Mi Abonyunk - Abony ingatlanpiaca feljebb lépett az árak létráján
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.02.10. 13:36

2019-ben a hazai ingatlanpiacot még országszerte áremelkedés jellemezte. Habár tavaly, az elmúlt évekhez képest már jóval óvatosabban lépkedtek felfelé az árak, azért még mindig sikerült szintet lépniük. Ez alól Abonynak és a környező településeinek piacra dobott ingatlanai sem képeztek kivételt.

Változatos az éves drágulás mértéke


Eltérő mértékben változtak az ingatlanpiaci árak Abonyban és a környező településeken. Abban azonban mind megegyeznek, hogy felfelé mozogtak átlagáraik.
A családi házak tekintetében vizsgálatunkban Ceglédbercelen nőttek meg legnagyobb mértékben - több mint 40 százalékkal – a házak négyzetméterre bontott kínálati árai. 2019-ben ennél jóval kevesebb, átlagos 24-25 százalékos drágulás ment végbe az abonyi, ceglédi, valamint a szolnoki családi házak négyzetméter áraiban. Albertirsán az eladó házak egyetlen négyzetmétere 18 százalékkal került többe decemberben januárhoz képest. Ezt az éves 18 százalékos emelkedést hozták a házak országos átlagárai is. Végül, de nem utolsó sorban, a vizsgált települések közül Törökszentmiklóson volt a legkevesebb a drágulás mértéke 2019-ben. Itt a házak átlagosan csekély 6 százalékkal lettek magasabbak négyzetméterenként.

 


Szintlépés lett a drágulás eredménye


A drágulás eredményeképpen a vizsgált települések közül valamennyi átlépte az előtte álló árszintet, de sokuk még így sem tudta megelőzni az országos átlagot.
Kezdve a sort Albertirsa és Szolnok eladó családi házaival, melyek 2019 decemberében meghaladták az átlagos 250 ezer Ft/m²-t is. Mellettük a vizsgált időszakban Ceglédnek szintén sikerült átlépnie az előtte álló 200 ezer Ft/m² átlagárat, melyet Ceglédbercel is kis híján elért. A házak országos decemberi átlagos négyzetméter árát, a 256 ezer forintot azonban egyikőjüknek sem sikerült megugrani. Ceglédbercelhez hasonlóan Abony is csak majdnem tudta elérni a következő lépcsőfokot, ugyanis itt tavaly decemberben a házakat 149 ezer Ft/m² átlagáron kínálták. Ezzel szemben Törökszentmiklós házainak átlagos négyzetméter árainak sikerült megütniük a 100 ezer forintos lélektani határt.

 A saját otthon nemcsak álom


A magas kínálati árak ellenére, Magyarországon nem lehetetlen saját tulajdonú ingatlant szerezni. Sőt, egyes esetekben az albérletek bérlése jelenti a luxust, az ingatlanvásárlással szemben. Ugyanis meglehet, hogy a havi lakbér nagyobb kiadással jár, mint egy hitel havi törlesztőrészlete. Ez elsősorban a kormány keresletet turbózó, jó szándékú, családpolitikai intézkedéseinek köszönhető, amely azonban pont a fiatal 25-35 éves pályakezdőket érinti rosszul, hiszen ők kimaradnak ebből a támogatásból. Egyértelműen Budapesten vált leginkább túlfűtötté a helyzet. Egyrészt, mert fővárosunk lakásárak és bérleti díjak frontján a hatodik legdrágább Európában, másrészt pedig az itt lakók 80 százaléka tulajdonosa is saját lakásának. Szakértők szerint, ha nem születik megoldás a helyzetre, akkor Budapest hamarosan munkaerőhiánnyal és demográfiai válsággal szembesülhet.

Gazdaság:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok