Mi Abonyunk - A képviselők többsége nem akarja, hogy egy bank rabszolgája legyen Abony!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.03.03. 19:12

Vállalkozói est vegyes felhangokkal- Elvileg a legnagyobb száz adózó vállalkozót hívta meg Romhányiné Dr. Balogh Edit a vállalkozói estre, melyen mintegy negyvenen vettek részt. Körülbelül ennyi főre is terítették meg az asztalt. A városi képviselő testület egy része bojkottálta a rendezvény, nem ment el. Nem a vállalkozások miatt, hanem pusztán azért, mert a viszony a polgármester Romhányiné Dr. Balogh Edit és a képviselők között egyre inkább kezd elmérgesedni. A város első asszonyán kívül jelen volt Parti Mihály alpolgármester, Dr. Egedy Zsolt, Fekete Tibor, valamint Murvainé Kovács Rita.

A vállalkozói esten a polgármester gyakorlatilag suttogó propagandát folytatott és azt az egyébként valótlan hírt terjesztette, hogy Dr. Egedy Zsolték és a többiek miatt meghiúsul a Főtér program is. Konkrétan azt is sugalmazta, hogy azért nem bontják le az épületeket a piac területén, mert Egedy Zsolt azt mondta, hogy jó ez így, ahogyan van. Balogh Edit szerint bukják az állami támogatást, azt a 900 milliót is, melyet a Művelődési Ház építésére, a Főtér másik részének rehabilitációjára, valamint a Szilágyi Erzsébet utca egyirányúsítására kaptak. A valóság azonban az, hogy ez a 900 milliós állami támogatással megvalósuló projekt halad, éppen a közbeszerzéseket írják ki.

A testületi többség azért nem szavazta meg a piac területén lévő összes épület elbontását, mert úgy gondolták, hogy nem szeretnék megépíteni 800 milliós önerőből a polgármester által támogatott gigaplázát. Viszont szeretnék megépíteni a helyi őstermelők igényeit kielégítő fedett piaccsarnokot, viszont a polgármester által elkészíttetett terv túlzónak tűnik számukra. Ugyanis az eredeti kalkuláció szerint 321 milliós lett volna a fedett piac, és most 500 milliós költségvetést tettek le eléjük. Sajnos ebből keveset finanszíroz az állam, százmilliót összesen. Tehát négyszáz milliót kell saját költségvetésében biztosítania a városnak mind e mellé. Ezért szeretnék a képviselők a város érdekében, ha ennek költségeit jelentősen lefaragnák, eredetileg ugyanis 150 milliós önerőt vállaltak be és nem 400-at.

A Főtér kettő program többi eleméhez 580 milliót kell mellé tennie a településnek, ami szintén nem lesz egyszerű feladat, de legalább az utókor számára épül végre egy csodálatos művelődési ház komplexum. Ezt szeretnék a képviselők, meg a fedett piaccsarnokot is, de az ésszerűség határain belül maradva. Ezzel szemben a polgármesteri propaganda egészen mást szajkóz, ezt a képviselő testület tagjai kikérik maguknak. Balogh Edit ugyanis bűnbakot lát bennük, akik nagyratörő terveinek gátat szabnak. Teszik mindezt Abony város érdekében, mert nem szeretnének egy hitelt nyújtó bank vazallusai lenni.

A tegnapi vállalkozói estre egyébként nem kapott meghívást Mészáros István vendéglős, aki ezek szerint feketelistán van a polgármesternél. Meglehetősen érdekes, hogy Abony leghíresebb vendéglőse nem szerepel Romhányiné kimutatásai szerint az első száz legnagyobb vállalkozó között. Mészáros István tavaly egyébként nem mellékesen a VOSZ, vagyis Vállalkozók Országos Szövetségének díját is megkapta, ő lett az Év Vállalkozója. Ez azonban úgy látszik, hogy elhanyagolható tény a polgármester szerint.

LŐVE
 

Gazdaság:
Abony   
Piac   
 33 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

371596 Ft a bruttó átlagkereset megyénkben

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Piac, de kinek?

napraforgo -

2012.03.05. 07:27:47

Igen, húsz éve erről beszélünk, mellé. Kinek milyen érdeke fűződik hozzá, legyen képviselő vagy bérlő, vagy közszereplő. Már külön rémregényt lehetne a témában írni! Ami biztos: sosem a józan parasztiész és a város tényleges igényeit tükrözik a "tervek/érdekek/". Hogy is van ez? Drága tervek, múló idő, közbeszerzés, város/le/fejlesztő kft, bontási cirkusz..... meddig? Kinek a pénzéből kedves mindannyian, vállalkozói fórum de kinek és minek és mennyiért? Szánalmas, rajtunk-rajtuk derül minden józan gondolkodású ember. Fel kellene állni Urak, Hölgyek, First Lady..... Addig áruljon mindenki a háza előtt, mert az legalább biztos piaci hely!

Vége az eldorádónak...

tyb -

2012.03.05. 05:30:43

Elfogyott ugyanis az állami vagyon. Eltapsolták. Kik? Az aktuális politikai elit és bűnös környezetük. Színtől és a képviselt demagógiától függetlenül mindegyik. A jelenlegi kormányzó párt 98' és 2002 közötti "áldásos" Torgyán-alapú tevékenysége ugyanúgy hozzájárult az állami vagyon elherdálásához, mint a közélet minden területén sikkasztókat, hűtlen kezelőket kitermelő szocialisták. 

 

Százak ellopták a "mesés" vagyont, aminek következményeit milliókkal fizettetik meg az egyenlő teherviselés elvén.

 

Kis hazánkban iszonyú sikeres vállalkozások müködtek az elmúlt húsz év alatt, hisz több mint ezerre becsülik a milliárdosok számát, több tízezren százmilliókkal rendelkeznek. Nyilván némelyik évtizedes múlttal rendelkező drogkereskedőnek, vagy stricinek a becsületére válna ilyen teljesítmény. A közös tulajdonságuk egyébként, hogy a bejelentett kétkezi munkásoktól eltérően egyik "fajtájuk" sem fizette meg a szerzeményük (egészének) adóját.  

 

Ha havi 150.000.-Ft-ot keres a polgár és semmit sem költ , akkor 555 évet kell dolgoznia, hogy milliárdos legyen,  55 évet, hogy száz milliót összegyűjtsön.

 

Az már csak sovány vigasz a kisebb jövedelműeknek, hogy az ész és a pénz ritkán találkoznak... Király Ugye mindannyian tudnánk példákat mondani...   

Megmaradas

Sovany -

2012.03.05. 04:13:06

{#emotions_dlg.smiley119}A biznyizhez, komoj magabiztos elhatarozas,es  eletfontossagu a"" TOKE""

es meg,ez  sem ,"eletbitositas:

Sok sikert!!!

gandalf -

2012.03.03. 22:04:08

Nem tudom hogy mennyi idős vagy Tommy11, de jól kösd fel a gatyát !!! Körbetartozás, megrendelések hiánya, nyomott árak, korrupció, ezek a körölmények nem a gondtalan hosszú élet titka!  KÖNNYEN RÁMEHET AZ EGÉZSÉGED ÉS A CSALÁDOD!!!!!!!

tényleg ennyire rossz a helyzet?

tommy11 -

2012.03.03. 21:55:46

Ha M.O.-on ennyire rossz vállalkozónak lenni,hogyan lehet belőle megélni? Hidd el gandalf, ha lenne annyi pénzem, hogy mellé hitelt fel tudjak venni, akkor én is megcsinálnám a magam középvállalkozását...De gyűjtögetek szépen.{#emotions_dlg.svgmed}

Nem magyarázom el, csak a tapasztalataimat írtam le. Tőlünk is vásároltak vállalkozók. És sírtak. Nagyon. Főleg amikor nem tudtak heti 6-700e ft-os hasznot csinálni. Maguknak. Mert a család éhezik. Ennyi.

 

Vera. Nem biztos, hogy jelen esetben az olcsóbb megoldás lenne a kifizetödőbb. Igazad van, nem tudom a részleteket, csak azt amit TI leírtok ide. Na jó, meg egy-két infó is elhangzik itt-ott...Kacsintás És csak azt látom, hogy tökölődnek. Ha nem az én ötletem, akkor nem kell, ha az enyém, akkor tűzön-vízen keresztül, de véghez viszem. Ez megy, teljesen mindegy, hogy melyik oldalt nézem. Ne kapj szájzárat, mert nem biztos, hogy örülne neki a párod...{#emotions_dlg.sweetkiss}

Adu ÁSZ????

gandalf -

2012.03.03. 21:47:12

19-re lehehet lapot húzni, fel lehet építeni!!!! Üzemeltetni kifogja, mert vevő az üzletekre most nincs, de ebben a gazdasági környezetben nem is lessz!!!!!!!!!!! A piac mostani állapota nekem sem tetszik, és még az egész környete sem, tiszta BALKÁN!!!! ÜZEMELTETÉSRE HONNAN VONNAK MAJD EL FORRÁSOKAT!!!!! MIT KELL MAJD BEZÁRNI, MELYIK KÖZINTÉZMÉNYT!!!!

tommy11

gandalf -

2012.03.03. 21:38:27

Nekem ne magyarázd el hogy működik egy vállalkozás!!! Szabad a pálya tessék csinálni, azt ha elúszik az összes vagyonod NE SÍRJ!!!!  Adók járulékok, állandóan változó jogszabálok, nincs fizetőképes kereslet!   Az állam a legnagyobb adós és nem fizető(autpályák Megyeri híd) áfa visszatérítés,stb!!!

de

veroniq -

2012.03.03. 21:37:18

De, nem tudod a részleteket... ez történne! Pontosan, az olcsóbb megoldást keresik. De tudod mit? Én sem vagyok hülye, hogy azoknak a képviselőknek a fenekét védjem a végsőkig, akik eddig mindnet megszavaztak a diktátornak! Írjanak ide kommentet ők, ha meg akarják magukat védeni. Elegem van. Én csak ABONY érdekeit képviselem! Komolyan mondom:) De szájzár részemről. Szedjétek szét őket. Akkor talán vége lesz a .... vakargatásnak! 

Vera

tommy11 -

2012.03.03. 21:33:25

19-re húznának lapot. Vagy bejön, vagy nem. De ha most nem, akkor sosem. És akkor a következő 100 évben Abonyban legfeljebb a gólyák építenek fészket, mert senki más semmit sem. Én nem az összegekről beszélek, hanem a megoldásokról. Itt ne legyen félreértés. Én nem azt vitatom, hogy ez olcsó, vagy drága, hanem, hogy nem a megoldásokat kereseik, hanem falakat építenek. Mondhatja azt is a képviselői testület, hogy ez így rendben is lenne, de meg lehetne olcsóbban is csinálni. Van egy ötletem...

De nem ez történik és ez engem személy szerint zavar. Mellesleg azt a 2 milliárdot nem egy összegben kellene kifizetni ( vagy legalábbis lehetne ebből is "üzletet" csinálni ), ha pedig ft lenne a kamat, akkor 3 milliárd lenne az összeg.  Viszont ha bejön, akkor ezt a pénzt a város röhögve fizeti vissza és csak nyer vele.

Most...

Svoboda -

2012.03.03. 21:27:58

....én adok Tommynak egy pontot, mondjuk Gandalf elsö pontját, ok?{#emotions_dlg.boss}

Hitel....?????

gandalf -

2012.03.03. 21:26:12

Inkább felkötném magam, de hitelt akkorse vennék fel ha pisztolyt tartanának a homlokomhoz!!!!!  EGYÉBKÉNT NINCS HITELEM!!!

Nincs...

Svoboda -

2012.03.03. 21:25:02

szerencsére üldözési mániám és minden nap borotválkozom! {#emotions_dlg.facewithglasses}

ősszakállú barátom :-)

tommy11 -

2012.03.03. 21:24:01

Tudod egy vállakozó hogyan üzletel? Megpróbálom körül írni... I. verzió: Adott egy terület, ami ér kb. 1000ft-ot. Neki felajánlják 750ft-ért. Ő elkezd sírni, hogy ennyire nincs pénz, annyira szegény, ad érte 550ft-ot. Végül 620ft-ért tudja megvenni. Utána ő kiteszi 1500ft-ért, amit 1250ft-ért ad el...

II. verzió: vár...vár...beszélget több vállalkozó társával...vár...vár...beszélget még több vállalkozó társával...vár...( már nyitna a piac, de még mindig nincs bérlő )vár...( most már szorít az idő, így engednek az árból )vár...( most már alámennek az alámehetetlen árnak is, csak legyen bérlő )bérli a területet 400ft-ért...majd megjeleni az X6-ossal, hogy aláírják a szerződést.

 

Remélem érted?!

:)

veroniq -

2012.03.03. 21:20:54

Svoboda, üldözési mániád van.... nos, jobb lesz, ha megborotválkozol.... {#emotions_dlg.sm} Vagy a március 15-én Petőfit játszod majd? 

gandalf pontja

veroniq -

2012.03.03. 21:18:11

Megint nálad a pont! {#emotions_dlg.beauty} Szerinted, te, ha tudnál 800 milliós hitelhez jutni, akkor be mernél vállalni egy Abony plázát???? Majd mutatom holnap a terveket, hogy mit is.... 

Köszönöm a.....

Svoboda -

2012.03.03. 21:17:43

....jótanácsnak álcázott fenyegetést.....nem emlékszem ugyan rágalmazásra és ha elvakultnak tünnek a kommentjeim,akkor nem kell elolvasni.....

Lehet...

gandalf -

2012.03.03. 21:17:02

Nem vak ez aló csak bátor!!!

TOMMY

veroniq -

2012.03.03. 21:16:21

Azért nem jó, mertg 800 milliós önerőből, svájci frank alaú hitelből kellene a plázát megépíteni, visszafizetni 2 milliárdot kellene. Ez a pláza. És akkor a városban semmi nem épülne a következő 100 évben! .... a bank lenne a polgármester... nem kapnának bért a dolgozók... időben legalábbis tuti nem... soroljam? 

Mert.......

gandalf -

2012.03.03. 21:15:09

Aki most kezd új vállalkozásba az orvosi eset!!!! Ha valakit megbántottam evvel a kijelentésemmel, most kérek elnézést!!! VAN EGY KIS VÁLLALKOZÓI MÚLTAM !!! Valamivel több mint 2 évtized!

épülni is fog minden....

veroniq -

2012.03.03. 21:12:55

Svoboda.... Hallgatni arany! Félek, hogy nem csak én olvasom az elvakult kommentjeidet, amikben a képviselő testület jelentős többségét  krititzálod. Most még enyhén fogalmaztam.... Volt olyan is, hogy gyakorlatilag rágalmaztad őket.  Jövő ilyenkor kíváncsi leszek, hogy hol fogsz dolgozni. Ez egy baráti jótanács volt részemről..... LŐVE

Mert...

Svoboda -

2012.03.03. 21:07:19

...senki nem hiszi el, hogy lehet bármi is, amíg el nem kezdődik! Ennyit az előrelátásról!

tommy11

gandalf -

2012.03.03. 21:03:51

Nem értem ha ez akkora üzlet a vállalkozóknak hol marad el a tolongás!

A te pénzedet ráteheted, az enyémet nem ekkora ökörségre nempazarolnám! Álmodni lehet, sőt kell! Az üzleti döntéseket hideg fejjel racionálisan kell meghozni, külömben keserű az ébredés!

Költői kérdés...

Svoboda -

2012.03.03. 21:02:02

....vagy mégsem az....Szóval mi is volt az oka a Kéttorony kötvény kibocsájtásának? A kötvény egy kvázi hitel....tehát miért kellett felvenni ezt a hitelt? Én úgy tapasztalom fejlesztésre. Most épülhetne belőle művelődési ház, új zeneiskola, korszerű piac. Az üzletház tekintetében a polgármester már egyideje visszavonulót fújt, erre most ne hivatkozzon senki. Szóval: mire is jó a kötvény????

nem értem

tommy11 -

2012.03.03. 20:53:46

Nem értem, hogy miért baj az, ha Abony mer egy kicsit nagyobbat álmodni? Miért nem jó a csónakázó tó? Miért nem jó egy "gigapláza", ahol egy helyen lehetne bevásárlócsarnok, piac, áruházak, stb.? Miért lenne baj, ha nem mi járkálnánk át Szolnokra, hanem a szolnokiak ( és esetleg ceglédiek )jönnének át hozzánk? Igazad van kedves szerző valóban sokba kerül a projekt, de ennek a többszöröse térülhet meg...Nem a kifogásokat kell keresni és gátat építeni, hanem a közös megoldást kell/ene keresni. De úgy látom, hogy itt is beválik a jó magyar szokás; miszerint szidni, bírálni, kifogásokat keresni sokkal könnyebb. De a feladatot végrehajtani, megcsinálni nem.

Az őstermelő, vállalkozók ki fogják tudni fizetni a bérleti díjat, mert az nem fog 3-500e ft-ba kerülni. Mellesleg nekem ne panaszkodjanak a vállalkozások, mert Abonyban nem egy vállalkozónak nem a Q7-es, vagy az E220-as az egyetlen gépjárműve ( ami után sokszor nem fizetnek adót ).

Már nem

Steve968 -

2012.03.03. 20:51:29

kívánok újra leírni olyanokat, amit máshol már megtettem, annak tükrében a cikkben van néhány tévedés ...

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Jól tudod,

ellike51 -

2012.03.03. 20:50:34

mindenütt az.

Tanulmányoztam...

Svoboda -

2012.03.03. 20:49:34

....és tanulmányoztam ezt is....http://www.abony.hu/files/ledok/rendeletek/2010/egyseges/16-2001.pdf

Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy a piac üzemeltetése önként vállalt feladat az Önkormányzat részéről....de lehet megint tévedek, nem vagyok formában....

Jelenleg

Steve968 -

2012.03.03. 20:47:23

két törvény él az önkormányzatokról ... Van egy frissebb is.

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Svoboda, kérlek tanulmányozd!

gandalf -

2012.03.03. 20:31:27

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000065.TV

gandalfnál a pont

veroniq -

2012.03.03. 20:09:51

Svoboda, megint nem vagy formában... Írj már valami olyat kérlek, amit lájkolhatok! Például a rehabilitációs munkatársakról, akiket elküldtek.... {#emotions_dlg.ops}

Gandalf!

Svoboda -

2012.03.03. 19:58:02

Úgy tudom a piac müködtetése önkormányzati feladat. 

Tárgyilagos.

gandalf -

2012.03.03. 19:22:16

Akarsz több adót fizetni, mert én nem???!!!!     Egyébként mi lenne ha a mostani romos épületek helyére ápülne a Lidl, a piaccal kombinálva?Az üres telket amire a Lidl eredetileg épült volna, más értelmes célra is fel lehetne használni! Természetesen meg kellene egyezni az áruházláncal!         Nem hiszem egyébként hogy önkormányzati feladat lenne a piac építése, és működtetése!Már sokkal régebben kellett volna csinálni egy rendezési tervet nem csak ötletelni! Ezek a képviselők soha nem építettek fel egy komoly életképes vállalkozást a saját erejükből, pénzükből!!!             KÖNNYŰ A MÁS FARKÁVAL VERNI A CSALÁNT!!!!   A piac építésének a bekerülési költsége a bödös életben ebben a fomában nem térül meg!!! Márpedig egy gazdasági vállalkozás nyereségorientált, kérdezem 300 000-500 000ft/m2 áron ki vesz itt lakást vagy üzletet !!! Az őstermelők zöldségesek ki tudják e fizetni a jelentősen megemelkedő helypénzt??          Egyébként minden nagyberuhásnak van projetmenedzsere, aki nem csak a nagy pénzt veszi fel, hanem valóban felel a döntéseiért!       Nekem űgy tűnik, egyes embereknek ez a beruházás lenne élete fő műve!!! Megcsináljuk ha beledöglünk is!!!  Nem baj majd vetünk még ki több adót, a hitelek fizetésére!! Tisztelettel! Gandalf 

A képviselők többsége nem akarja,

Tárgyilagos -

2012.03.03. 18:04:26

A képviselők többsége nem akarja, hogy egy bank rabszolgája legyen Abony!

Csak ehhez az egy mondathoz:

AZ EGÉSZ ORSZÁG AZ IDEGEN BANKOK RABSZOLGÁJA!!!!

Akkor meg ki akartok tűnni?Minek?Van értelme?


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok