Mi Abonyunk - Hulljon le a lepel a Strandról
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.06.20. 11:14:59

Miért nem mehetnek be a strandra a szülők nézni az úszó gyerekeket? Miért van állandó harc egy vendéggel és családjával? Mennyibe kerül a belépő nálunk és menniybe máshol? Miért nem mennek az abonyiak az abonyi strandra? Ezekre a kérdésekre és még számos érdekességre kerestem a választ, íme:


Mint lapunk már beszámolt arról, az Abonyi Strandon az úszásoktatáson részt vevő gyerekek kísérőinket lejes árú belépőjegyet kell vásárolniuk, ha meg szeretnék nézni az úszás alapjait elsajátító csemetéiket. A 15 alkalom egyébként összesen 13.000 forintba kerül a kicsik számára, és az úszásoktatók személye nem csupán a sikert garantálja, hanem azt is, hogy szeressenek a strandra járni a gyerekek. Annak jártam utána, hogy miért is van ez a nagy szigor, miért nem mehetnek be a szülők kísérőként a gyerekekkel. Pár nap után derült ki számomra, hogy alkalmanként két szülő bemehet és van a tanfolyamon kettő olyan nap, amikor mindenki megnézheti a kicsiket. Egyetértek azzal, hogy nem szerencsés, ha a szülő a medence széléről lesi a „ nebulót”, hiszen akkor nem az úszásra koncentrál a gyerek. Ugyanakkor valós igény lenne arra, hogy a kísérők legalább valamilyen „ látogató jeggyel „ bemehessenek. A bizonyos biztosítékot az csapta ki nálam, amikor egy szomszédos településről érkező nagypapa panaszolta el, hogy ha tudja, hogy ez itt így működik, akkor biztos, hogy nem ide, nem Abonyba hozza a gyereket.

 

A nagypapa végigüli a bejáratban az oktatást.. Én szégyelltem magam mindezek miatt… Építsünk Abonynak pozitív image-t… Így? Meggyőződésem, hogy a kialakult helyzetért a kommunikáció hiánya vagy elégtelen volta felelős. A feltételeket jó lenne előre tisztázni, nem utólag szembesülni a tényekkel. Egyébként a nagypapa is megtehetné, hogy 10 alkalomra szóló belépőt vált, mindösszesen 4.600 Ft-ért. Ezért az összegért nem csak nézhet, hanem igénybe is veheti a strand összes szolgáltatását. Ezekről a problémákról őszintén beszélgettem az üzemeltető önkormányzati cég, az ABOKOM Kft. ügyvezetőjével, Gáspár Csabával, aki lapunknak elmondta, hogy igyekeznek megoldani a gondokat. Megtudtam, hogy most fog a képviselő testület elé kerülni egy javaslat, mely szerint az úszásoktatáson részt vevő hozzátartozóknak módjában álljon úgynevezett sétáló jegyet vásárolniuk. Ennek tervezett ára 3-400 forint. „ Törvénytelenül járnék el, ha képviselő testületi döntés nélkül árulnánk ilyen jegyeket! „- mondta a cégvezető.

 

Elmondtam, hogy megértem, mindent megértek, de azt nem tudom elfogadni, hogy miért az úszásoktatások első tanfolyamainak végére születik meg majd a döntés. Elkéstek, ez olyan eső után köpönyeg. Mint ahogyan szerintem az is gond, hogy a hozzátartozóknak senki sem ajánlotta fel, hogy milyen összegért mehetnek be kedvezményesen a strandra. Pedig vannak ilyen lehetőségek jócskán. Igaz, ez kifüggesztésre került a bejáratnál, de azt gondolom, hogy mindez kevés. Biztos vagyok abban, hogy a kedvezményes lehetőségekkel sokan éltek volna, így a strand jelentős bevételtől esik el. Pedig itt minden egyes fillér számít, hiszen az veszteséges. Ráadásul 136.000 forint pénztárhiány is keletkezett, melyért a polgármester szerint nem a strand vezetése a felelős…. Hagyjuk is. Evezzünk át más vizekre.

 

Az abonyi strandon az egyik szülő éves bérletet vásárolt és kisfiának is vett egyet. A gyerek orvosai tanácsára úszik rendszeresen, minden nap jönnek. Az apa nem tudja minden alkalommal elkísérni gyermekét, így gondolta, hogy bérletét az anyának adja át, hogy az bekísérhesse őt. Lapunk úgy értesült, hogy a gondok ott kezdődtek, amikor az anya is fürdőzött az apa bérletével… A család és a strand vezetősége között vitahelyzet alakult ki. Megtudtam, hogy naponta vannak összetűzések, a sértett család árgus szemekkel figyel és folyamatosan panasszal él….. Ők az árlista szerint kétszer 29.400 forintért vettek éves bérletet. Ugyanis ennyibe kerül a gyermek, diák és nyugdíjas bérlet egész nyárra.

 

Ha már az áraknál tartunk…. Az abonyi strandfürdő területén jelenleg a legvadabb kánikulásban is csak lézengenek a vendégek. Legalábbis az úszásoktatás kivételével igen. Sajnálom, hogy mindez annak ellenére van így, hogy a strand valóban szép, üde, rendezett és  a felújított két medence is minden igényt kielégítő. Nos, az elmúlt héten az egyik, gyógyúszáson részt vevő kislány a foglalkozás végén hiába kereste ruháit…. Vélhetően azokat ellopták. A többieké is a földön hevert….

 

Az abonyi ember nem vagy csak igen ritkán nevezhető lokálpatriótának. Mindent „ fikáz „, ami abonyi, annak ellenére, hogy hangoztatja helyi voltát vagy azt, hogy mennyire ragaszkodik helyi értékeinkhez. Itt gondolok arra többek között, hogy inkább elmegy kétszer annyiért egy Plázába venni méregdrága ruhát, mint hogy itthon nézve körül és ezzel saját lakótársának, szintén egy abonyinak hozna bevételt. Így van ez vélhetően sajnos a stranddal is. Igaz, az abonyiak érdekesek. Abony a pletykák városa… Ki, kivel, hogyan, miért, mennyiért, hogy néz ki, mennyire hájas levetkőzve? Borzasztóan érdekli ez a közvéleményt….  Nyilván sokan ezért keresnek más településeken fürdőzési lehetőséget. A helyett, hogy az abonyi strandnak teremtenének bevételt. A bevételből pedig több maradna a közösben, talán egy utca vagy egy járda is felújításra kerülhetne belőle. Tőlem szokatlan módon most kicsit, hosszúra sikeredett cikkem, de ezt is vitaindítónak szánom. Végezetül álljon itt egy összehasonlító táblázat a környező települések és kicsit messzebiek strandárairól:

 

 

Nyitókép forrása:   http://www.thermaltours.hu/furdo_ok.php?furd_azon=6&hir_azon=6

Megállt az idő, hiszen az országos portálon még mindig ez a kép szerepel....

Különvélemény:
Strand   
 10 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

Szép volt Krisztina, büszkék vagyunk Rád!

Ezt hagyta maga utána Győzike- szerű család a szolnoki moziban :(

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Ezért fizetik a lakók a súlyadót?

A kis egoista....

Füstölt az IC

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
jáj

veroniq -

2011.06.29. 22:24:48

Na, ez így van tényleg! Bleeee De én már nem merek ilyesmiket írni.... Üdv: LŐVE Vejjj

Lellén a Napfény strandon

tika97 -

2011.06.29. 22:21:16

1500 Ft. a családi belépő. És ott medence is van meg az egész BalatonTutkĂł!

Nagyon régen

ellike51 -

2011.06.24. 09:47:51

nem jártam ott, máshol is csak nagyon ritkán nemigen vagyok strandoló tipus. Úgy gondolom, hogy az abonyi strand is megérne egy hatástanulmányt. Terjeszkedési lehetőségei behatároltak, (szükséges-e egyáltalán?) a mai lehetőségei mennyire kihasználtak stb.

Zsinórban vannak a közelben termávizes fürdési lehetőségek, azok árai összehasonlításában nem rossz valóban a belépő, de azért lennének javaslataim további árkedveményre...

Akár cirkuszi példával is élhetnék.

sétálójegy

veroniq -

2011.06.21. 16:12:51

Ma örömmel értesültem arról, hogy van olyan anyuka, aki már tudott vásárolni úgynevezett sétálójegyet a strandon! Ára 390  FT., ha jól tudom. LŐVE

babakocsi

abonyi -

2011.06.21. 15:47:01

Sajnos én is hallottam egy szomorú történetet a strandról.

Egy barátnőm indult a kisfiáért az úszótanfolyamra, a másik kisfiával-babakocsival. A pénztárnál szóltak, nem lehet babakocsival bemenni, sem bébihordóval.  Jegyet kell vásárolni.Végül babakocsijegyet sem tudtak adni. 10-kor nyit a strand, ez negyed 11-kor volt, az úszónafolyamnak fél 11-kor vége.  660Ft-ot akartak elkérni azért a negyed óráért ,amíg babakocsival bemegy a gyerekért. Mondták, azért ,mert ha anyuka fürdeni is akar, akkor jegy kell. Kérdem én, melyik anyuka az, aki úszik egyet, amíg a babakocsiban ott a pici gyerek?

Hihetetlen, de ez Abony. Örüljenek, hogy megy valaki is a strandra.

régen kukacoskodtam már :D

pjt -

2011.06.20. 17:32:05

"lejes árú"- román fizetőeszközt is elfogadnak?

A nagypapa végigüli a bejáratban az oktatást. ????

Mért van ....???

gandalf -

2011.06.20. 15:08:21

Eszembe se jut az abonyi strandra menni, ott ugyan is megált az idő, mint abonyban úgy általában!!! Lehet hogy ez a környék egyik legolcsóbb strandja, de ez ma már kevés a boldogsághoz, ahhoz több és színvonalasabb szolgáltatás kell!!! Elsősorban jobb öltözők, több medence, a kicsiknek gyermek csúzda, nem utolsósorban fedett medencék,szaunavilág, stb!!!       http://www.demjengyogytermal.hu/?page=galeria                                                                      http://www.termalfurdo.net/index.php?p=egy_furdo&fid=156&alm=4                                             http://www.termalfurdo.net/index.php?p=egy_furdo&fid=79                                                         http://www.turkevetermal.hu/                                                                                                 Lehet ezt másképp is csinálni mint abonyban, nem feltétlenül az ABOKOM KFT-nek kell üzemeltetni, lehetne egy valóban tőkeerős vállalkozónak hosszútávra bérbeadni!!Természetesen csak is MAGYARNAK, megfelelő garanciával, kötelező fejlesztésekkel, jogosítással!!!                       Ezzel a tehetségtelen menedzsmentel nemhiszem hogy sokkal jobbat kilehet hozni, kell egy igazi tulajdonos, és vállalkozó szellemű menedzsment, akik szívügyének tekintik a strand felvirágoztatását!!!! Tisztelettel!  Gandalf

strandmarketing

veroniq -

2011.06.20. 13:28:04

Néhány link az abonyi strandról, melyek ingyenesek és van, ahol a strandunknak csak a hűlt helye található....

http://www.iranymagyarorszag.hu/abonyi_strandfurdo/I305030/

http://www.vendegvaro.hu/strandfurdo-abony

http://www.thermaltours.hu/furdo_ok.php?furd_azon=6&hir_azon=6

http://turizmus.homokhatsag.hu/vonzero.php?id=153

http://www.hungarianspa.info/pont.php?poi=2

http://www.csaladinet.hu/programajanlo/wellness_csaladi_programok/1019_abony_varosi_strandfurdo/

http://www.programturizmus.hu/tpartner-varosi-strandfurdo-gyogyfurdo-egeszsegmegorzo-kozpont-gyogyaszat-kezeles-abony.html

http://www.szeporszag.hu/main.php?ds_clock_delta=&language=hungarian&ds_show=indiv&ds_noback=yes&varos_id=370&modify=1939

 

 

Sajnos megállt az idő, általában röhejesen régi képekkel " hirdeti " Abony a strandot! Nagy kár érte! Most őszintén.... Ti kedvet kapnátok ezek után idejönni????? Hátha csoda történik és egy napos munkával egy " jótündér " egy normális ajánlót és sok jó képet elküld a megfelelő helyekre:) Várjuk! LŐVE

ez a beszéd:)

veroniq -

2011.06.20. 13:13:43

Na, pontosan ilyen hozzászólásokra gondoltam én pro és kontra:) Ez a MiStrandunk, ami többet érdemelne, mind a városvezetés, mind pedig a lakosság részéről. Sajnálom, hogy nem tudok normálisan úszni és utálok is ...... Biztos szuper érzés:) Ja igen, egy csomó egyéb jegyárat nem is írtam ki.... Vannak pedig! Ezeka  mindenfle kedvezményes lehetőségek. Veronika

miért nem?

la65 -

2011.06.20. 13:00:55

Sziasztok!

Én alig várom a májust mert ugye akkor indul a strand szezon nálunk.

Az úszó bérlet árát nem írtátok fel harminc napra  5950Ft ba kerül

reggel 6-8ó közöttre vagy 18-20ó közöttre szól.Abonyban kb6-8ember él ezzel a lehetőséggel.

Ha valaki kipróbálja milyen azzal kezdeni a napot hogy leúszik 1km-t valószínűleg függővé válik és azt teszi utána minden nap.

Biztatok mindenkit tegyen meg az egészsége érdekében ennyit.

Talán ha sokkal többen kijárnánk úszni lehet hogy jutna pénz a strand befedésére ill.komolyabban elgondolkozna a tisztelt képviselő testület is ezen a problémán.

Nem csak öt hónapot úszhatnánk hanem egész évben,mert a családi költségvetésből ezt még ki

tudom, tudjuk többen spórolni de hogy még vidékre eljárjak azt már nem, 

A belépőjegyek árait összehasonlítva Abony viszonylag olcsó hely . Nem azt a zöldszínű vizet fogjátok találni ami emlékeitekben él. Igázán jó kis strand lett a miénk.

 


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok