Mi Abonyunk - SUPER Mario
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.04.11. 13:00:25

Kedves Olvasóink!

 

Ezúttal új rovatot indítunk, melyben régi, jól bevált úgynevezett retro számítógépes játékokat ajánlunk szíves figyelmükbe. Az ötletgazda yoyo nevű felhasználónk, de terméezetesen Önöktől is várunk játékötleteket, melyeket szívesen megosztunka  többiekkel. Íme, most a Super Mario lesz " porondon ".

 

A Super Mario Bros ,röviden csak SMB, egy videójáték, melyet a Nintendo adott ki 1985-ben, a NES konzolra. A Super Mario Bros. a videójátékok egyik klasszikusának számít, aminek hatása máig is érződik és melynek azóta számos folytatása látott napvilágot.

A játékot innen tudod letölteni: http://download.chip.eu/hu/download_getfile_hu_2173445.html?s=http://dl03.chip.eu&f=/12750/MegaMario_v1.6c_full.zip&t=4d9e08b3&sign=1d419e715d0bb5711d46b005d441d91e&dl_type=dl_hs&lang=hu

Karakterek

Mario, az olasz származású brooklyni vízvezeték-szerelő egy csövön keresztül jutott el a varázslatos Csiperke Királyságba (eredetileg Mushroom Kingdom). Mario alacsony, pocakos és bozontos, fekete bajsza van. Kék farmernadrágot, piros pólót, illetve sapkát visel. A sapkát fehér alapon piros "M" betű díszíti, amely a főszereplő nevére utal. Elvarázsolt bakancsának köszönhetően hatalmasokat tud ugrani.

Luigi

Mario öccse. Bátyjával szemben magas, sovány, viszont szintén bajuszos. Ruhája zöld-lila, zöld sapkáján pedig (nevéhez illően) egy "L" betű található. Luigi félénk természetű, de magasabbra tud ugrani, mint Mario.

Princess Peach Toadstool

A Csiperke Királyság trónörököse, akit a Koopa Király, Bowser elrabol. A fivérekre vár a feladat, hogy megmentsék. Hosszú szőke haja van, rózsaszín ruhát és cipellőt visel, és ő Mario szerelme. Neve jelentése: Mérges Gomba "Barack" Hercegnő.

King Koopa (Bowser)

A Koopa Királyság uralkodója, aki le akarja igázni a Csiperke Királyságot. Hatalmas sárkányra emlékeztet, ám téves megállapítás, hogy sárkány. Vörös hajjal és szarvakkal, hátán tüskés páncéllal. Képes tüzet okádni.

Toad

A hercegnő inasa. Alacsony termetű, kék mellényt, fehér nadrágot visel. Feje fehér alapon piros pöttyös. Neve jelentése: Varangy.

 

Játékmenet

A játékos Mario-t (kétjátékos módban a másik játékost, Luigi-t) irányítja, feladata, hogy a közellenségeket kikerülve vagy legyőzve kiszabadítsa a hercegnőt a Koopa Király fogságából.

Nyolc világon kell végigmenni, mindegyik világ négy pályából áll. A pályákat bizonyos időn belül (általában 300 időegység alatt, 1 időegység valamivel rövidebb egy másodpercnél) kell teljesíteni. A negyedik pálya minden esetben egy vár, amelynek az utolsó termében Mario-nak egy függőhídon álló Bowser-hasonmást kell legyőznie. Ezt úgy teheti meg, hogy megszerzi a híd végén levő fejszét, és elvágja vele a híd tartókötelét. Ezután találkozik a várban raboskodó csiperkeinassal, aki közli vele: „Thank you Mario, but our princess is in another castle.” („Köszönöm, Mario, de a hercegnőnk egy másik várban van.”). Az utolsó világ utolsó pályáján természetesen a valódi Bowser és a hercegnő vár Mario-ra.

Mario hatalmas ugrásokra képes, ellenségeit is leggyakoribb esetben úgy tudja legyőzni, hogy rájuk ugrik. Szakadékok vagy a föld fölött, kőkockák találhatóak. Ezek közül némelyiken egy kérdőjel található, ha ezeket a játékos alulról megüti, különféle varázstárgyak eshetnek ki belőle. Emellett a pályákon csövek is találhatók, ha ezekbe a főhős belebújik, titkos termekbe juthat.

Ha Mario-t megsebesíti egy ellenség, belezuhan egy szakadékba vagy letelik az ideje, újra kell kezdenie a pályát. Ezt egészen annyiszor teheti meg, amíg el nem fogy az összes "élete". Ezután újra kell kezdeni az egész világot.

Ellenségek[szerkesztés]

Goomba: Két lábon járó, szemmel és szájjal rendelkező, barna gombákra (vagy gesztenyékre) emlékeztetnek. Egyszerű ugrással legyőzhetők. Nevük hasonlósága a magyar gombaszóhoz valószínűleg véletlen egybeesés. Koopa Troopa: Teknősszerűlények. Ha Mario ráugrik a hátukra, behúzódnak a páncéljukba, amikbe ezután bele lehet rúgni. A pályán végigguruló páncél mindent letarol. Ha a páncél nekiütközik valaminek és visszapattan, Mario-t is megsebezheti. A tűzgolyók megölik őket. A Koopa Troopa-nak két típusa létezik: a piros páncélúak visszafordulnak, ha szakadék szélére érnek, míg a zöldek egyszerűen belesétálnak. Léteznek szárnyas Koopa Troopa-k is, nevük Koopa Paratroopa.

Buzzy Beetle: Fekete bogárszerűlény, tulajdonságaiban a Koopa Troopa-ra hasonlít, azzal a különbséggel, hogy a tűzgolyó nem sebzi. Föld alatti pályákon gyakrabban fordul elő.

Hammer Bro.: Általában párban található Koopa katonák. Legtöbbször lebegő kockákon állnak, és folyamatosan kalapácsokat dobálnak a játékos felé. Legyőzhetők tűzgolyóval, vagy az alattuk levő kőkocka kiütésével.

Piranha Plant: Húsevő növény, amely csövekből bújik ki. Tűzgolyóval elpusztítható. Ha a csőre ráugrik a játékos, a növénybeszorul és amíg nem távozik Mario, benn is marad.

Cheep-Cheep: Halszerűellenség, amely képes a vízből kiugrani, és rövid távolságokat repülni.

Blooper: Tintahal-szerű lény, amely a víz alatti pályákon követni kezdi, majd rátámad Mario-ra.

Bullet Bill: Élő rakéta, amelyet a Koopa Kastély ágyúiból lőnek ki.

Lakitu: Egy apró felhőbenülő lény, ami Spiny-ket dobál ránk. Hasonlít a Koopa Troopa-hoz, tűzgolyóval, illetve egy megfelelően magasról történő ugrással elpusztítható.

Spiny: A pályákon önmagában nem fordul elő, a Lakitu-k dobálják ezeket. Amíg levegőben van, gömbölyű, majd földre érkezve lábaira áll és mászkálni kezd. Tűzgolyóval elpusztítható, ha a játékos ráugrik, Mario-t megsebezi.

Különvélemény:
 4 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
:)

yoyo -

2011.04.11. 20:48:06

De jó is volt istenem :) A nintendós korszak :) Hányszor volt olyan h nem az volt a nintendó kazettán amilyen matrica rá volt ragasztva :) A nintendóval az volt a baj h a kar hamar tönkrement mindig :S

Elfelejtettem

ketila -

2011.04.11. 19:46:22

Ez a hetvenes években volt, levelezőze jártam.

Kecskeméten

ketila -

2011.04.11. 19:44:42

a GAMF-on volt egy ha jól emlékezem "R5"-ös számítógép négy munkaállomással. Azt szimuláltuk rajta hogyan lehet a folyón egy csónakban átvinni a kecskét akáposztát és ha jól emlékezem a farkast bizonyos feltételek mellett. Akkor az egy csoda volt!

'99

dupla -

2011.04.11. 17:06:06

A régi jó Mario! Anno még sárga kazettás videojátékon játszottunk vele, meg volt annak is a maga szépsége, hogy minden héten a "zsebpénzből" sporoltuk össze a vezérlőre meg a játékokra :-)


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok