Mi Abonyunk - Kínai delegáció fogadása Nagykőrösön
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7968, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.11.14. 17:29

November 14-én Nagykőrösön az Arany János Kulturális Központ Dísztermében fogadta a város vezetősége azt a kínai delegációt, mely Suzhou városának Wuzhong tartományából érkezett. A kínai település városi kerületének vezetője beszédében méltatta azt a tevékenységet, melyet Dr. Czira Szabolcs polgármesterként végez szeretett városáért, és elmondta, hogy biztos abban, ha magával vinné Czira Szabolcsot Kínába, városába, akkor őt ott is polgármesternek választanák meg. A két fél részéről aláírásra került egy szándéknyilatkozat, mely konkrétumokat nem tartalmazott. A rendezvényen Czira Szabolcs mutatta be Nagykőrös városát kivetítő segítségével a kínai vezetőknek, mondván, hogy túl rövid az idő, amit itt töltenek a vendégek és „ nagy körutat „ ezért nem tudnak tenni. A nagykőrösi polgármester kiemelte, hogy 2013 tavaszán meleg fogadtatásban volt részük Kínában, és bár sok a különbség a két nép között, egy azonosság biztosan van, még pedig az, hogy „ mi is vendégszerető emberek vagyunk. " Képek IDE kattintva


Czira Szabolcs fontosnak tartja a testvérvárosi kapcsolatok megpecsételését gazdasági kapcsolattal is. Szólt arról, hogy Nagykőrösön és környékén nagy hagyományai vannak a zöldség és a gyümölcstermesztésnek, ezek feldolgozásának, továbbá a gyógyvízkincset említette. Bemutatta a rehabilitációs szakkórház fejlesztési látványtervét, ahol egy balneológiai központ is létrejöhetne. Czira elmondta, hogy ők tavasszal ezt a két ajánlatot tették tavaly, de bármi egyébre is nyitottak, várják a befektetőket. „ A magyar kormány nagy hangsúlyt fektet a keleti nyitásra, így Nagykőrös városa is.” A kínai delegáció vezetője elmondta, hogy Budapestre tegnap érkeztek egy egészen másik okból, és nagyon örülnek annak, hogy így eleget tehetnek a nagykőrösiek meghívásának is. Nagykőrös városa és az itt élő emberek nagyon elnyerték a tetszését. Szerinte a két fél együttműködésének alapja a hagyományok, kultúra és a történelem lehet. Éves szinten városa több százmillió dolláros külkereskedelmet bonyolít le. A gazdasági beruházások összértéke náluk meghaladja az 5 milliárd jent. „ Mi is szeretnénk a polgármester úrtól tanulni, és persze jöhetnek Önök is tanulni hozzánk. Ez mindkét településnek nagy lendületet adhat. Hivatalosan is meghívom Önöket hozzánk, jöjjenek el a befektetők is városunkba, találjunk közös pontokat. A mi szakembereinek pedig tanuljanak az itteniektől. „ – hangzott el a rendezvényen.

Részletek a Heti Hírek jövő heti nyomtatott lapszámában.

Lőrinczy Veronika

 

Külvilág:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Tudta, hogy a gluténmentes pizza sima kenyértésztából is elkészülhet?

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Ma nézz az ég felé! Jönnek a Perseidák! Hullócsillagok várhatók!

Szeretne spórolni vásárlásnál? Látogasson el a Kuplio.hu oldalra, ahol nagyszerű kedvezmények és kedvezmény kuponok százait találja kedvenc webáruházaiba, egy helyen!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok