Mi Abonyunk - Oknyomoz a HÍR TV Abonyban, Quaestor ügyben
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.03.30. 20:20

 

Lapinformációink szerint a Hír TV adásában hamarosan szó lesz Abonyról és a Quaestor csődről, melynek keretében az abonyi megtakarítások a rossz helyre történő befektetés miatt elvesztek. Mint korábban beszámoltunk róla, itt volt a város megtakarított pénze, 279 millió forint, melynek bottal ütheti a nyomát a település. Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester fektette be a pénzt, mert felhatalmazása volt arra, hogy a legkedvezőbb helyet válassza a summának. Sajnos nem sikerült, a pénz elszállt. A Hír TV tudósítója ma felhívott, egy telefonszámot kérdezett meg tőlem, és megtudtam, hogy ha minden jól megy, pénteken kerülhet adásba az Abonyban forgatott anyag. Hátha okosabbak leszünk tőle! Egyelőre nem látszik a fény az alagút végén, egyre távolabb kerül a lehetőség, hogy Abony visszakapja a pénzét. Országos hírekben továbbra is cikkeznek a Quaestorról, egyre vadabb hírek jönnek. Mai példa:

Ezt nem fogja elhinni: újabb Quaestor-cég vezetője lett a volt közmunkás

A Quaestor Invest Befektető, Vagyonkezelő és Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyvezetői székében Tarsolyné Rónaszéki Erikát is Orgován Béla tápiósági lakos követte, a változás március 9-től hatályos, amit a bíróság március 24-én jegyzett be - derül ki az online Cégközlönyből. A társasághoz több Quaestor-ingatlanbefektetés tartozik, így többségi vagy kisebbségi tulajdonosa a Bérc Hotel Ingatlanhasznosító Kft.-nek, az ETO Élményközpont Kft.-nek, az ETO Park Kft.-nek, a Győri ETO FC Labdarúgó Kft.-nek, a Kenese Golf Project Kft.-nek, a Q Hotel Management Kft.-nek és a Tatai Diana Kft.-nek.

 


A Quaestor Invest Kft. tulajdonosi viszonyai azonban - a jelenleg elérhető online cégbírósági adatok szerint - nem változott, a vagyonkezelő minősített többségi tulajdonosa a cégcsoport központi vállalkozása, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., míg kisebbségi tulajdonosa a vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett egykori milliárdos Tarsoly Csaba.

Folytatás az alábbi linken:

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ezt_nem_fogja_elhinni_ujabb_quaestor-ceg_vezetoje_lett_a_volt_kozmunkas.595692.html

 

Gazdaság:
TV   
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

Ingyen hitelt vehetnek igénybe a gazdák

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

Moratórium. A hitelesek negyede tovább törleszt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
A saját levében,

S.pataki -

2015.03.31. 18:14:53

 

nem dunsztolódik, hanem fő a jelen kormányunk megint. Megteremtődött annak a törvényi feltétele, hogy a szabad pénzeszközeit az Önkormányzatok befektethetik (nyerészkedhet, ha..).

Kérdem Én! Melyik Önkormányzat, miből, és minek árán tehet szert, ilyen nélkülözhető pénzösszegre, azok után, miután, minden Önkormányzatot az elszabadult hitelfelvételétől (tartozásátol) az állam megszabadított. A polgárok kárára csalárdok az önkormányzatok? Úgy néz ki, miután a pénzünkről van szó! Akadt állami szerv is, aki bevette a Quaestor cumiját. Nem esne kifogás alá, és nem lenne országos téma ez az egész akkor, ha minden pénzintézet a tisztesség fogalmát, gyakorolná. A jelen uralkodó gyakorlat: Adom az állszentet, csábítóan hangoztatom magamról a legjobbakat, és ennek hátterében a tisztességtelenség útját járom. Nem lehet ezentúl megbízni egy pénzzel foglalkozó intézménybe sem. Ehhez tartotta magát, Zsolnay Vilmos (agyagárus gyáros, Pécs) is, már több mint száz évvel korábban. A másik a Kincstár! Mesébe illő csengőn hangzó fogalom! Képzeletben az a hely, ahol őrzik a mesés, igaz kincsek, nemes kövek tömérdekét, ahol pénz ( aranyban, ezüstben) súlya alatt a polcok végtelen garmadája rogyadozik, egy ország vagyona alatt.

A valóság:

A költségvetési szervek működéséhez a forrásokat az ország által megtermelt javakból a bruttó hazai termék(GDP) –ből fedezi a költségvetés. Ezért ideje, hogy ráébredjen a kormány arra, hogy ezeket a javakat ne holmi pénzzel manipuláló, becstelen társaságok kezelésére bízza. Van Kincstár és kezelje az a pénzünket. A privát társadalom, a versenyszféra bízza arra a pénzét akiben megbízik, de az állam őrködjön a pénzkezelő szervek tisztességes eljárása fölött. Ezért lett összevonva a MNB és a Pénzfelügyelet. Vagy, van még ami a nagy társadalmi átalakításból kimaradt? Ahogy Viki mondja(elkésve) „kell egy korszerű Kincstár”. De akkor mimnél hamarabb!.

 

Polgármesterünknek még nincs mit mondjon Abony Népének a 279 mFt létéről(bízik), még elhamarkodott lenne bármit is jósolnia, mondotta. De a szükség állapotra a határozatát már elfogadtatta a testülettel, felfüggesztve. Ilyen a kutya vacsorája is, ami bizonytalan!

Ismét köd szállt le .....

napraforgo -

2015.03.31. 04:17:46

A független hírportál háza tájékán ismét köd uralkodik. Azért, mert a polgármesternek "felhatalmazása" volt a pénz befektettni. Talán tessék elolvasni Dr. Egedi hozzászólását, vagy a FIDESZ frakcióban ülők véleményeit. DE HAbony sem volt ebben biztos. Száll a kakukk a fészkére!!!!!

Stadiont és plázát is lefoglalt az ügyészség

veroniq -

2015.03.30. 23:30:29

http://hvg.hu/kkv/20150330_Quaestorugy_stadiont_es_plazat_is_lefogl?s=hk

 

Az ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta az ügyészség a Quaestor-ügyben. Ibolya Tibor főügyész szerint Tarsoly Csaba nem volt abban a helyzetben, hogy a rendelkezésére álló két hétben offshore cégeken keresztül kimenekíthesse a vagyonát. A főügyész egyébként sem akar olyan országban élni, ahol egy feljelentés után egy nappal bárkit le lehet tartóztatni - hangzott el az M1-en.


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok