Mi Abonyunk - Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.04.23. 10:42

 

Már a tavalyi év második felében lassulóban volt az ingatlanpiac az ország számos pontján. Idén ez a folyamat az ingatlannet.hu elemzése szerint továbbra is megmutatkozik. A helyzetet pedig a koronavírus tovább fokozhatja. A járvány következtében ugyanis még jobban mérséklődni fog az ingatlanpiac. Az, hogy pontosan mekkora lesz a fékezés mértéke, még kérdőjeles, csak becslések vannak.

Nem szárnyalnak tovább az árak
Ugyan éves szinten még valamelyest drágulóban volt Pest megye ingatlanpiaca, de az árak egyre kisebbeket léptéket vettek a létrán. 2019 márciusa óta a családi házak és a téglalakások átlagára 20 százalékkal, a paneleké 5 százalékkal lett magasabb, így idén márciusban a házak átlag négyzetméter ára 350 ezer forint, míg a lakásoké 440-580 ezer forint között alakult. Minden jel arra mutat, hogy Pest megyében a korábbi, hosszú évek meredeken felfelé ívelő tendenciája immáron véget ért.


Ha csak az idei, 2020-as évre fókuszálunk, azt látjuk, hogy szinte már csak stagnálnak az ingatlanpiaci árak. A Pest megyei házak négyzetméterenként átlagosan 10 ezer forinttal drágultak meg az elmúlt három hónap alatt. Ugyanebben az időszakban a téglalakások átlagára végig 580 ezer Ft/m² volt, a panellakásoké pedig szintén csak stagnált és megmaradt egy 440 ezer Ft/m²-es árszinten. 

Az ingatlanárak még így is magasak
Nemcsak megyei szinten, hanem a megyén belül az egyes települések családi házainak árváltozását is megvizsgáltuk. Itt is arra az eredményre jutottunk, hogy az emelkedő tendencia lassulni kezdett, vannak települések, ahol pedig már némi csökkenés is felfedezhető.
Mivel még csak kicsit mérséklődő fázisban vannak Pest megye településein a házak, így továbbra is magas árakkal kell számolni. Persze mindig van kivétel. Például Abonyban a házak átlagára idén márciusban 170 ezer Ft/m² volt. Az Albertirsán és a Cegléden eladó házak 220-260 ezer Ft/m²-es márciusi átlagára sem mondható drágának. Viszont Vácon annál inkább, itt több mint 400 ezer forintért kínálták a házak egyetlen négyzetméterét. Érd családi házai is borsosak voltak, idén márciusban elérték az átlag 450 ezer Ft/m²-t. A vizsgálatunkba vont Pest megyei települések közül a legmélyebben Dunakeszin és Budaörsön kellett zsebbe nyúlni. Dunakeszin 540 ezer Ft/m², Budaörsön 580 ezer Ft/m² volt a családi házak márciusi átlagára. 

 

A járvány miatt nem áll meg az élet
Nem feltétlenül kell várniuk a hirdetéssel az eladóknak, azok, akik lakást vagy házat akarnak venni, sokkal gyakrabban nézik most a kínálatot a kijárási korlátozás miatt. Persze az eladást nem a hétköznapokban megszokott módon kell lebonyolítani, hiszen a piacon lévő ingatlanokba most nem lehet ellátogatni, de számos technológiai megoldással lehet helyettesíteni. Például olyan platformok nyújtanak segítséget a kapcsolattartásban, mint az Instagram, a Zoom, a YouTube és a Twitter. Az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendenek ezek ilyen virtuális megoldások, melyeknek köszönhetően az érdeklődők megtekinthetik a kiszemelt álomotthont. Forrás: Ingatlennet szakemberei
 

Gazdaság:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 6-os választókerületben?
   
 Gulykáné Gál Erzsébet Függyetlen 
 Juhász Petra Fidesz- KDNP 
 Krupincza János VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok