Mi Abonyunk - A kutyának sem kellenek az abonyi piac üzlethelyiségei
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7064, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.06.09. 18:16

Ez derült ki az abonyi képviselő testületi ülésen. Lehet szépíteni a dolgot, de ez a tény. Már korábban figyelmeztettek arra gazdasági szakemberek, hogy a tervezett bérleti díjak túlzottan magasak és ráadásul bérleti jogot is venni kell. Hasonló üzlethelyiségek bérlése egyébként a szolnoki piacon fele összegből megoldhatóak és az ottani forgalom a sokszorosa az Abonyban tapasztaltnak. Elhangzott a testületi ülésen, hogy hiába is hirdette meg a helyiségeket pályázat formájában az önkormányzat, csupán egyetlen egy bérlő adott be pályázatot. Ő viszont később szembesült a feltételekkel, amikor a szakbizottság meghívta és adtak neki egy bérleti szerződés tervezetet. A bérlő visszalépett. Tehát senki nem veszi ki egyelőre a boltokat. Összesen nyolc üzlethelyiség várja gazdáját egyébként, ezek mérete változó, 17- 40 m2-esek. Magyar Gábor elképesztőnek tartotta az esetet és attól tart, hogy így biztosan veszteséges lesz a piac üzemeltetése. Arra is kitért, hogy nem biztos, hogy szerencsés, hogy csak hirdetnek, és személyesen nem keresik meg a lehetséges bérlőket.

A cikk a hirdetés után folytatódik.

 

Honlap: http://www.bleroablak.hu

A Városfejlesztő Kft vezetője elmondta a képviselő kérdésére, hogy ők mindent megtettek és voltak személyes egyeztetések, melyek nem azt mutatták, hogy egyetlen egy bérlő jelentkezik csak. Aztán ők maguk is elképedtek, amikor kiderült, hogy csak egy vállalkozót érdekelt a dolog. Volt közvélemény kutatás is, és az derült ki, hogy a tervezett 2000 Ft/ ÁFA / m2-es bérleti díjra senki nem mondta azt, hogy sok, de azt sem, hogy kevés. Az ügyvezető szerint ők mindent kihoztak a lehetséges helyzetből, amit ki lehetett.

 

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester elmondta, hogy a hatósági osztály alkalmazottjai járnak ki a piacra ellenőrizni és vizsgálják, hogy a jelenlegi mostoha körülmények között mennyi a bevétel. Az üzemeltető kalkulációt is készít, a tervezett asztalszámra és a helypénzekre. Ezt a testületi ülésen a képviselők megkapták. Az előzetes számításkor a 2011-es tényszámokat vették alapul, amikor még jól működött és forgalmas volt az abonyi piac, nem a mostoha körülmények között napjainkban üzemelő piacot. Hiszen a polgármester szerint ezzel vagy a 2012-es adatokkal nem lehetett kalkulálni. Balogh Edit elismerte, hogy jelenleg kaotikus állapotok uralkodnak az abonyi piacon. Az előzetes 2011-es számok alapján végzett kalkuláció szerint akkor is lehet nyereségesen üzemeltetni a létesítményt, ha az üzlethelyiségek üresen állnak majd. A polgármester szerint semmiképpen nem lehet az a cél, hogy nyomott áron adják ki az üzleteket, majd eljön az ideje, amikor kiveszik azokat a bérlők.

Habony István bizottsági elnök elképesztőnek tartja, hogy az egyébként laza 27 oldalas szerződés tervezetben benne van az, hogy a bérlő nem adhatja tovább, nem adhatja ki másnak az üzleteket. „ Semmi közünk hozzá, nem vagyunk mi csőszök! „- mondta.

A televíziós közvetítésből ennyit „ volt szerencsém „ megtekinteni, majd kikapcsoltam a masinát. Egy biztos. Baj van, mert a kutyának sem kellenek az üzlethelyiségek. Igaz lehet, hogy a 2011-es forgalmat alapul véve nyereséges lehet csak az asztalok bérletével és helypénzekkel is az üzemeltetés, de a nagy helyzet az, hogy azóta sokat romlott a helyzet. Pontosan a kaotikus viszonyok miatt, amit maga az önkormányzat idézett elő, sok piacozó elszokott innen. A fizetőképes kereslet tovább romlott és persze a gazdasági helyzet is. Ilyen körülmények között sajnos, figyelembe véve a közüzemi díjakat is, szerény meglátásom szerint legalábbis az első pár hónapban, de inkább évben veszteséget fog termelni Abony új piaca. Az, hogy ezt hogyan viseli el az egyébként is ingoványosan stabilnak nevezhető városi költségvetés, megspékelve a multifunkciós közösségi ház rezsijével? Sehogy…. Még szerencse, hogy nem kezdett neki a település a giga- üzletház megépítésének…. Ott vajon mennyi bérlő lett volna?

Lőrinczy Veronika
 

Gazdaság:
Abony   
Piac   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

Moratórium. A hitelesek negyede tovább törleszt

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

Ingyen hitelt vehetnek igénybe a gazdák

A NAV válaszol a koronavírus helyzetben az adózók kérdéseire

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok