Mi Abonyunk - Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8056, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.06.17. 13:27


Az elmúlt öt évben szárnyaltak az ingatlanárak Abonyban és környékén


Az ingatlanpiacon 2016 és 2020 között szinte folyamatosan emelkedtek az árak városunkban és a környéken, sőt az egész ország tekintetében elmondható ez a tendencia. Cikkünkben az elmúlt öt év ingatlanpiaci változásait elemezzük az Ingatlannet.hu segítségével.


A jövő tekintetében azonban már lehet más a helyzet, hiszen a koronavírus megjelenésével sokan az árak és a forgalom csökkenésére számítanak. Ennek oka lehet például a lakosság körében megjelenő óvatosság és tartalékolás is. Jelenleg a legtöbb piaci szereplő az árak mérséklődésére vagy stagnálására számít a következő hónapokban.


A családi házak igen sokat drágultak
Abonyban még mindig jóval olcsóbban lehet házat vásárolni, mint a környező nagyvárosokban, azonban városunk családi házai magukhoz képest igen jelentősen drágultak az elmúlt öt évben. 2016 májusában még átlagosan 101 ezer forintos négyzetméter áron lehetett házat vásárolni az abonyi ingatlanpiacon, ez az átlagár 2020 májusában már elérte a 164 ezer forintot is, így az előző havi árfekvés közel 163 százaléka volt a négy évvel ezelőttiek.


Az abonyi árakhoz képest 40-70 ezer forinttal drágábban mozogtak az évek során a ceglédi, illetve a jászberényi házak árai. Cegléden folyamatos növekedés figyelhető meg az átlagárakban mind az öt évben, Jászberényben viszont a 2018-as év májusi hónapja egy kisebb árcsökkenést mutatott. Cegléden 2016 májusában még 141 ezer Ft/m2-es áron kínálták eladásra a családi házakat, viszont ez az összeg az idei évben már elérte a 220 ezer Ft/m2-t is. Jászberényben 2016 májusától 2020 májusáig 164 ezerről 235 ezerre emelkedett az eladó házak átlagára.


A szolnoki házak árai már jócskán meghaladták az abonyi árakat, 2016 májusában Szolnokon 178 ezer forintos átlagáron kínálták eladásra őket, majd 2020-ban ez az összeg már 296 ezer forintra volt tehető.


A közelben lévő nagyvárosok közül, minden bizonnyal Kecskemét bizonyul a legdrágábbnak, hiszen itt már 2016-ban is több mint 250 ezer Ft/m2-be kerültek a házak. Ezek az árak a későbbiekben pedig tovább növekedtek, így elérve 2020-ban a 357 ezer forintot.
A környék téglalakásai is sokat drágultak
Az Abonyt körülvevő nagyobb városokban a téglalakások árának növekedése sem állt meg 2016 és 2020 között. A legdrágább lakások itt is folyamatosan a Kecskemét területén eladásra kínált téglalakások voltak, itt 307 ezerről 480 ezer Ft/m2-re emelkedtek az árak. A szolnoki árak pedig több mint duplájukra emelkedtek, így elérve a 390 ezer forintos átlagárat. Cegléden szintén sokat drágultak a lakások, hiszen 208 ezer forintról 380 ezer forintra növekedtek az lakásárak. A legkisebb mértékben a jászberényi lakások ára változott, 204 ezerről 291 ezer forintos négyzetméterenkénti árra emelkedett.

Az albérletek piacán nem érzékelhető a kereslet csökkenése
A járványhelyzet ideje alatt a bérleti díjak csökkentek, mely magával hozta a kereslet növekedését is, így az olcsóbb albérletek igen hamar bérlőre találtak, ennek következtében májusban már szinte visszaálltak a díjak a márciusi szintre. Ennyire hektikusan talán még sosem változott a hazai albérletpiac, ellenben az ingatlanpiaccal itt továbbra is folyamatosan zajlanak a tranzakciók.

Gazdaság:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok