Mi Abonyunk - Hogyan adjuk el gyorsan a lakást?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7573, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.04.10. 19:57

 

Dübörög az ingatlanpiac, a nagyobb városokban az utóbbi másfél- két évben megnőtt a lakások iránti kereslet és ez magával húzta a válság óta a mélyben lévő árakat is. A kisebb városokban, falvakban azonban továbbra sem egyszerű eladni egy ingatlant, hiszen az ingatlanpiaci fellendülés ezeken a helyeken alig-alig érezteti a hatását. Ugyanakkor van néhány fogás arra vonatkozóan, hogyan hirdessük a lakásunkat, ha biztosra szeretnénk menni, és gyorsan eladni!


Minden fronton!


Az ingatlanok eladása nem egyszerű feladat, nem véletlen, hogy sokan ingatlanközvetítő cégek segítségét veszik ehhez igénybe. Ahhoz, hogy sikeresen eladjuk lakásunkat érteni kell a marketingfogásokhoz éppúgy, mint az értékesítéshez. A feladat nem lehetetlen, de amatőröknek mindenképpen kihívást jelent. Ugyanakkor nem csupán az eladáshoz való hozzáállásunk vagy az alkalmazott fogások azok, amelyek befolyásolják, hogy el tudjuk-e adni a lakásunkat vagy sem. Az ingatlanok olyan adottságokkal rendelkeznek, amelyeken nem változtathatunk: ilyen az ingatlan földrajzi elhelyezkedése, hogy családi házról vagy lakásról van-e szó (a lakások mindig forgalomképesebbek), felújított vagy inkább régies – ezek mind olyan tényezők, amelyeken nem tudunk, vagy csak részben tudunk változtatni.


Ha tehát nem szeretnénk ingatlanközvetítőhöz fordulni, akkor az eladást teljes egészében saját magunk kell intéznünk, ám lényeges, hogy ebben az esetben – mivel nem kell kalkulálnunk a közvetítő nem kevés díjával – olcsóbban árulhatjuk az ingatlanunkat, amellyel már önmagában jelentős versenyelőnyre tehetünk szert a többiekkel szemben.


A sikeres és gyors eladás érdekében nagyon fontos, hogy olyan árat határozzunk meg az ingatlanunkra, amely az adott ingatlanpiaci körülmények között reális. A legtöbben hajlamosak vagyunk túlárazni szeretett házunkat, és a vételi ár mellett az összes költséget hozzáadni, amit az ingatlanra költöttünk korábban. Sajnos, a gyakorlat azt mutatja, hogy a felújítás költségei csak ritka esetben térülnek meg, leginkább a keresett lakások esetében. Ugyanígy elengedhetetlen, hogy minden fronton meghirdessük az ingatlanunkat: jelen kell lennünk a hirdetéssel az internetes oldalakon, közösségi médiák megfelelő oldalain, a helyi újságokban, és jól tesszük, ha a környéket is kiplakátoljuk eladó ingatlanunk adataival. Ha erkélyes lakásban élünk, érdemes lehet molinót készítenünk, és kifüggeszteni azt az erkélyre, hiszen ezzel megcélozzuk a környéken járó potenciális vevőket is. (Molinót bármelyik digitális nyomdában készíttethetünk).


Rend, paraméterek, fotózás


Ahhoz, hogy egy lakás vagy családi ház jó eséllyel kerüljön eladásra, a hirdetésekhez szükségünk lesz képekre és az alaprajzra. Az alaprajzot elkészíthetjük online programokkal, vagy megrajzolhatjuk kézzel is, a fotóknak azonban profiknak kell lenniük! Nem mindegy, hogy első ránézésre kedves, hívogató benyomást kelt a lakásunk vagy zsúfoltság és rendetlenség látszik a képeken, ahová nem szívesen tennénk be a lábunkat! Fényképezés előtt rakjunk rendet, tegyük zárható szekrényekbe az elől lévő tárgyakat, ruhákat. Egy csokor virág a vázában, egy szép terítő, a megigazított függöny nagyon sokat lendít az összképen, figyeljünk ezekre. A fényképeken mindig az előnyös részleteket emeljük ki, a hátrányokat inkább ne fényképezzük, azokat ráérünk a tényleges nézőknek megmutatni. A legjobb, ha a fényképeket akkor készítjük el, amikor az ablakokon beárad a fény, hiszen így teljesen más hangulatúak lesznek a helyiségeink, mint sötétben.


Ha megérkeznek az érdeklődők, fontos, hogy felkészülten várjuk őket: emeljük ki a lakás előnyös oldalait, tudjunk válaszolni minden kérdésre, próbáljuk ezeket előre átgondolni, hogy ne érjen váratlanul egyetlen kérdés sem.


Ha a fentieket követjük, nagyobb eséllyel indulunk, hogy hamar értékesíteni tudjuk ingatlanunkat, és terveink minél hamarabb megvalósulhassanak.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

Felhívások jelentek meg az Üzleti Parkkal kapcsolatban

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

371596 Ft a bruttó átlagkereset megyénkben

Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok