Mi Abonyunk - Kórházbotrány: Vissza az államnak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.09.28. 12:56

Állami kézbe kerülnek a fővárosi kórházak az adósságllományukkal együtt. Arról egyelőre nincs információnk, hogy mi lesz a vidéki egészségügyi intézmények sorsa, de várható ebben is változás. A kórházbezárások réme is felsejlik. Az egészségügy így is romokban van, hatalmas az alulfinanszírozottság, valamint az egyes vizsgálatokra a várólisták hossza kritikán aluli. Íme egy összeállítás a fekete szerdaként emlegetett akcióról. A döntést ma hozta meg a közgyűlés Budapesten

 

Tucatnyi kórházat ad át a főváros az államnak, amennyiben megszületnek az ehhez szükséges jogszabályok - döntött hosszas, személyeskedő vita után név szerinti szavazással a közgyűlés.Az eredeti előterjesztést amolyan szándéknyilatkozattá butították. Az ellenzék szerint a főváros 150 milliárd forintot veszít, Tarlós István viszont közölte, semmilyen vagyonvesztéssel járó megállapodást nem ír alá. A hvg.hu információi szerint a kormány viszont nem fizetne az önkormányzatoknak.
 
 
Horváth Csaba még a közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján elmondta: a kórházak átadása "káosz és zsákmányszerzés". "Nevezhetjük funkcióváltásnak, vagy államosításnak, a döntés valójában árulás" - fogalmazott az MSZP frakcióvezetője. Amellett, hogy a főváros garancia nélkül adja át az egészségügyi intézményeket, 150 milliárdos ingatlanvagyont ruház át. "Fekete szerda ez a főváros történetében" - tette hozzá.
 
A szocialista frakcióvezető azt kérte a főpolgármestertől, hogy majd csak a végleges, garanciákat tartalmazó megállapodásról döntsön a közgyűlés, amely nem tulajdonba, csak kezelésbe adásról szól. Tarlós István ígéretet tett arra, hogy a végleges megállapodást is a közgyűlés elé terjeszti, s majd akkor visszatérnek a kezelésbe adásról szóló felvetésre is. Tarlós támogatta Horváth Csaba név szerinti szavazásra vonatkozó kezdeményezését.
 
 
A Jobbik fővárosi szervezete szerint a kórházak állami kézbe adása "ugrás a sötétbe", s a javaslatról annak jelenlegi formájában nem tudnak döntést hozni. Staudt Gábor budapesti elnök szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: nem derül ki az előterjesztésből, hogy mi lesz az ingatlanvagyon sorsa, melyek azok a garanciák, amelyek az ellátórendszert biztosítják, mi lesz a betegekkel, az orvosokkal. Aggályát fejezte ki annak kapcsán, hogy az előzetes információk szerint a kórházak egy részét be akarják zárni.
 
Staudt azt is felvetette, hogy mi lesz az agglomerációval az állami kézbe adás után. Mint mondta, köztudott, hogy Pest megyéből nagyon sokan Budapestre járnak kórházba, ami egyrészről jó, mert magas színvonalúak a fővárosi kórházak, másrészről viszont senki nem fizeti meg az ellátásukat a fővárosi kórházaknak. Becsléseik szerint amennyiben kifizetnék az agglomerációban élők ellátási költségeit, úgy az egészségügyi intézmények "vígan el tudnának működni", sőt még fejlesztésre is lenne forrásuk.
 
A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének napirendjén szerepel a tizenkét, fővárosi önkormányzati fenntartású és egy alapítványi működtetésű egészségügyi intézmény állami tulajdonba adásáról szóló javaslat.
 
MTI - jobbik.hu
Egészségünk:
Abony   
Kórház   
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Érdemes elektromosra cserélni a hagyományos fogkefét

A koronavírus járvány sokaknál pszichés zavarokat okozott

Orbán szerint hamarosan lesz vakcina

COVID kórház a ceglédi is- Államtitkári nyilatkozat

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

Kérdezz, felelnek - tanácsadás az interneten

Rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás

Pusztai Dezső ceglédi kórház főigazgató: Két hétig nagyon nehéz lesz

30 év körüli a legtöbb új koronavírus fertőzött

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
EURO ONE

Truckman -

2011.09.28. 13:26:24

Már látom, ahogy kis butikok nyílnak majd a mostani EÜ.központunk  "helyén"!Ártatlan


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok