoz katt a képekre!


Mértéktartó piacfejlesztés:

Nagykőrös lépésről lépésre fejleszt

Megkezdődött a városi piac rekonstrukciója, melyre a település összesen ötvennégymillió forint támogatást kapott. Mindezt a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében végzik el. Ez csak a korszerűsítés első üteme lesz, hiszen ebből a pénzösszegből lehetetlenség lenne az összes szükséges munkát elvégezni. Annak érdekében, hogy magasabb szolgáltatási színvonalat tudjanak biztosítani, szociális- és irodahelyiséget alakítanak ki. Mindezt természetesen a modern kor követelményeinek megfelelően akadálymentesítik is. Mintegy 925 négyzetméteren kap a piac új burkolatot, de 196 négyzetméternyi fedett elárusítóhely is létesül. Eddig meglehetősen mostoha körülmények között volt lehetőségük az árusoknak arra, hogy kínálják a portékájukat. A piac kerítését 75 méter hosszúságban varázsolják újjá. A munkálatok elvégzésének végső határideje ez év vége. A fejlesztés összes költsége meghaladja a hetvenmillió forintot, az önerő 16,5 millió, melyet saját költségvetéséből biztosít Nagykőrös.

Szegeden is áll a bál a Mars téri piac fejlesztése miatt, ahol tetemes EU-s forrást nyertek erre a feladatra.

„ A megemelkedő költségek magasabb bérleti díjakat eredményezhetnek, akár a bérleti díjak hirtelen megduplázódását (esetleg későbbi még nagyobb mértékű emelkedését), mint azt a „hipermodern” debreceni háromszintes vásárcsarnok esete is mutatja. A beruházás és az üzemeltetés költségeit tehát az árusok és a vásárlók fizetik majd meg bérleti díjban, illetve a megemelkedett élelmiszerárakon keresztül. Továbbá, az árusítás megemelkedett költségei a kisebb kereskedők, különösen pedig a környékbeli kistermelők árusítási lehetőségeinek csökkenéséhez, hosszabb távon e csoport ellehetetlenüléséhez, a Mars téri piacról való kiszorulásához vezetnek. A termelői piac területének csökkenése, a bérleti díjak emelkedése, a helyi/környékbeli kistermelők kiszorulása Szeged legforgalmasabb piacáról több szempontból is aggályos. „
 

Gazdaság:
Abony   
Piac   
 11 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

371596 Ft a bruttó átlagkereset megyénkben

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
....

veroniq -

2012.03.13. 21:27:06

Közel állunk Esztergomhoz.... Ez tény. Ott milyen pártállású is a polgármester? Mert itt állítólag szociáldemokrata értékeket képvisel a MiPolgármesterünk.... 

Csak így tovább!!!

Ducman -

2012.03.12. 18:25:32

Lassan ha így haladunk, olyan lesz Abony mint Esztergom!! 

100ak úgy tartják...

Truckman -

2012.03.12. 18:20:00

...hogy háziorvosnak jó volt, de polgármesternek sohasem.{#emotions_dlg.smiley119}

Piac

chester -

2012.03.12. 18:10:21

Én szeméy szerint, én nem vagyok egyedül örülnék a plázának nagyon szép és modern. A város képet nem kicsit feldobná. Az viszont nem tetszik, hogy ezen az oldalon csak a rosszakat keresik az első emberben. Up az új Piacnak és üzletháznak! 

BIZTOS EZT IS (F)ELOLVASSÉK NEKI

Truckman -

2012.03.10. 20:24:07

Kérdésem:

 

MÁRIAT-Dembinszki út:

 

Napi 20x járnak fel, s le az újabbnál újabb billencsesek. Sötéztöld, sárga, meg társai... De úgy, hogy beleremegnek a házak miközben elsuhannak azokon az útnak már nemigen nevezhető izéken,  mögöttük pedig olyan PORFELHŐT HAGYNAK, hogy nincs az az ablak, amin be nem jönne a por!

 

KÉRDÉSEM:

 

NEMKÉNE AZ ÚTTESTET ILYEN "SZÁRASSÁGBAN" NEDVESÍTENI?

LOCSOLNI MAGYARÁN, HOGY A POR NE SZÁLLJON!

 

Fogadjunk, hogy az EUs számlán rajta lesz a locsipocsi?!

 

 

Valamit tegyen, mert ez így nem okés!

 

Vagy tegyek én?{#emotions_dlg.intraining}

 

 

Asszem köszönhetem az uccák lakosainak nevében is! {#emotions_dlg.beauty}

 

 

Ha egy újonnan megválasztott önkormányzat

Alkesz -

2012.03.09. 18:09:34

tele van hitelekkel és úgymond "üres a pénztárca" aszerintem az az alap, hogy az elkövetkező 4 évre minden képviselő és az al/főpolgármesterek, tehát MINDENKI felajánlja a tiszteletdíját a költségvetésükbe. Legalábbis jobb helyeken ez így működik (ld. pl. Farmos). Innentől kezdve indulhatna el az én olvasatomban egy felelős kormányzás. Amíg az önös érdekek vezetnek egy testületet, nincs miről beszélni!

Bár nem kapcsolódott szervesen ehhez a témához, de nem is túlzottan idegen tőle.

hallgatnak....

veroniq -

2012.03.09. 12:03:02

Egy biztos, a viszony elmérgesedett a testület és a polgármester között. Balogh Edit szembemegy a többség- 10 fő- akaratával ebben az ügyben. A tervező azt állítja, csak a plázával együtt lehet megépíteni a piaccsarnokot, hiszen így terveztették meg vele. Erőből nem lehet napozni. Ezt kéne megértenie a polgármesternek és keresnie kéne a kompromisszumos megoldást, amire a testülete is végre hajlandó rábólintani. Ez nem egészen politikai, hanem gazdasági játszma! Ha elherdálják a kötvénypénzt, akkor vagy 50 évig nem jut fejlesztésekre, ezt szeretné a testület megakadályozni. Csupán erről szól a  történet, nem másról. A lakosság érdekében.... De a polgármester ezt nem tudja megérteni. Képzeljétek el, vajon minek kellett történnie ahhoz, hogy képes legyen a FIDESZ összefogni az úgynevezett triumvirátussal? Mindenféle ellenétet félretettek. LŐVE

Megkaptam én is

Thomas -

2012.03.09. 09:09:37

Igazad volt Steve, nem hasonlít!Zavarban van

Én nem nevezném tombolásnak, inkább a másik oldal érvelésének. Ahhoz, hogy a lakosság teljes képet kapjon, mindkét oldal véleményét ismernie kell, és majd mindenki eldönti saját tudása, ismeretei tükrében, kinek ad igazat, azonban ez úgy tűnik a testületi üléseken történteket már egyáltalán nem fogja befolyásolni!

bojkott

veroniq -

2012.03.08. 20:42:49

A mai tervegyeztetés nem volt eredményes, mert a képviselő testületi tagok többsége nem ment el a délután három órára meghirdetett programra. 

Te Steve!

Thomas -

2012.03.08. 17:39:47

Igaz én még nem kaptam Kincskeresőt, de azért megkérdezem, nem a 2011 márciusi szám került a kezedbe?{#emotions_dlg.big}

Az enyémben

Steve968 -

2012.03.08. 17:26:03

nincs erről szó. Vagy mi mást kaptunk ?

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok