Mi Abonyunk - Tények és ami mögötte van
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.11.26. 09:49

Sikerberuházás - A napokban adták át a megújított nagykőrösi strandot, melyet az a befektetői csoport menedzselt le, pályázati forrást is igénybe véve, mely Abonyban is megpróbálta a piacot felújítani. Nagykőrösnek sikerült magántőke bevonásával a korábban bezárt létesítményt újra üzembe helyezni, igaz hosszú út vezetett el idáig. A városvezetésnek is kompromisszumokra volt szüksége, de önerőből talán soha nem boldogult volna a fejlesztéssel.

Abonyt leelőzte Nagykőrös abban a tekintetben, hogy ez utóbbi városban fedett rész is a vendégek rendelkezésére áll tehát gyakorlatilag téliesítették a létesítményt.

Abonyban csak " vetyengenek " arról, hogy megérné-e lefedni a strandot. Romhányiné Dr. Balog Edit polgármester érdekes módon az egyik legnagyobb ellenzője annak, hogy téliesítsék a strandot, mert attól fél, hogy a városnak ez havonta több milliós plusz kiadást jelent.

Nagykőrös megoldotta, hiszen az üzemeltetés feladata nem a városé, hanem a befektetőé. Igaz, ehhez ingatlant kellett átadni a magántőkének, melynek hasznából nyilván tudja majd fedezni a működtetés minuszait.

Sajnos ma, Magyarországon csak igen kevés strandot lehet nyereségesen működtetni, Cegléd is vergődik a maga - egyébként csodálatosra sikeredett - strandjával.

A dolog pikantériáját tehát az adja, hogy az a Bábel Tibor valósította meg Nagykőrösön a strandberuházást, akit Abonyból gyakorlatilag elüldöztek a piacprojekt tervezési stádiumában.

Holott maga a polgármestere hozta a városba, mégis ő volt az később, aki szorgalmazta, hogy ne ő legyen a piacprojekt gazdája. Célt értek.

Bizonyos érdekcsoportoknak nagyon nem tetszett, hogy Bábel úr a maga magántőkéjével esetleg még nyereséget is termel magának.

Akkor nem gigapiacot terveztek, hanem egy emberi léptékű ingatlant. Ma már más a helyzet. Az abonyi városi vezetés azon mesterkedik, hogy sok százmilliós beruházással piacot és üzletközpontot varázsoljon a területre a gazdasági válság kellős közepén.

Mindezt java részt a település totális eladósítása útján, vagyis önerőből, melynek fedezete a kibocsátott Kéttorony kötvény tőkerésze.

Ez pedig nem más, mint svájci frank alapú hitel. Kiderült az is menet közben, hogy mivel tíz év alatt kellett papíron megtéríteni a fejlesztést, aranyáron kínálják az ingatlan négyzetméterét.

A bérlet 13 euro/m2/hó, a vásárlás meg 500 ezer forint/m2. Talán ezért sem vett még senki, még csak előszerződést sem kötöttek senkivel a bérletre vagy vételre.

Visszatérve a nagykőrösi strandra, elmondható, hogy az országos sajtóvisszhang sem maradt el. Még az MTI is tudósít róla. Tehát, elérte azt a bizonyos ingeküszöböt ez a fejlesztés.

Miért is érdekes ez? Mert a nagykőrösi főtér projekt egyetlen egy országos sajtóorgánumban sem jelent meg, holott ez a város életében sokkal nagyobb léptékű volt.

Vagy nagyon rosszul vagy sehogy sem kommunikálták le mindezt, vagy nem érdekelte a kutyát sem az, hogy megújul a település......

Viszont készült egy könyv a megújult Nagykőrösről, milliós kiadással, igaz a projekt részeként, de ezt " földi halandó " nem vásárolhatja meg....

Érdekes és meglepő.....

Lőrinczy Veronika 

Gazdaság:
Abony   
Strand   
Piac   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Felhívások jelentek meg az Üzleti Parkkal kapcsolatban

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok