Mi Abonyunk - Nem lesz Abonyban földadó- Hatottak a MiAbonyunk érvei is
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

admin - 2015.01.29. 11:08

A mai testületi ülésen Abony város önkormányzatának képviselő- testülete nem szavazta meg a földadóról szóló előterjesztést. Pető Istvánné képviselő elmondta, hogy ez egy új adónem, ezért név szerinti szavazás legyen. Lapunk úgy tudja, hogy csak a település polgármestere Romhányiné dr. Balogh Edit és a két szocialista képviselő Habony István és Szökrön László nyomott igen gombot. A többiek vagy nemmel szavaztak, vagy tartózkodtak. Vélhetően délelőtti cikkünk is segített a bizonytalannak tűnő képviselők döntésében. Köszönjük!

Korábbi cikkünk az alábbiakban olvasható:

 

 

A szakma és a gazdák szerint is érthetetlen, értelmetlen és megalapozatlan döntést készül hozni a mai napon az abonyi önkormányzat képviselő- testülete. A földadó bevezetéséről döntenek ma a testületi ülésen a városházán. Úgy tudjuk, ha elfogadják, hektáronként 5000 forintot kell majd fizetni. Abonyban és környékén 10.000 hektárnyi földterületet érintene a földadó bevezetése, de a szabályzat szerint annak nem kéne fizetnie, aki egyszer már adózik, azaz aki maga műveli meg a földjeit. Ez azokat sújtaná, akik kiadják azt művelésre másoknak, vagy nem művelik a földterületet. A dolog azért pikáns, mert ha ezt így, ebben a formában elfogadja a képviselő- testület, akkor lapinformációink szerint az egyetlen Pest megyei település leszünk, ahol ez az adónem élő. Az adóztatás lapinformációink szerint 3-4 ezer hektárt érint.

 

A tervezet előkészítetlen, mert úgy tudjuk, hogy a tervek szerint a Magyar Országgyűlés hamarosan kiveszi a lehetséges kivethető önkormányzati adók közül a földadót. Mindezek ellenére Abony ezt erőlteti. Ha minden a „ menetrend „ szerint alakul, akkor februárban dönt a Parlament arról, hogy a helyi önkormányzatok mégsem vethetnek ki földadót.

 

 

Minderre egyébként az egyeztetések során Mádi Zsolt, a helyi Agrárkamarai Bizottság elnöke is felhívta az érintettek figyelmét, de ez nem érdekelt senkit. Magyarul: Ha a mai testületi ülésen elfogadják azt, hogy az önkormányzat földadót is kivet bizonyos esetekben, és februárban a Parlament kiveszi a lehetséges adók közül a lehetőséget, akkor teljesen feleslegesen dolgozott az abonyi helyhatóság. Mádi Zsolt elmondta, hogy mivel ő érdemben szeretné képviselni az abonyi gazdák érdekeit, már csírájában szerette volna elfojtani a földadóval kapcsolatos önkormányzati törekvéseket, és kérte, hogy legalább a februári parlamenti döntést várják meg. Véleménye azonban nem érdekelt senkit.

 

 

Megtudtam, hogy ők a gazdák körében meghirdették, publikálták az ezzel kapcsolatos információkat, míg az abonyi önkormányzat gyakorlatilag nem a megfelelő módon bocsátotta társadalmi vitára a kérdést. Ez azt jelenti, hogy az abonyi önkormányzat hivatalos honlapján közzétettek ugyan egy ezzel kapcsolatos felhívást, de azt szinte láthatatlan módon, egy kis „ sarokba eldugva „. Mádi Zsolt teljesen meggondolatlannak tartja a földadó bevezetésének előkészítését, és lehetőségét Abonyban, mert 99 %, hogy a változó törvények szerint nem is lehet majd azt kiszabni. Szerinte az előterjesztés készítői nem tudják megfelelő érvekkel alátámasztani a bevezetés szükségességét. Nem készült hatástanulmány a témában, mondván, hogy az túl drága lenne, de azt sem tudják pontosan megmondani, hogy hány forint bevétel érkezne a bevezetés után az önkormányzat számlájára. Kíváncsian várjuk, bevezeti-e Abony tényleg a földadót, mert ha így lesz, akkor a megyében egyedüliként fogják megtenni.

LŐVE
 

Gazdaság:
Gazdaság   
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

371596 Ft a bruttó átlagkereset megyénkben

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Sebaj

kalapos -

2015.01.30. 21:17:48

Ha nem nem! A település működéséhez forrást kell majd találni, van még ezer lehetőség. Meg lehet emelni a kommunális adót, fel lehet emelni a még működő vállakozások iparűzési adóját az égig,vagy csak addig míg a maradék is bele nem pusztul, vagy el nem megy innen. Jogos. Minek terhelni az amúgyis agyonadóztatott mezőgazdaságot, akik csak a határban működnek, nem használják a közutakat, nem élvezik a városban történt fejlesztéseket, csak fizetik így is a súlyadót, a magtárak után az építményadót stb.Kedvezényt, támogatást sehonnan semmire nem kapnak és még ez is? Évi 5000Ft/ha? Na ne!

Szakértelem

Anna2 -

2015.01.29. 17:00:45

A szakértő "mini-parlament" ismételten bizonyítványt állít ki magáról. Immár sokadszorra. Vannak konkrét információm a szakbizottsági ? előkészítő munkáról.Egyes tagoknak- tisztelet a kivételnek- a laptopot is nehéz volt bekapcsolni  amin a bizottsági anyag volt , nem még értelmezni! Őket választották meg az abonyi polgárok ??? Biztos hogy jól döntött aki őket választotta?!!


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok