Mi Abonyunk - Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.10.05. 16:11

Még mindig a vírus nyomja rá a bélyeget az ingatlanpiacra, bár szerencsére nem olyan drasztikusan, mint az meg lett jósolva. A második hullámba érve, érdemes összevetést készíteni, hogyan alakultak az ingatlanárak a tavalyi évben és hogyan idén városunkra nézve. Mi a helyzet a lakáspiacon és a fővárosban? Mostanra ugyanis már kellő adat áll rendelkezésünkre, hogy konklúziót vonjunk az ingatlanok négyzetméter árait vizsgálva.

Családi házak árváltozása a vírus előtt és alatt Abonyban

 

Az idei évben már túl vagyunk a koronavírus első hullámán és jelenleg a másodikat tapossuk. Innen érdekes visszatekinteni és összehasonlítást készíteni az idei és tavalyi ingatlanárakból. Vajon egy éve hogyan alakult városunk ingatlanpiaca? Az Ingatlannet.hu staisztikái alapján készítettünk egy grafikont, melyen láthatóak az abonyi családi házak átlagos négyzetméter árai 2019 januárjától egészen idén augusztusig. A tavalyi évet vizsgálva láthatjuk, hogy a családi házak árai 121 ezer Ft/m² legalacsonyabb és 149 ezer Ft/m² legmagasabb négyzetméterár között voltak jelen, ami azt jelenti, hogy 23%-os volt az ingadozás.


Ehhez képest idén a legmagasabb négyzetméterár a családi házak tekintetében márciusban, a koronavírus első hullámának megjelenésekor volt, 172 ezer Ft/m², majd csökkeni kezdett egészen júniusig, amikor is elérte az idei év legalacsonyabb négyzetméter árát, vagyis 149 ezer Ft/m²-t. 2020-ban az abonyi családi házak esetében tehát a legalacsonyabb és legmagasabb ár között 21% volt a különbség, ami nem sokkal marad el a tavalyi különbségtől, így tehát nagyobb ingadozás nem volt jelen idén. Ha a tavalyi évhez hasonlóan fognak alakulni a családi házak négyzetméter árai az év utolsó pár hónapjában, akkor enyhe növekedés lesz majd tapasztalható a négyzetméter árakban.

Abonyban megéri családi házba fektetni


Ha megnézzük a lakóingatlanok árát Pest megyében, azt láthatjuk, hogy átlagosan 416 ezer Ft/m²-be kerülnek. Abonyban jóval a Pest megyei átlagos áron alul árulják az ingatlanokat, ami 161 ezer Ft/m² árat jelent. Tehát ha alapul veszünk egy 100 m² területű lakóingatlant, akkor Abonyban azt körülbelül 16 millióért tudjuk megvásárolni. A budapesti lakásárakhoz hasonlítva, az árkülönbség sokkolónak hathat, ugyanis fővárosunkban a lakóingatlanok négyzetméterára átlagosan 773 ezer Ft/m², tehát az abonyi árak közel ötszöröse, vagyis az említett 100 m²-es lakást itt már 77 millió körül tudnánk megvásárolni.

A lakáspiac kereslete még nem a régi

A forgalom a lakások iránt egész Magyarországon alacsonyabb lett az augusztusi és szeptemberi időszakban. Míg kínálat továbbra is bőven akad, addig a lakásvásárlások száma még nem akar biztatóan megemelkedni. Habár az elmúlt hetekben enyhe erősödésének indult, ami jó jel, azonban nem szabad elbizakodni. Legfőképpen a fővárosban érezhető a pangás a lakásvásárlás iránt, ami rövidesen a lakásárak csökkentésében is meg kell mutatkozzon, hiszen ha nincs kereslet, a kínálat viszont nagy, másképp nem tudják az esetleges lakásvásárlókat adásvételre csábítani. A járvány második hullámában jócskán benne vagyunk, így lehet, hogy nemsokára tényleg árcsökkenés lesz tapasztalható a lakáspiacon. Forrás: Ingatlennet.hu

  

Gazdaság:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?
   
 Czagány Zsolt VFE 
 Retkes Jánosné Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok