Mi Abonyunk - Abonyi ingatlanpiaci körkép - 12 millió az átlagár
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8056, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.05.02. 16:06

 

Ugyan az elmúlt időszakban az ingatlanpiacon kiemelkedően magas ingatlanárakkal találkozhattunk, de a jelenség nagyrészt a budapesti és a nagyvárosokban tapasztalható árakat érintette. A lehetőségek korlátozottsága miatt az olyan városokban, mint Abony, kedvezőbb összegért juthatunk lakóingatlanhoz.

 

12 millió az átlagár

 

Az elmúlt öt év tükrében elmondható, hogy a lakóingatlanok négyzetméterára 104 703 forintról 100 623 forintra csökkent. A 2017-es év márciusában ez úgy nézett ki, hogy az átlag négyzetméter ár 101 422 forintban volt megállapítható, de elérhető volt 67 153 forintos, illetve ellenpólusként 158 227 forintos négyzetméterár is.

 

Ha mindezt vételárban fejeznénk ki, akkor átlagosan Abonyban közel 12 milliós átlagáron juthatunk ingatlanhoz. Annak jellegétől függően természetesen megtalálható volt a kínálatban már 2 400 000 forintos áron elérhető, de a területen legmagasabbként hirdetett 38 500 000 forint is előfordult a választékban.

 


Csökkenő ingatlan-és lakosságszám

A tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig egyre többen választják a nagyvárosokat letelepedés kapcsán, hiszen például Budapesten vagy a megyék központjaiban jelentősen több elhelyezkedési, oktatási és szórakozási lehetőség adódik, mint a vidéki városokban – írja az in-management ingatlan portál. Mindez az ingatlanok számán is megmutatkozik, ugyanis míg 2009-ben a város 6143 lakóingatlannal rendelkezett, addig 2014-re ez a mennyiség 6005 darab lett, vagyis évente átlagosan 28 ingatlannal kevesebb állt rendelkezésre Abony területén. Szintén az érintett időszakban csökkent a népesség száma is, öt év alatt 809 fővel kevesebb lakosnak örvendhetett a város.

 

 

Vonzóak a nagyvárosok

Ugyan tény, hogy az ingatlanok állapota sok esetben kiváló és a legtöbb megfelelő életkörülményeket biztosít az érdeklődők számára, mégis sokan vannak, akik a kisvárosi életet inkább cserélik fel nagyvárosira. Nem csak a bérszínvonal és a változatos munkalehetőségek indokolják ezt, hanem a szabadidős elfoglaltságok terén támasztott igények is. Pest megyében egyébként is sok város, település esetében jellemző, hogy az ingatlantulajdonosok máshol vállalnak munkát és ingázóként vannak jelen a munkaerő-piacon. A nagykőrösi lakosság nagy része például már évek óta Kecskemétre jár dolgozni. A rendelkezésre álló lehetőségek természetesen megmutatkoznak az ingatlanárakat illetően is. Így a megyehatáron fekvő városban a négyzetméterárak messze a kecskemétiek alatt vannak, s igaz ez az albérletekre is.

 

 

Az átlagárak felett kínált ingatlanok Pest megyében rendszerint azok a típusok szoktak lenni, melyek mind alapterület, mind kialakítás kapcsán kimagasló színvonalat nyújtanak. Ellenben a külterületi ingatlanok és a kisebb településeken megtalálható házak még az ingatlanpiac felvirágzása ellenére is viszonylag olcsón elérhetőek. Az árak alakulását jelentősen befolyásolja az is, hogy az ingatlan mennyire energiatakarékos kialakítással bír, hiszen a korszerű megoldásokat magában foglaló típusok olcsóbban fenntarthatóak, ám az ehhez szükséges rendszerek kiépítése jelentősen megnövelheti a vételárat.


Gazdaság:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok